9 Cele mai comune probleme de sănătate a câinelui

Medicina veterinară a făcut o mulțime de progrese în prezicerea problemelor viitoare de sănătate la câini, iar veterinarii (și proprietarii) sunt acum mult mai eficienți în tratarea acestora. Ca proprietar de animale de companie, știind ce sunt cele mai comune probleme de sănătate a câinelui vă poate ajuta să le evitați, să le recunoașteți mai devreme și să le tratați în mod eficient.

Multe rase de câine sunt predispuse genetic în anumite condiții de sănătate, cum ar fi o probabilitate mai mare de artrită sau displazie de șold, și proprietarii acestor rase ar trebui să fie pregătite. Cu toate acestea, unele probleme de sănătate a câinilor sunt mai frecvente din punct de vedere statistic printre toate rasele și literatura științifică arată că problemele de sănătate mai mici de câine cu imagini sunt ceea ce majoritatea proprietarilor de companie vor trebui probabil să se ocupe de mai devreme sau mai târziu.

Probleme cutanate la câini

1. Probleme de piele

Problemele cutanate la câini sunt, probabil, cea mai comună problemă de sănătate de companie, care nu este surprinzător, deoarece există aproape 200 de condiții de piele diferite pe care Canina ta o poate suferi de la. Raport de studii A 15% până la 25% Prevalența condițiilor pielii canine.

Simptomele obișnuite ale tulburărilor pielii la câini includ zgârierea, mestecarea și lingerea pielii, precum și semne vizuale. Pielea câinelui poate părea inflamată, roșie, fulgantă sau scalabilă. Ceva neobișnuit în modul în care pielea câinelui dvs. arată și orice anomalii cum ar fi erupții cutanate sau Bumps, poate fi un semn al unei boli de piele.

Problemele cutanate la câini pot fi cauzate de lucruri diferite Dar statistic sunt mai susceptibile de a fi cauzate de alergii și paraziți. Alimentele și alergiile în aer și paraziți precum acarienii și purici sunt cei mai obișnuiți vinovați. Infecțiile bacteriene și de drojdie pot duce, de asemenea, la varietate de probleme de piele canine.

Cum să-l evitați:

Utilizarea unui șampon recomandat de înaltă calitate vă poate ajuta câinele să evite problemele cutanate în primul rând. Igiena și îngrijirea regulată vor ajuta cu siguranță. Adăugarea acizilor grași Omega-3 sub formă de suplimente sau dietă diferită (pește uleioasă) este bun pentru sănătatea și aspectul pielii și hainei câinelui.

Cum se fixează:

Tratarea problemei pielii asupra câinilor în sine se face de obicei cu creme topice, unguente și medicamente orale. Datorită depășirii peste 160 de diferite Condiții de piele, planurile lor de gravitate și tratament variază foarte mult. Cu toate acestea, este, de asemenea, important să se trateze întotdeauna cauza fundamentală. Luați câinele dvs. la veterinar pentru a obține diagnosticul corect și planul de terapie.

Infecții ale urechii la câini

2. Infecții ale urechii

În timp ce mulți proprietari de animale de companie nu pot gândi la început, infecțiile urechilor sunt cele mai frecvente probleme de sănătate a câinelui care pot fi adesea observate atunci când animalele își zgârie urechile sau se agită capetele, iar bolile urechii vor varia în structura lor și tratamente necesare.

Alte simptome tipice includ descărcarea urechii sau resturile. Probleme pentru urechi și în special infecțiile urechilor la câini sunt, de obicei, mâncărime și uneori dureroase pentru animalul dvs. de companie. Ele pot fi cauzate de bacterii, drojdii, alergii sau paraziți. Unele infecții ale urechii sunt pur și simplu cauzate de umiditate în canalul urechii câine din cauza înotului, scălderii sau îngrijirea.

