25 De câini de câine cel mai expus riscului de artrită

Nimeni nu vrea să-și vadă animalul în durere. Pentru mulți oameni, animalele de companie sunt într-adevăr doar membri ai familiei blană. Acesta este motivul pentru care este atât de devastator pentru majoritatea proprietarilor atunci când își găsesc că tovarășul lor canin a fost diagnosticat cu artrită.

La fel ca și cu oamenii, artrita este mai frecventă la câinii de vârstă mijlocie și vârstnici. Acest lucru se datorează faptului că articulațiile arată uzură și lacrimă cu vârsta. Cu toate acestea, unele rase sunt mai expuse riscului de artrită datorită defectelor congenitale sau anatomiei.

Pentru mai multe informații despre artrita canină, puteți consulta articolele celorlalte pe acest subiect disponibile pe sfaturile de câine:

  • Cereți un veterinar: Ce este cel mai bun aliment pentru câini și dieta pentru câinii artritici?
  • Osteroartrita canină și LTCI
  • Cele mai bune suplimente de artrită pentru câini
  • Cum scările câinilor pot ajuta un câine cu artrită

Există diferite tipuri de artrită canină, iar o varietate de cazuri sunt mai frecvent văzute în multe rase de câini diferite. O să vă spun un pic despre tipurile de artrită la câini și voi explica, de asemenea, ce rase sunt cele mai predispuse la dezvoltarea fiecărui tip.

25 de câini de câine cel mai expus riscului de artrită

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrită

Artrita reumatoidă la câini

Acest tip de artrită este cauzată de canin sistemul imunitar care atacă articulațiile sale. Este progresiv, cu daunele și inflamația se înrăutățește, provocând dureri și deformări. Artrita reumatoidă (RA) afectează de obicei câinii la vârsta medie, dar are șanse mai mari de a efectua câini mai tineri decât osteoartrita.

RA se crede că are o componentă genetică majoră, astfel încât câinii cu RA nu ar trebui să fie crescuți. Acest tip de care au cel mai frecvent ca câinii în rasele mai mici. Aproximativ 1 din 100 de câini au artrită reumatoidă.

Rasele care sunt cel mai frecvent diagnosticate cu RA includ:

1. Pudel

POODLE - RĂSPUNSUL DOINGULUI Cel mai expus riscului de artrităAcești câini sunt afectuosi și adaptabili. Poodles sunt ușor de antrenat și pot trăi fericit în multe situații, cum ar fi în apartamente, case fără curte, cu familii mari, cu alte animale de companie etc. & # 8230;

O rasă hipo-alergenă, pudelul aruncă foarte puțin. Mulți oameni sunt dezactivați de părul lung și tăieturi nebune pe acești pui, dar haina lor poate fi ținută închisă.

2. Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling RetrieverAceastă rasă puțin cunoscută este de fapt destul de nouă. Nu a fost oficial recunoscut de AKC până în 2003. Acești câini frumos au nevoie de un fel de loc de muncă sau de activitate pentru a le face fericiți.

Tollers sunt, de asemenea, minunate pentru gospodăriile cu copii. Cu toate acestea, este posibil să nu doriți să aduceți acești pui într-o gospodărie cu pisici. Ei au fost recent crescuți ca câini de vânătoare, astfel încât ei încă păstrează dorința de a prinde și de a recupera alte animale de blană.

3. Shetland Sheep Dog

Shetland Sheep DogNumit de obicei un collie, această rasă va fi întotdeauna legată de acel câine celebru "Lassie". Acești câini inteligenți și sensibili sunt ușor de antrenat. O altă rasă tradițională de lucru, câinele de oi Shetland încă mai iubește să rămână ocupat și să se simtă util.

Acești blănuri, în general, nu participă la lătratul neplăcilor sau comportamentelor de plictiseală distructivă. Aceste trăsături le fac un câine foarte popular.

LEGATE DE: 30 cele mai populare rase de câine care sunt celebre din întreaga lume

4. Ogar

OgarElegant și subțire, acești canini au tăiat o figură izbitoare. Câinii tradițional de curse, câinii din această rasă păstrează în continuare niveluri ridicate de energie și au nevoie de o mulțime de exerciții fizice. Jumperiile mari, asigurați-vă că aveți un gard înalt dacă doriți să fiți proprietar la unul dintre acești pui.

Greyhounds sunt ușor de antrenat, afectuos și prietenos. Majoritatea acestor câini sunt câini de curse, dar cariera lor sa terminat atunci când sunt de la 2-5 ani. Mulți oameni le adoptă atunci când sunt "plecați în pășune".

