Percheron horse: profil de rasă

doi cai percheron într-o pășune

Percheronul este printre giganții blânzi ai cal lume. Odată ce un cal de război și apoi un cal puternic de cai, Percheron de astăzi este la fel de confortabil sub șa și în ham. Perchenii sunt competitivi pe circuitul de cal de cal, în care echipele de cai sunt potrivite împotriva creșterii greutăților. Mai mult, ele sunt adesea traversate cu rase de cal lumina, cum ar fi Prucuri, Pentru a produce un cal de călărie de tip sportiv.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.800 până la 2.600 de lire sterline

Înălţime: 15 mâini (60 inci) până la 19 mâini (76 inci)

Tipul corpului: Construcția musculară - frunte, frunte plat - urechi mici, în poziție verticală - gât arcuit

Cel mai bun pentru: Toate nivelurile de proprietari și piloți care sunt confortabil cu cai mari

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Percheron Istorie și Origins

Percheron rasa a fost dezvoltată în provincia Perche din regiunea Normandiei din Franța. Nu este prea cunoscut despre originea rasei, deși există mai multe teorii. Mulți experți cred că cei mai devreme percheroni ar fi putut fi traverse între caii de barburi rezistenți ai maurii și a raselor mari de proiecte flamande flamande. Arabia de sânge a fost introdusă în cele din urmă pentru a adăuga atletism și rafinament.

În anii 1800, guvernul francez a dezvoltat în continuare rasa de a folosi ca cai de cavalerie. Ferma națională de reproducere, Le PIN, încă mai raze percheroni astăzi, împreună cu alte câteva rase de cal de origine franceză.

Primii percheroni au sosit în Statele Unite în mijlocul anilor 1800, iar la începutul anilor 1900, Percheron a fost cel mai popular proiect rasa de cai în U.S. Dar, la fel ca mulți alți cai grei de lucru, numerele Percheron au scăzut ca tractoare și mașini au devenit noua cai putere.

Asociația Percheron Horse din America, care formate în 1934, servește drept registru de rasă în u.S. Acesta include mai mult de 3.000 de membri în toate cele 50 u.S. Statele Unite ale Americii.

Percheron Dimensiune

Percheron caii stau 15 mâini (60 inci) până la 19 mâini (76 de centimetri) în medie și cântăresc de la 1.800 la 2.600 de lire sterline. În Statele Unite, acestea sunt, în general, între 16 și 17 mâini (64 până la 68 de centimetri), în timp ce percheronii din Franța pot fi puțin mai mici sau mai mari, în funcție de linia de sânge.

Percheron de reproducere și utilizări

Inițial crescat ca cai de război, percheronii de astăzi sunt cel mai adesea văzuți căruțe de tragere, sanie și hayrides. Puterea și rezistența lor le fac, de asemenea, ideale pentru utilizarea în logare și în ferme.

Riderii care preferă caii mari aleg adesea percheroni pentru dorința și adaptabilitatea lor. Percheronii pot fi călătoriți cu șacani occidentali sau englezi și au o prezență captivantă în dresaj inel. Pentru echitația timidă, un cal permeabil Percheron poate fi o plimbare de încredere.

Culori și marcaje

Percheronii pot fi negru, gri, castan, golf, roan sau sorrel. Percheronii francezi sunt născuți negri și transformă gri în timp ce se maturizează - nici o altă culoare nu este permisă în registru. Cu toate că Marcaje albe sunt permise, excesul de alb este încruntat.

Caracteristicile unice ale percheronului

Percheronii nu dispun de pene de picior greu al Clydesdale și alte proiecte de rase, dar picioarele lor sunt în mod semnificativ musculare. Plus, marnele și cozile lor pot fi foarte groase și sunt adesea ondulate.

Mai mult, Percherons sunt un pic mai plin de viață decât unele dintre rudele lor de cai. Sunt apreciate pentru postura lor puternică și mândră, împreună cu inteligența și dorința lor de a vă bucura. În plus, stamina lor este legendara. Entuziaștii de rasă în anii 1800 au atins capacitatea calului de a călători aproape 40 de mile pe zi la a trap.

