Cum să vă ajutați câinele cu artrită

Vechiul câine de odihnă

Osteroartrita canină este o boală degenerativă cronică care afectează una sau mai multe articulații din organism. Câinii afectați de osteoartrită au adesea durere și rigiditate care afectează mobilitatea lor și calitatea generală a vieții. Nu există nici un tratament pentru osteoartrită. Cu toate acestea, există multe modalități de a trata boala.

Unele forme ale bolii articulației degenerative, cum ar fi displazia șoldului, pot fi tratați cu o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de osteoartrită trebuie gestionate în alte moduri. În general, accentul se pune pe disconfortul diminuării și încetinirea progresiei bolii. În majoritatea situațiilor, este mai bine să se apropie de gestionarea osteoartritei din mai multe direcții. Succesul depinde de severitatea bolii și de răspunsul individual al fiecărui animal de companie. Este esențial să comunicați cu medicul veterinar despre starea câinelui dvs. Adesea, sunt recomandate combinații de toate sau unele dintre următoarele terapii.

Medicamente pe bază de prescripție medicală

Veterinarul dvs. poate prescrie medicamente specifice pentru a vă ajuta să gestionați artrita câinelui dvs. Aceste medicamente sunt rapide și pot fi destul de eficiente. Cu toate acestea, ele nu sunt fără risc. Câinii cu alte condiții de sănătate nu pot fi candidați buni pentru anumite medicamente. Lucrarea de laborator poate fi necesară înainte ca câinele să poată începe anumite medicamente. Următoarele tipuri de medicamente ar putea fi recomandate pentru câinii dvs. artritici:

  • Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt utilizate în mod obișnuit pentru a reduce inflamația, scăderea durerii și rigidității. Brandurile comune ale AINS veterinare sunt RIMADYL, DERAMAXX, Previcox și Metacam.
  • Corticosteroizi cum ar fi prednisonul sau dexametazona, pot fi folosite în loc de AINS. Cu toate acestea, această metodă de tratament nu este foarte frecventă, deoarece efectele pe termen lung ale utilizării steroizilor tind să fie mai grave decât cu AINS. Corticosteroizii nu trebuie să fie administrați niciodată împreună cu AINS, deoarece pot apărea daune gastrointestinale grave.
  • Analgezice cum ar fi gabapentin sau tramadol, pot ajuta la ameliorarea durerii, dar nu sunt medicamente antiinflamatoare. VET-ul dvs. poate prescrie acest lucru împreună cu un AINS, care este, în general, considerat sigur de făcut.
  • Injecții adecvate sunt uneori date în plus față de una sau mai multe dintre tratamentele de mai sus. Adecvat este un glicozaminoglican polisulfat realizat din cartilajul de bovine. Potrivit site-ului web, adecvat "ajută la prevenirea cartilajului în articulația câinelui dvs. să poarte departe. Ajută la menținerea cartilajului sănătos și intactă, astfel încât osul din articulație nu poate atinge alte oase."Mulți veterici și proprietari pot atesta eficacitatea tratamentului adecvat.

Suplimente comune

Suplimentele comune, cum ar fi glucozamina / condroitina, acizii grași MSM și OMEGA 3 pot susține, de asemenea, un plan de tratament de artrită. Suplimentele comune nu sunt considerate eficiente ca medicamentele menționate mai sus, încă mulți veterinari consideră că suplimentele de glucozamină și omega 3 pot ajuta la ușurință în mod lent disconfort comun. În general, suplimentele de glucozamină și omega 3 nu reprezintă aceleași riscuri pentru câini ca medicamente de prescripție medicală de mai sus. Este important să vă amintiți totuși că suplimentele comune sunt considerate neutare și nu sunt reglementate de FDA. Asigurați-vă că discutați cea mai bună combinație de tratamente și care produse neutare specifice pot fi de încredere cu medicul veterinar.

Terapii alternative

Acupunctura implică utilizarea terapeutică a acului mic în anumite puncte ale corpului. Acest lucru poate fi un tratament extrem de eficient pentru o serie de boli, iar artrita nu este o excepție. Rezultatele pozitive din acupunctura sunt adesea văzute imediat și pot crește cu terapia în curs de desfășurare. Acupunctura veterinară ar trebui să fie efectuată de un medic de medicină veterinară care este certificat în acupunctura veterinară.

Există numeroase ierburi și tratamente homeopate disponibile pentru a sprijini pacienții cu artritie. Medicina veterinară tradițională chineză (TCVM) poate fi deosebit de utilă. Mulți proprietari au văzut rezultate pozitive cu aceste terapii, dar rezultatele sunt de obicei subtile și uneori recunoscute numai după utilizarea pe termen lung.

Cele mai bune știri despre terapii alternative este că sunt în mod obișnuit în siguranță pentru animalele de companie cu alte probleme de sănătate și au mai puține efecte secundare. Dacă sunteți interesat să găsiți un medic alternativ, acupuncturist sau practician TCVM în zona dvs., vizitați Institutul Chi pe net.

Fizioterapie

Terapia și reabilitarea fizică pot lucra minuni pentru animalul dvs. de artritică. Există multe forme de terapie fizică pe care o puteți face chiar acasă dacă știți cum. În mod ideal, trebuie să vizitați mai întâi un practician de reabilitare canine certificați sau terapeut (CCRP sau CCRT) pentru a vă evalua animalul de companie pentru terapia fizică. Modalitățile includ terapia cu apă (prin intermediul benzii de alergare subacvatice sau piscină de rezistență), exerciții pentru a promova rezistența și gama de mișcare, întindere și masaj. Terapistul dvs. de companie poate recomanda un plan de tratament care va funcționa cel mai bine pentru dvs. și pentru câinele dvs.

Schimbarea stilului de viață și a mediului al câinelui

În plus față de medicamente și suplimente, vă puteți ajuta câinele artritic, făcând ceva specific schimbări în mediul său și stilul de viață. Multe dintre schimbările pe care le faci vor fi puțin sau deloc cost pentru tine. Făcând unele ajustări, puteți ajuta câinele dvs. să trăiască o viață mai fericită și mai sănătoasă.

Tratamentele de artrită pot încetini progresia bolii, dar simptomele câinelui pot continua să progreseze. În cele din urmă, ele pot deveni atât de severe încât câinele dvs. nu mai poate fi ajutat. Din păcate, când alte opțiuni au fost epuizate, poate veni timpul Luați în considerare umane eutanasia. La fel de dificil ca această decizie, știți că veți face ceea ce trebuie. Până când vine în acea zi, faceți tot ce puteți pentru câinele dvs. cu artrită: lucrați cu medicul veterinar, luați ceva timp pentru a înțelege artrita, adăugați medicamente și suplimente sub supraveghere veterinară, luați în considerare terapiile alternative și schimbați stilul de viață al câinelui și mediul dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă ajutați câinele cu artrită