Câine rase cel mai expus riscului de osteoartrită la câini

Osteoartrita la câini

Acest tip de artrită este mai frecventă. Osteoartrita este, de asemenea, cunoscută sub numele de boală articulară degenerativă (DJD). Aceasta afectează 1 la 5 câini. Cu cât câinele dvs. mai în vârstă primește, cu atât este mai probabil ca el să dezvolte această artrită, care este cauzată de uzura normală a articulațiilor și rănilor.

Deși poate exista o componentă genetică, caninii care sunt supraponderali sau în clase de rasă mari sunt mai susceptibile de a obține cazuri mai grave la vârste mai tinere decât în ​​mod normal. De asemenea, câinii care sunt activi sau câini de lucru vor dezvolta probabil acest tip de artrită în anii următori. Cu atât mai mult pooch-ul dvs. este activ în sporturi extreme sau exerciții, cu atât mai probabil va avea leziuni.

Rasele care sunt cel mai probabil de a contracta această boală sunt:

1. Labrador Retriever

Imaginați mai sus, aceste câini ușor de instruit sunt inteligenți și prietenoși. Labrador Retrievers sunt, de asemenea, foarte jucaus pe tot parcursul întregii lor durate.

Ei fac animale de companie excelente pentru case cu copii și alți câini. Aceste canini de păr scurt se aruncă destul de puțin. Nivelurile de activitate și dimensiunea fac ca această rasă să fie mai susceptibilă la artrită.

2. German Shephard

German ShephardLucrul greu și concentrat sunt cele două trăsături care descriu cele mai multe Ciobănesc german. Ei nu sunt prea prietenoși cu străini, astfel încât nu sunt ușor distrași atunci când se antrenează și mergând despre afacerea lor.

Această rasă este cunoscută pentru inteligența lor și este adesea folosită ca câini de lucru. Din păcate, dimensiunea lor le face mai multe șanse de a obține osteoartrita.

3. Mops

MopsPug este o rasă răutăcioasă care oferă ore de divertisment pentru tovarășii săi. Din păcate, acești câini afectuați sunt susceptibili la artrită. De asemenea, structura lor facială poate provoca probleme de respirație și supraîncărcare.

Pugurile nu sunt de obicei câini foarte sănătoși. Aveți grijă ca părinții PUG pe care îl considerați sănătoși și asigurați-vă că adoptați de la un crescător de renume.

4. Alaskan Malamute

Alaskan MalamuteAceste canini dublu acoperite nu fac bine în zonele ecuatoriale. Au fost făcute pentru artic, iar vremea rece este ceea ce sunt cele mai sănătoase. Un câine de lucru și câine de protecție, malamutele sunt rezervate cu străini.

Acești puii iubesc să sapă, așa că fii pregătit! O mulțime de câini în această rasă sunt câini de lucru. Dimensiunea și rănile înseamnă că pot dezvolta artrită.

5. Copoi

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrităUn simbol al căutării și salvării, sângele are un mare simț al mirosului. Inteligent și afectuos, acești canini sunt ușor de antrenat. Un mare animal de familie, acest hound este prietenos cu toată lumea pe care o întâlnește.

Acest pui iubește să-și urmeze nasul, așa că asigurați-vă că aveți un gard robust dacă doriți unul dintre acești copii. Structura de greutate și os a acestor câini este ceea ce le pune pe această listă.

RECOMANDAT: 30 cele mai sănătoase rase de câine care trăiesc cele mai lungi

6. Labrador

LabradorUna dintre cele mai populare rase din America, acești câini iubitoare sunt loiali și ușor de antrenat. Pouchele energetice, ele sunt cele mai potrivite pentru familia activă, în aer liber. Retrieveri de aur Mai ales dragoste de apă și găuri de noroi.

Adesea folosit ca câini de vânătoare, Retriever are dimensiunea și fundalul clasei muncitoare pentru a mulțumi că este mai probabil să primească osteoartrita. Rețineți că această rasă necesită, de asemenea, mai multă îngrijire decât alți câini cu părul scurt.

7. Vechi English Sheepdog

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrităAdaptabil și ușor de antrenat, vechea economie engleză este blândă și iubitoare. De asemenea, numit "bobtails", această rasă este la domiciliu și păzind alte animale - și copii.

Acest câine prietenos face bine în viața țării sau orașului. În timp ce acest câine este mare, ei sunt și muncitori grei. Animalele de herding le-au pus mai mult la risc pentru răniri care își intensifică șansa de artrită.