Cum să-l evitați:

Verificați că urechile câinelui dvs. de multe ori pentru a vedea problemele timpurii și curățați periodic urechile câinelui dvs. Când vă scăldați pooch-ul sau luați-l înotați, asigurați-vă că vă uscați în mod corespunzător urechile pentru a evita acumularea de umiditate (și nu pulverizați apă direct în urechile câinelui). Dacă știi că câinele tău are alergii, ține-l departe de alergeni.

Cum se fixează:

Tratarea infecțiilor urechilor pe câini începe de obicei cu a Curățarea detaliată a urechii. Deoarece în majoritatea cazurilor nu este o afacere mare, puteți face acest lucru cu o minge de bumbac și o soluție de curățare. Evitați utilizarea tampoanelor Q-TIP, deoarece adesea împing orice resturi în continuare. Nu utilizați soluții de alcool, deoarece pot irita pielea inflamată. Ca aceasta Ghidul explică, În cazuri mai severe, cea mai bună opțiune este să lăsați medicul veterinar să facă acest lucru. După curățare, cauza de bază (dacă este cazul) trebuie să fie abordată și cu un tratament adecvat.

Paraziți interni la câini

3. Paraziți interni

Paraziți sunt în jurul câinelui tău. Există paraziți interni, cum ar fi viermi intestinali și viermi de inimă, precum și paraziți externi, cum ar fi căpușe și purici. Sunt multe tipuri de paraziți interni - viermi, viermi rotunzi, viermi de inimă, viermi și viermi. Severitatea acestei probleme variază, dar este important să se ocupe cât mai curând posibil.

Paraziții interni sunt una dintre cele mai comune probleme de sănătate a câinelui care pot fi deosebit de periculoase pentru cățeluși. De exemplu, cârligele pot duce la anemie și viermii rotunzi pot provoca o creștere și dezvoltare slabă. Cele mai frecvente simptome ale viermi la câini Includeți tuse, diaree, vărsături, pierdere în greutate, modificări ale pielii și prezența viermilor în materie fecală sau blană.

Cum să-l evitați:

Toți proprietarii de animale de companie trebuie să folosească a Câine Dewormer primul si cel mai important. Apoi, păstrați-vă zona de viață a câinelui. Scoateți fecalele câinelui zilnic din curtea din spate sau de nisip și spălați lenjeria câinelui o dată pe săptămână. Dacă câinele dvs. are o canisa sau o cutie unde își petrece timpul, curățați-l în mod regulat, de asemenea. Păstrați-vă casa și curtea înapoi și se ocupă de orice infestație de șoareci sau șobolani prompt. Melcii și slugs-urile pot, de asemenea, să vă infecteze pooch-ul cu paraziți interni, așa că păstrați-i la Bay.

Cum se fixează:

Terapia va depinde de tipul de viermi, dar va consta întotdeauna din medicamente. Puterea acestui medicament va depinde de condiția ca animalul dvs. de companie să fie în. Dacă nu ați reușit să împiedicați viermi, luați cu siguranță câinele la veterinar pentru a obține tratamentul adecvat. Există, de asemenea, remedii la domiciliu pe care le puteți utiliza pentru a accelera procesul de degradare, dar acestea ar trebui utilizate numai alături de orice altceva, veterinarul dvs. recomandă.

Paraziți externi la câini

4. Paraziți externi

Cei mai inflamași paraziți externi că câinii au purici și căpușe, dar diferite tipuri de acarieni, cum ar fi acarienii urechii și acarienii cuange, sunt, de asemenea, comune în rândul câinilor. De exemplu, numai prevalența acarienilor demodex (cauza mange la câini) este singură la aproximativ 5%, și nu contabilizează alte tipuri de acarieni sau paraziți externi.

Acești paraziți pot fi legați de multe alte probleme comune de sănătate pentru câini menționate pe această listă. Unii paraziți ca căpușele sunt clar vizibile și sunt gata să fie îndepărtate, dar ar trebui să acordați atenție simptomelor cum ar fi zgârierea, lingerea sau mușcarea pielii sau a stratului. Anumiți paraziți pot fi descoperiți numai prin observarea unor astfel de simptome.

