Progresul în diagnosticarea tulburării creierului la câinii mici

Oamenii de știință au făcut progrese în studiul malformației Chiari și a tulburării creierului din Syringomyelia găsite în Repere pentru câini de jucărie.

Cercetătorii de la Universitatea din Surrey, Școala de Medicină Veterinară au continuat să se bazeze pe propria lor activitate specializată în jurul acestor tulburări, în colaborare cu neurologi și geneticieni la sesizarea Fitzpatrick, Universitatea Helsinki și Universitatea din Montreal. Echipa a dezvoltat două studii separate pentru a privi aceste condiții dureroase la câini; Rezultatele studiilor au fost publicate in PLUS UNU.

Despre Chiari Malformații și Syringomyelia

Chiari malformații apare atunci când oasele din siguranța craniului anormal și, prin urmare, modifică fluxul de fluid cerebrospinal. Acest fluid înconjoară creierul și măduva spinării și acționează ca o pernă împotriva loviturilor sau șocului.

Fluxul anormal produs de această malformație are ca rezultat o colecție de buzunare fluide în interiorul măduvei spinării; Aceste buzunare se numesc syringomielia. De-a lungul timpului, acest lucru poate cauza deteriorarea permanentă a măduvei spinării unui câine.

Știința găsește progrese în diagnosticarea malformației Chiari la câinii mici
Malformația Chiari are ca rezultat un lichid spinal suplimentar (văzut aici în alb în figurile din dreapta).
Fotografie: © 2017 Knowler și colab

Simptomele acestor condiții la câini includ durerea gâtului, apăsarea capului, zgârierea aerului, înclinarea capului, leșin, amețeli, mersul pe jos și problemele cu ochii, cum ar fi mișcarea rapidă sau ochii îndreptați din două direcții diferite.

Diagnosticul este posibil cu o scanare RMN a creierului și a măduvei spinării.

Syringomyelia apare în principal în regele Cavalier Charles Spaniel Rasa.

LEGATE DE: Știința devine un pas mai aproape de a vindeca o boală rară la câini

Studiați unul

Primul studiu a analizat în mod specific modul în care malformația Chiari afectează regele cavalier Charles Spaniel.

Folosind o tehnică de cartografiere RMN, cercetătorii au examinat secțiunile cranii, creierului și vertebrelor în detaliu. Ei au fost apoi capabili să creeze un clip video care a cronicat dezvoltarea malformației.

La examinarea acestui clip video, oamenii de știință au putut observa cum această fuziune prematură a oaselor determină compresia creierului câinelui. Aceste fuziuni apar, de asemenea, în partea din față a craniului, ceea ce creează trăsăturile feței plate, asemănătoare păpușilor, care sunt de dorit în această rasă.

Deci, ironic, chiar lucrul care creează cutețea în Cavalier King Charles Spaniels este, de asemenea, lucrul care cauzează indivizii afectați de mare durere și suferință.

Știința găsește progrese în diagnosticarea malformațiilor Chiari la câinii mici
Un craniu normal de câine (l) în comparație cu craniul unei malformații Chiari (R).
Fotografie: © 2017 Knowler și colab

Studiați două

Studiul a avut o privire la acele caracteristici care sporesc riscul de syringomielia nu numai la regele de cavalier Charles Spaniel, ci și Chihuahua și rasele de câine affpenpinscher, de asemenea.

Folosind o tehnică de film de film similar ca prim studiu, cercetătorii au stabilit că există o structură craniul și gâtul care crește riscul acestor tulburări. Deși toate cele 3 rase au împărtășit structura generală, detaliile formațiunilor au fost subtil diferite în fiecare rasă.

Chihuahuas cu syringomielia au un lucru mai mic decât normal unghi între baza craniului și a primei și a doua vertebre a gâtului. Affinpinersrii au un lucru mai mic distanţă între prima și a doua vertebre. Cavalier King Charles Spaniels are o distanță mai mică între articulație de pe baza craniului și prima vertebre cervicală.

Dar toate cele 3 rase au fost găsite ca având un craniu din spate mai mic - acest lucru modifică unghiul care ar trebui să existe între baza craniului și oasele sale învecinate.

Progresul într-un timp crucial

Potrivit Dr. Clare Rusbridge de la Universitatea din Surrey, popularitatea acestor rase de jucărie este în creștere. Deoarece există o cerere crescută pentru formele și caracteristicile drăguțe ale capului, care sunt de fapt cauzate de aceste tulburări dureroase, acum vedem tot mai mulți câini cu malformația Chiari și syringomyelia decât oricând înainte.

Tratamentul malformației Chiari este, de obicei, fie medicamente pe termen lung, fie intervenții chirurgicale invazive.

Costurile pentru tratarea câinilor cu aceste tulburări tinde să fie undeva între 1.000 $ și 5.000 $.

Datorită tehnologiei inovatoare utilizate în aceste două studii, medicii veterinari pot identifica mai repede aceste tulburări la câini și, sperăm, le tratați înainte ca condițiile să devină prea dureroase sau moarte.

Citiți următorul: Câinii pot ajuta copiii cu dizabilități să prospere, studiază studiile

Referinţă:

  1. Susan P. Colectant, Chloe Cross, Sandra Griffiths, Angus K. McFadyen, Jelena Jovanovik, Anna Tauro, Zha Kibar, Colin J. Șofer, roberto m. La Ragione, Clare Rusbridge. Utilizarea mapărilor morfometrice pentru a caracteriza malformații simptomatice de chiari, seringielia secundară și brahipefalia asociată în cavalierul regele Charles Spaniel. PLOS ONE, 2017; 12 (1): E0170315 DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0170315
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Progresul în diagnosticarea tulburării creierului la câinii mici