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrită

8. Samoyed

Acești pui inteligenți sunt jucăuși și atletici. Temperaturile la rece sunt cele mai bune pentru sănătatea sa. Dacă vor fi în aer liber în temperaturi calde, va trebui să vă păstrați părul tăiat scurt.

Samoyeds sunt blânde și fac minunat cu copii și alte animale. Nivelul energetic și mărimea pune această rasă la risc pentru artrită.

9. Rottweiler

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrităRottierele sunt calme și curajoase. Ei nu sunt cunoscuți ca fiind hiper și plictisitori. În timp ce Rottweiler este prietenos cu familia sa umană, ele nu sunt de obicei în același mod cu alte animale de companie.

Acești câini independenți au nevoie de un antrenor cu experiență. De fapt, formarea strictă a pachetului de pachete funcționează cel mai bine cu ei. Greutatea pură a acestei rase le aterizează pe listă.

10. Saint Bernard

Saint BernardO rasă afectuoasă, Sfântul Bernard este grozav pentru casele cu copii și alte animale de companie. Ei nu pot tolera căldura bine, deci sunt cele mai potrivite pentru climatele mai reci.

Sfinții nu au nevoie de multă exercițiu. De fapt, ei pot fi leneși. Acest lucru scade riscul de vătămare, dar dimensiunea lor încă le pune în pericol pentru probleme comune.

11. Bulldogs și tauri de pit
(Franceză, Americană, Staffordshire Bull Terrier, American Pit Bull, etc.)

Bulldogs și tauri de pitLa un moment dat, membrii familiei Buldog erau cunoscute sub numele de "câini de nanny" . Acești puii sunt însoțitori minunați pentru copii. Din păcate, reproducerea și formarea pentru agresiune și-au distrus reputația.

Acum se recomandă ca numai un antrenor experimentat să dețină acești câini. Acești câini musculari sunt cunoscuți că au probleme articulare, inclusiv artrită și displazie de șold.

MAI MULTE INFORMATII: Cele mai agresive rase de câine

12.Câinele Catahoula Corm

Câinele Catahoula CormCrescut pentru a lucra în mlaștini, acest câine are rezistență la rezervă. Deci, dacă sunteți în drumeții și vânătoare, acest pooch poate fi pentru tine. Ei au, de asemenea, un aspect neobișnuit, care face un starter excelent de conversație.

Această rasă este găsită în cea mai mare parte în Louisiana. Lucrul în mlaștini și mlaștini le pune la risc crescut de osteoartrită.

13. Dachshund

DachshundAcești câini lungi nu pot face câini de protecție bună, dar fac câini de ceas mare. În timp ce Dachshunds sunt de obicei suspiciosi de străini, ei sunt încă iubitoare și jucăușă cu familia lor.

"Câinii Weenie" au, de asemenea, nivele normale de energie, deci nu sunt yappers activi hiper activi. Chiar dacă sunt mici, lungul coloanei vertebrale le face să aibă riscul de artrită.

14. Newfoundland

NewfoundlandUn mare câine de familie, aceste animale iubitoare sunt foarte prietenoase. Aceste pooches iubesc să fie în jurul oamenilor și nu ar trebui lăsate singuri pentru mult timp. Timpul prea mult poate duce la comportamente distructive.

Pacient și fel, acești pui preferă compania copiilor sau adulți care sunt tineri la inimă. Newfoundland este o altă rasă extrem de mare, ceea ce le face o shoo-in pentru această listă. În mod obișnuit, cu cât câinele este mai mare, cu atât este mai probabil să dezvolte probleme de șold și comună mai târziu în viață.

Câinele de câine cel mai expus riscului de artrită

15. Mastiffs
(Japoneză (Tosu Inu), Bull, brazilian, Neapolitan, Dogo Argentino etc.)

O rasă independentă și puternică, mastiffs fac câini de protecție mare. Care au nevoie de un antrenor puternic și experimentat, acești giganți blânzi sunt încă îndepărtați de strămoșii lor iubite de război.

În timp ce acești pui au o reputație proastă, majoritatea nu sunt agresivi decât dacă sunt instruiți să fie. Ca și buldogii, artrita și displazia de șold sunt mai frecvente în aceste rase.

16. Marele Dane

Marele DaneAcești giganți blânzi sunt iubiți și loiali. Danezii fac animale de companie excelente pentru familiile active în mișcare. Acești canini au tone de energie și vor avea nevoie de loc pentru Romp.

Proprietarii potențiali ar trebui, de asemenea, să țină cont de faptul că totul este mai scump atunci când trebuie să-l cumperi mai mare. Marele danezii pot fi dimensiunea unui cal mic. Care îi face pe acești pui unul dintre cei mai frecvenți câini să aibă probleme comune.