Cum să-l evitați:

Dacă câinele dvs. petrece o mulțime de timp în aer liber, evitarea căpușelor și a puricilor este practic imposibilă. Folosind Produse preventive este o modalitate bună de a minimiza riscul, dar ar trebui să vă consultați medicul veterinar înainte de a le folosi, deoarece există multe opțiuni diferite disponibile și nu toate acestea ar putea fi potrivite pentru câinele dvs. sau pentru mediul înconjurător.

Păstrați întotdeauna curtea curată și ordonată și gazonul și tufișurile tăiate. Păstrați câinele în cea mai mare parte a zilei în timpul sezonului de bifare (începe în timpul verii, dar căpușe pentru adulți sunt deosebit de active în septembrie). Nu uitați că chiar și în lunile de iarnă rece, câinii pot avea în continuare căpușe și purici. Verificați blănurile câinelui de multe ori pentru semne de paraziți externi, astfel încât să puteți face cu ei prompt acestora dacă apar și împiedică alte probleme de sănătate a câinilor.

Cum se fixează:

Datorită unei mari varietăți de paraziți externi, tratamentul lor variază foarte mult și este crucial pentru a discuta acest lucru cu VET dvs. Cel mai frecvent, atunci când câinele dvs. are paraziți externi, există multe medicamente contra-pe medicamente și creme topice pe care le puteți utiliza. De asemenea, puteți utiliza medicamente orale. Utilizare Șampone medicinale care conțin ingrediente antibacteriene pentru a ucide căpușe la contact.

Probleme de stomac (tulburări gastrointestinale) la câini

5. Probleme de stomac (tulburări gastrointestinale)

Tulburările gastrointestinale (GI) afectează stomacul și intestinele câinelui și provoacă durere și alte probleme și este o problemă de sănătate obișnuită, care poate fi fie destul de ușor de tratabil, cât și aproape inofensivă sau poate deveni un an Situația de urgență În cazul în care tratamentul prompt este necesar pentru a salva viața unui câine.

Unele dintre simptomele tipice ale probleme de stomac și tulburările GI la câini includ diaree sau constipație, vărsături, flatulență, regurgitare și slăbiciune. Diareea și vărsăturile pot duce rapid la deshidratare și trebuie să reacționați rapid și să luați câinele la veterinar pentru a determina cauza.

Cum să-l evitați:

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că câinele dvs. are o bună sănătate digestivă este o dietă bine echilibrată și o anumită nutriție adecvată. Aceasta înseamnă alegerea fie top alimente pentru câini pe care le cumpărați în magazin sau gătiți propriile mese de casă pentru câini de casă care conțin toate substanțele nutritive ale nevoilor dvs. Pooch. Care include proteine, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale.

Evitați impulsul de hrănire pentru câinele dvs. alimentar uman (resturi de masă). Puteți utiliza probiotice pentru a crește numărul de bacterii bune din intestinul câinelui, care ajută la procesul de stocare a stomacului câinelui mai bun și mai eficient.

Cum se fixează:

Deoarece există multe tulburări de gi posibile câinele dvs. poate suferi (și diferite cauze ale acesteia), este foarte important să obțineți mai întâi diagnosticul corect și apoi să începeți tratamentul. O serie de alte probleme de sănătate a câinilor pot fi cauzate de tulburări GI sau de probleme legate de stomac datorită absorbției necorespunzătoare a nutrienților. Modificările dietei sunt aproape întotdeauna necesare, cum ar fi trecerea la alimente pentru problemele GI care vă va irita stomacul câinelui mai mic și utilizarea medicamentelor orale prescrise de VET sau anumite suplimente poate, de asemenea, să ajute.

Infecții ale tractului urinar (UTI) la câini

6. Infecții ale tractului urinar (UTI)

O altă problemă comună de sănătate a câinilor care nu sunt observate rapid de către proprietarii de animale de companie sunt infecții ale tractului urinar (UTI). Această condiție poate fi cauzată de paraziți, bacterii sau ciuperci în tractul urinar al câinelui și, ocazional, prin dietă. Prevalența UTI la câini variază de la 15% la 27%.

