Legg-calve-perthes boala la câini

Legg-Calve-Perthes Boala la câini

Legg-Calve-Perthes Boala este o tulburare ortopedică care poate apărea la câini și la oameni. Această boală congenitală determină degenerarea îmbinării șoldului la câinii tineri, în primul rând rase mici. Animalele afectate de boala Legg-Calve-Perthes vor avea nevoie în cele din urmă de tratament chirurgical pentru a menține utilizarea membrelor afectate.

10 probleme comune de sănătate pentru câini ar trebui să știi

Ce este boala Legg-Calve-Perthes la câini?

Legg-Calve-Perthes Boala este o boală degenerativă a îmbinării șoldului care începe cu alimentarea cu sânge inadecvată la capul femurului. Capul femural este o parte "minge" a articulației de șold care se află în pelvis și facilitează mișcarea în șold și din spate. Fără aprovizionarea cu sânge necesară, țesuturile osoase încep să se dezintegreze, lăsând capul femural deformat. Cartilajul care a acționat odată ca o pernă între minge și soclu nu mai poate rămâne în poziție. Rezultatul este o îmbinare neplăcută care devine foarte dureroasă atunci când se deplasează membrele afectate.

Legg-Calve-Perthes Boala poate trece prin alte nume, inclusiv boala Legg-Perthes, boala Calve-Perthes, necroza aseptică a capului femural sau necroza avasculară a capului femural. Numele "Legg-Calve-Perthes" derivă din cei trei chirurgi ortopedici separați care au descoperit boala la copii la începutul secolului al XX-lea.

Semne de boală Legg-Calve-Perthes la câini

  • Lamea sau limpezirea care se înrăutățește treptat
  • Rigiditate într-una sau ambele membre din spate
  • Linge sau mestecați pielea peste zona de șold
  • Atrofia musculară în membrul afectat
  • Reclusivitate, neliniște, letargie, anxietate sau comportament agresiv (din cauza durerii)
  • Durere la manipularea îmbinării șoldului
  • Gratarea sau popping Sunete și senzații Când articulația este manipulată (numită Crepitus)

Semnele bolii Legg-Calve-Perthes încep adesea cu ușoare Lameness care se înrăutățește în mod constant pe parcursul săptămânilor până la luni. Pe măsură ce boala progresează, durerea și rigiditatea vor deveni mai vizibili și se va dezvolta atrofia musculară. Câinele va înceta în cele din urmă să poarte greutatea pe membrele afectate din cauza durerii și slăbiciunii. Debutul tipic al semnelor este între cinci și opt luni de vârstă.

Semnele similare pot apărea la câinii cu alte condiții ortopedice, cum ar fi displazie de șold. Veterinarul dvs. va face un diagnostic bazat pe istorie, examinare, și radiografii (raze X). Dacă câinele dvs. are înrăutățirea lamerii sau a oricărui altul semne de boală, Adu-ți câinele la medicul veterinar pentru o verificare. Dacă câinele dvs. este a Puppy, este mai bine să vă vedeți mai devreme veterinar decât mai târziu. Se face mai devreme un diagnostic, cu atât mai bine șansa de tratament eficient.

Cauzele bolii Legg-Calve-Perthes la câini

Legg-Calve-Perthes se crede că este cauzată de lipsa unei alimentări de sânge adecvate femurului (osul coapsei). Lipsa fluxului sanguin cauzează necroza capului femural, ducând la dezintegrarea treptată a osului și a cartilajului în îmbinarea șoldului.

Legg-Calve-Perthes este de obicei o boală ereditară care afectează câinii de rasă mică. Yorkshire Terriers sunt cel mai adesea afectate, dar mai multe alte tipuri de rase de câini mici pot dezvolta boala. În cazuri rare, boala poate fi adusă de o vătămare.

Tratament

În cazuri ușoare de boală Legg-Calve-Perthes, veterinurile pot trata conservator cu medicamente de odihnă și durere (aceasta poate include medicamente antiinflamatorii). Terapia conservatoare poate ajuta la gestionarea lamerii, dar nu va opri progresia bolii. Dacă semnele nu progresează, câinele poate fi capabil să trăiască confortabil de ani de zile. Este important să păstrați câinele slabă, deoarece greutatea excesivă va pune prea multă tulpină pe articulație.

În cele din urmă, chirurgia este cel mai bun tratament pentru boala Legg-Calve-Perthes. Veterinarul dvs. va efectua o excizie femurală a capului și a gâtului. Aceasta implică îndepărtarea osului dezintegrant asupra porțiunii "minge" a articulației.

După intervenția chirurgicală, terapia de reabilitare este necesară pentru a ajuta la reconstruirea mușchilor care creează un fel de articulație falsă în care osul bolnav era folosit. Câinii care au avut schimbări de boală timpurie sau semne ușoare se pot recupera rapid. Câinii cu atrofie musculară pot avea nevoie de mai mult timp pentru a reconstrui masa musculară. Din fericire, în timp, majoritatea câinilor vor face recuperări complete și vor continua să trăiască vieți normale.

Cum de a preveni boala Legg-Calve-Perthes la câini

În afară de evitarea rănilor traumatice, nu există prea multe pe care le puteți face pentru a împiedica dezvoltarea bolii într-un câine pe care îl aveți deja. Cu toate acestea, puteți evita punerea câinelui dvs. prin cel mai rău dintre simptome, mergând la veterinar imediat după ce semnele apar.

Este important să nu creați un câine cu boala Legg-Calve-Perthes, deoarece acest lucru poate trece pe gena. În schimb, ar trebui să fie câinii cu boală Legg-Calve-Perthes spayed sau neutered.

Crediții responsabili de deseori testează șoldurile de rase de câine predispuse la boala Legg-Calve-Perthes înainte de a le reproduce. Testarea poate fi făcută de Trimiterea radiografiilor la Fundația ortopedică pentru animale unde pot fi revizuite pentru semne de boală Legg-Calve-Perthes și displazie de șold.

Dacă cumpărați o rasă mică de câine de la un crescător, întrebați dacă șoldurile părinților au fost privite de un veterinar, în mod ideal prin intermediul lui.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Legg-calve-perthes boala la câini