17. Basset Hound

Basset HoundCalmă și cea redusă, Hound Basset iubește să se culce și să o ia ușor. Aceste câini leneși sunt minunate pentru primii proprietari, și cei care sunt formatori leneși.

Extrem de prietenos, nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la agresivitatea în acest pooch. Long and greu, această rasă este mai susceptibilă la problemele comune, cum ar fi displazia și artrita.

18. Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay RetrieverChestii sunt câini dur. Ele sunt bine adaptate pentru în aer liber. Chesapeake este suspicios de străini și să facă câini de ceas excelent. Chessies nu se vor întoarce de la o luptă cu orice animal.

Atitudinea lor și slujba comună ca câine de vânătoare fac această rasă susceptibilă la răniri. Care este combinată cu dimensiunea lor, îi face să obțină osteoartrită.

19. Chow Chow

Chow ChowAcești câini regali au nevoie de un antrenor puternic care este bine-versat în formarea "pachetului lider". Cunoscut a fi agresiv, îngrijirea ar trebui să fie luată în gospodării cu copii și alte animale de companie.

Un lucru pe care acest câine îl are pentru asta este că este independent și face bine cu timpul singur. O altă rasă mare, chow chow este predispusă la problemele comune și de șold.

20. Boxer

BoxerAcești câini impun în statură cu mușchii lor lungi și slabi; Cu toate acestea, ele sunt animale pline de inimă, iubitoare. Acești puii fac mari tovarăși adulților, copiilor și altor animale.

Câinii din această rasă sunt de obicei foarte liniștită. Una dintre cele mai râvnite calități este că nu sunt barkeri neplăcute. Boxerii sunt energici și mari, plasându-le în mod direct pe această listă.

21. Otterhound

OtterhoundAcești câini personalizați sunt prietenoși și afectuosi, dar sunt, de asemenea, buni la distracție. De fapt, ele sunt una dintre cele mai bune rase pentru petrecerea timpului.

Otterhounds va iubi atenția și jocul, dar nu sunt aglomerate și nevoiașe. Această rasă puțin cunoscută este jucăușă, energică și mare. Această combinație le face un candidat probabil pentru probleme comune, cum ar fi osteoartrita.

RECOMANDAT: Top 10 pași de câine cel mai bun pentru pat sau artrită

Simptomele artritei la câini

Simptomele artritei la câini

Cum veți ști dacă bomboanele dvs. suferă de durerea artritei? Din păcate, multe cazuri la câini nu sunt prinse până când nu sunt destul de avansate. Ca parte a instinctului lor de supraviețuire, caninii vor ascunde durerea cât mai mult posibil.

Odată ce știți, există schimbări pe care le puteți face în jurul casei pentru a vă face mai confortabilă copilul de blană. Dacă aveți fondurile, există chiar medicamente și tratamente care pot fi administrate de medicul veterinar.

Aici sunt semne si simptome astfel încât să puteți prinde această boală cât mai curând posibil.

  • Rigiditate
  • Limping
  • Umflarea și roșeața în articulații
  • Dificultatea de a se ridica și a culca
  • Incapacitatea sau reticența de a urca scările și să sară în sus
  • Whining, whimpering și alte semne de durere

Acasă Tratamente pentru artrită la câini

Cele 25 de câini de câine cel mai expus riscului de artrităPoate că nu aveți o mulțime de bani pentru a vă oferi câinelui tratamente zilnice, intervenții chirurgicale sau medicamente zilnice. Poate vrei doar să știi ce mai puteți face pentru a ajuta pooch-ul tău să trăiască o viață mai fericită și mai dureroasă. Ei bine, iată câteva sfaturi pe care le puteți implementa în casa dvs. pentru a face acest lucru.

  • Ridicați apa și bolurile alimentare pentru a preveni înclinarea
  • Obțineți rampe pentru mobilier, scări și vehicule
  • Furnizați un pat ortopedic de câine
  • Nu împingeți niciodată puii să-și exerciți peste capacitatea lui
  • În loc să ia plimbări lungi, luați mai multe plimbări scurte
  • Utilizați un ham de sprijin

În timp ce artrita nu poate fi întotdeauna prevenită, poate fi tratată. Există chiar medicamente care pot încetini progresul bolilor. La primul semn de durere și deteriorare a animalului dvs. de companie, faceți numirea respectivă.

Citiți următorul: 5 cel mai bun ulei de pește pentru câini suplimente pentru a ajuta artrita

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 25 De câini de câine cel mai expus riscului de artrită