UTI la câini duc adesea la urinare sângeroasă, o frecvență crescută de urinare, urgență și urinare inadecvată. Urinarea dureroasă este simptomul cel mai tipic, așa că luați puiul la veterinar dacă îl auziți înainte, în timpul sau după urinare.

Cum să-l evitați:

Încurajați (prin plimbări regulate) câinele dvs. pentru a se elimina în mod regulat. Urina care se află în vezică pentru prea mult timp poate ajuta bacteriile să crească. Păstrați-vă câinele hidratat și asigurați apă curată pentru el în orice moment. Fântâni de animale de companie În general, sunt mai atrăgătoare pentru câini să bea apă. Nu lăsați castronul să se usuce și să-l curățați o dată pe zi înainte de a vărsa apă nouă. Dacă câinele dvs. este susceptibil la infecții ale tractului urinar, adresați-vă medicului veterinar să prescrieți alimente speciale sau retete de alimente de casă recomandate.

Cum se fixează:

În afară de Home UTI Remedii, Cel mai comun (și mult mai eficient) tratament pentru UTI la câini sunt antibiotice. Cu toate acestea, unele remedii la domiciliu ca afine și afine, oțet de cidru de mere sau comprimate de vitamina C pot, de asemenea, de asemenea, așa cum sa observat în cercetare. Creșteți consumul de fluid al câinelui pentru a stimula eliminarea bacteriilor din tractul său urinar și încurajați câinele tău să bei Chiar dacă nu vrea.

Câine obezitate

7. Câine obezitate

Obezitatea este Cea mai rapidă creștere Problema de sănătate pentru câini în u.S. și a fost de zeci de ani acum. De fapt, în conformitate cu Asociația pentru Prevenirea obezității pentru PET, în 2017, 56% dintre toți câinii din SUA au fost supraponderali sau obezi. Obezitatea poate duce la multe alte probleme de sănătate a câinilor grave, cum ar fi diabetul, problemele ortopedice, artrita și bolile de inimă.

Cum să-l evitați:

Printre toate celelalte probleme de sănătate a câinilor menționate aici, împiedicând obezitatea la câini este cea mai ușoară și cea mai obișnuită bun simț. Asigurați-vă că câinele dvs. are o dietă sănătoasă, bine echilibrată și că nu consumă mai multe calorii decât are nevoie de el. Păstrați câinele tratați limitat la cel mult 10% din consumul caloric zilnic și evitați alimentele umane. Exercitați câinele în mod regulat.

Cum se fixează:

Dieta și exercițiul adecvat sunt singura modalitate de a vă ajuta câinele să piardă în greutate. Vă puteți consulta cu veterinarul dvs. în cel mai eficient plan de dietă și încercați unele Pierdere în greutate Alimente pentru câini. În general, dieta bogată în proteine ​​și fibre va fi cea mai bună pentru pierderea în greutate la câini. Cel mai important lucru este reducerea aportului caloric și de a crește activitatea fizică și de a face treptat.

Probleme dentare la câini

8. Probleme dentare canine

Există o varietate de probleme dentare pe care câinele dvs. îl poate avea în timpul vieții sale, cum ar fi dinții liberi, dinții spartă și probleme diferite ale gingiilor. Problemele dentare sunt observate la câini încă de 2 ani de vârstă și prevalența crește până la 80%. Cele mai frecvente probleme de sănătate a câinelui legate de îngrijirea dentară sunt boala parodontală (PD).

Potrivit Colegiului Dental American Veterinar, de către trei ani de vârstă, majoritatea câinilor au unele dovezi ale bolii parodontale. Gumele inflamate, respirația proastă, placă și fălcile umflate sunt simptome ale bolii parodontale la câini. Aceasta este, de asemenea, una dintre părțile mai adesea ignorate ale îngrijirii câinilor de către proprietarii de animale de companie, care are ca rezultat Simptome severe.