Cele mai mari și mai mici rase de cal din întreaga lume

Dieta și nutriția

Un percheron mănâncă de obicei mai mult decât un cal de dimensiuni medii. Poate trece cu ușurință prin 30 de kilograme de fân de calitate și 5 kilograme de cereale într-o zi. Suplimentele de vitamine și minerale ar putea fi necesare, mai ales dacă calul nu poate fura în pășune.

Probleme comune de sănătate și comportament

Percheronii sunt, în general, caii de sunet, cu probleme de comportament minime, deși sunt predispuse la anumite probleme de sănătate. La fel ca multe alte rase grele de cal, unii percheroni ar putea dezvolta miopatia de stocare a polizaharidelor ecvine. Cu această boală, mușchii nu pot depozita în mod corespunzător glucoza, iar țesutul muscular se deteriorează. Nu este vindecător, dar poate fi gestionat cu dietă și exerciții fizice.

Tânărul perchoni ar putea, de asemenea, să dezvolte disecții osteochondritei, o condiție articulară dureroasă în care se formează în cartilaj și os. Acest lucru se datorează adesea creșterii și activității rapide.

Îngrijirea

O rutină bună îngrijire este importantă pentru periconi. Mai ales când sunt într-un climat rece, hainele lor pot deveni foarte grele și dense. Astfel, îngrijirea regulată este o necesitate de a îndepărta murdăria, resturile, încurcările și blana liberă. În plus, blănurile din jurul picioarelor calului este cunoscută pentru a atrage bacterii, care pot provoca inflamație și infecții ale pielii. Este esențial să păstrați acea zonă bine îngrijită, curată și uscată.

PROS
  • Dornic să satisfacă

  • Eticul de lucru puternic

  • Prietenos

Contra
  • Dimensiunea poate fi intimidantă pentru câțiva piloți

  • Predispus la câteva probleme de sănătate

Castele de campion și celebritate Percheron

Foarte în 1823, un cal numit Jean Le Blanc este considerat unul dintre fondatoare Sires a rasei moderne percheron. Toți perchonii de astăzi pot urmări linia de sânge la acest cal.

La sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900, compania de ambalare a armurilor a fost cunoscută pentru vagoanele galbene pe care le-a folosit bunuri, care au fost trase de percheroni gri. Caii lui Armour au concurat, de asemenea, în inelul de conducere împotriva caii de vârf ai timpului. Și un spectacol de circ care a inclus echipa de armură ca o atracție de titlu.

De asemenea, în anii 1800, Brewery PEBST a folosit percheroni să-și alimenteze morii și să livreze berea în Chicago. Familia PABST și-a dobândit propria persoană și chiar a concurat cu ei la Târgul lumii din 1904.

În anii 1980, hitch-ul Heinz a fost creat pentru a onora tradiția de livrare trasă de cai. Cu cei opt perchoni negri, cârligul a fost o remiză populară în parade și expoziții de-a lungul U.S. După ce a fost pensionat în 2007, Heinz Percherons au fost donați armatei pentru a fi utilizate în ceremonii.

Este calul percheron drept pentru tine?

Din cauza naturii lor Docile, Percherons poate fi Caii buni pentru călăreții începători, mulți dintre aceștia ar putea avea nevoie Blocuri de montare să urce la bordul. Dulce, tolerant și ușor, acești cai maiestuici sunt ideali pentru cei care nu au experiența în proprietatea calului pe care multe alte rase le impun. Ele sunt cunoscute ca păzitori simpli care sunt capabili să se adapteze la multe climate și condiții diferite.

Cum să adoptați sau să cumpărați un percheron

Percherons variază de la 1.000 de dolari la 10.000 $ - prețul variază pe baza vârstei calului, nivelul de formare și origine. Când căutați să adoptați sau să cumpărați un cal, vizitați să vizitați cu el la salvare sau pe crescător înainte de a comite. Rețineți comportamentul său și cereți-i să vadă nivelul de instruire pe ecran, dacă este posibil.

Pentru crescători, asigurați-vă că veți primi documentația pe linia calului, unde a fost crescută și istoricul său de sănătate. Dacă acest lucru nu este furnizat, este posibil să nu aveți de-a face cu un crescător de calitate. De asemenea, cereți unei organizații de salvare să ofere cât mai multe informații cât mai multe informații despre istoria calului, sănătatea și temperamentul. Dacă nu vă simțiți confortabil cu răspunsurile, ați putea dori să căutați un alt cal.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Percheron horse: profil de rasă