Cum să-l evitați:

O bună igienă orală este cheia sănătății dentare. Mulți proprietari de animale de companie ignoră această parte a îngrijirii câinilor, dar cruciale pentru a vă peria în mod regulat dinții câinelui, cel puțin de câteva ori pe săptămână, dar de preferință o dată pe zi pentru a-și păstra dinții sănătoși. Luați câinele la veterinarul de multe ori pentru a îndepărta orice placă și tartru pentru a preveni răspândirea și provocarea unei boli parodontale. Oase speciale și jucării specifice de mestecare (sau Dental tratează) poate îmbunătăți sănătatea dentară a câinelui în continuare atunci când le folosiți alături de periajul regulat (și nu în loc de ea).

Cum se fixează:

Există o mare varietate de probleme dentare la câini și pot provoca diferite probleme de sănătate a câinilor, astfel încât tratamentul va depinde de problema specifică. Dacă câinele dvs. are boală parodontală, curățarea dentară profesională este un prim pas necesar. După aceea, trebuie să vă spălați zilnic dinții câinelui. Utilizare Proved chews dentar și alimentele pentru a ajuta la curățarea și îndepărtarea plăcii.

Artrita la câini

9. Artrită

În timp ce artrita nu este printre cele mai comune starea de sănătate a câinelui în animale de companie de toate vârstele, este un Extrem de comun condiție în câinii de rang înalt. De fapt, majoritatea câinilor vor suferi de diferite etape ale artritei pe măsură ce aceștia vârstei, deoarece această condiție este un termen general pentru schimbări anormale în articulația unui câine.

Recunoașterea simptomelor de artrită devreme vă pot ajuta să vă ocupați de problema mai bună, deci căutați semnele cum ar fi scăderea activității și aversiunii la aceasta, modificările de mobilitate, creșterea în greutate și evitarea atingerii atingerii.

Cum să-l evitați:

Deoarece problemele comune sunt o parte naturală a procesului de îmbătrânire atât la câini, cât și la oameni, nu le puteți împiedica cu adevărat, dar există modalități de a încetini progresul lor. Unele măsuri de precauție pot fi luate, totuși: evitați să vă lăsați câinele să săriți prea des și mașini prea des (și să utilizați scările de animale de companie în schimb), asigurați-vă că dieta câinelui este echilibrată și conține o mulțime de acizi grași omega-3 și probiotice și evitarea aportului caloric suplimentar.

Obezitatea poate deteriora articulațiile câinelui dvs. și poate duce la artrită, iar un câine obez cu artrită va fi mult mai greu de îngrijit și este probabil să experimenteze zilnic dureri grave. Exercitați-vă câinele în mod regulat și luați plimbări zilnice pentru a-și păstra articulațiile flexibile și lubrifiate.

Cum se fixează:

Fixarea artritei nu este posibilă, dar puteți oferi o ușurare pentru câinele dvs. De fapt, astăzi există multe opțiuni diferite, cum ar fi medicamentele de ameliorare a durerii, Suplimente de artrită și alimente, fizioterapie, terapie cu laser sau chiar terapie cu celule stem. De asemenea, glucozamină și sulfat de condroitină, precum și suplimente nutritive similare cum ar fi acizii grași de vitamina E sau omega-3 ulei de pește, sunt adesea folosite pentru a trata câinii cu artrită.

Având grijă de un câine nu este ușor și necesită timp, dedicație și efort. Din păcate, că nu este întotdeauna suficient pentru a evita unele dintre aceste probleme cele mai frecvente de sănătate a câinelui. În astfel de cazuri, reacția rapidă și diagnosticul adecvat sunt esențiale, deci luați-vă pooch-ul la veterinar imediat ce observați ceva neobișnuit în comportamentul sau aspectul său.

Citiți următorul: 9 Probleme comune ale ochilor câinelui (cum să prevină și să le trateze)

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Probleme de sănătate pentru câini cu imagini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 9 Cele mai comune probleme de sănătate a câinelui