11 Probleme de stomac la câini: cauze și tratament

Problemele gastrointestinale și de stomac la câini sunt comune. Ele pot fi ușoare și abia vizibile sau extrem de grave și amenințătoare de viață. Majoritatea proprietarilor de câini vor trebui să se ocupe de acest lucru și un studiu 2015 a arătat că problemele digestive sunt cea mai răspândită problemă de sănătate la câini.

Știind cum să recunoască problemele de stomac la câini vă poate ajuta să identificați severitatea lor și să vă ocupați de ele mai eficient. Semnele de observare a durerii de stomac pentru câini pot împiedica acest lucru să devină o condiție mai gravă, să economisească timp, bani și chiar o viață a câinelui.

Vărsături la câini

1. Vărsături

Cu toate că vărsături poate fi adesea un simptom al unei emisiuni mai serioase GI, poate fi, de asemenea, cauzată de ceva destul de inofensiv. Cele mai frecvente cauze ale vărsăturilor la câini includ supraalimentarea, mâncând ceva pe care câinele nu o poate digera în mod corespunzător, schimbări bruște de dietă, ingerarea lucrurilor necorespunzătoare și medicamente. Câinii pot, de asemenea, voma într-o mașină ca rezultat al rau de miscare.

Cum de a preveni:

Prevenirea și abordarea unor probleme de stomac legate de vărsături la câini este la fel de simplă ca și investigarea la potențialele cauze. Dacă faceți modificări la dieta câinelui dvs, face asta treptat (Schimbarea lentă a alimentelor timp de 1-2 săptămâni).

Păstrați câinele departe de lucrurile necomestibile, păstrează fermele de gunoi închise și să acorde o atenție la ceea ce pune câinele în gură când îl umblați. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie nu are acces gratuit la alimentele de câine (păstrați toate alimentele de companie în Containere sigilate cu aer) sau resturi de masă. Nu oferiți câinelui dvs. niciun medicament fără consultanță cu un medic veterinar.

Cum se trateaza:

Ocazional vărsături la câini este de așteptat. Studiile arată că majoritatea cazurilor sunt inofensive și vor trece repede. Dar dacă vărsări repetă sau nu va pleca, este un semn al unei probleme grave de stomac. Ia câinele pentru a vedea un veterinar pentru a determina cauza. VET ar putea prescrie medicamente ușoare sau antibiotice în cazuri mai severe.

Când câinele dvs. vom varia numai ocazional, dar vedeți un model, luați în considerare o schimbare de dietă (câinele poate fi alergic la unele ingrediente sau în imposibilitatea de a le digera). Eliminare Dieta pot fi necesare. Hrăniți câinele dvs. o dietă slabă de orez fiert și de pui fără piele timp de 1-2 săptămâni și asigură hidratarea corespunzătoare.

Diaree la câini

2. Diaree

Cum ar fi vărsăturile ocazionale de diaree la câini este obișnuită și poate fi cauzată fie de lucruri benigne, fie de o problemă serioasă de sănătate. Diaree este cel mai adesea asociat cu stomacul supărat la câini și poate fi cauzat de câinele dvs. care mănâncă ceva indigestibil, un obiect străin, infecții bacteriene, alergii, medicamente și chiar stres.

Diareea poate fi, de asemenea, un simptom al ceva mai sever, așa că atunci când se întâmplă în mod regulat, ia-ți câinele la veterinar după primele câteva cazuri.

Cum de a preveni:

Similar cu cazurile cu vărsături, investighează cauzele potențiale. Împiedicați câinele nici un acces la gunoi sau la alimente rasfatate. Țineți-l departe de fecale de alte animale. Urmăriți dacă animalul dvs. de companie mănâncă lucruri în timpul mersului pe jos.

Dacă aveți nevoie să modificați dieta câinelui pentru a vă asigura Scaun ferm, face acest lucru treptat. Încercați să vă păstrați câinele într-un mediu fără stres. Rămâneți la curent cu vaccinările câinilor dvs. pentru a preveni virușii care pot duce la diaree.

Cum se trateaza:

Hidratarea este deosebit de importantă atunci când un câine are diaree. Furnizați apă curată pentru animalul dvs. de companie și încurajați-l să bea mai mult (uneori câinii refuză sau uită). Pui sau bulion osos sunt bune pentru a menține câinii hidratați și sunt mai atrăgătoare pentru ei.

Hrăniți carnea de pui albă de câine și orez sau încercați Această rețetă de casă. De asemenea, puteți trece la alimentele pentru câini făcut pentru diaree care vor fi mai blânde pe stomacul unui câine. Luați-vă pooch-ul la veterinar dacă diareea durează mai mult de o zi.

Constipație la câini

3. Constipație

Constipația este opusul complet al diareei - o incapacitate pentru cainele să treacă scaune sau să treacă scaune uscate și foarte grele. Unele dintre motivele comune pentru constipație La câini includ lipsa fibrei în dieta lor, lipsa de exerciții, glandele de prostată lărgit, efectul secundar al medicamentelor, deshidratarea și ingestia lucrurilor necorespunzătoare.

Cum de a preveni:

Exercițiul regulat este o modalitate bună de a preveni constipația la câini. Dacă puiul tău se mișcă foarte mult în timpul zilei, organele sale vor lucra la o mai bună eficiență pentru a procesa, digera și elibera mâncarea din corp.

Unii proprietari aleg din greșeală alimente de câine cu puțin sub nici fără fibre și nu suplimentează acea dietă cu fibră suplimentară, care este adesea cauza constipației într-un câine. Asigurați-vă că alimentele dvs. de companie conține aproximativ 4% fibre și încurajează câinele să bea mai multă apă, mai ales în timpul verii și după exercițiu. Folosind Alimente cu fibre ridicate poate preveni acest lucru, dar poate fi, de asemenea, cauza constipației, astfel încât schimbarea dietei trebuie discutată cu un veterinar.

Cum se trateaza:

Similar cu oamenii, problemele de stomac la câinii care duc la constipație pot fi tratați folosind balsamuri de scaun și laxative care sunt o soluție rapidă pe termen scurt. De asemenea, puteți include SIDA DIGESTICĂ Pentru a vă ajuta să vă alimente mai bine alimentele.

Pornirea câinelui la alimente cu fibre de fibre ridicate (er) care conține aproximativ 10% fibre Comparativ cu 2-4% în alimentele obișnuite pot fi recomandate de către VET, precum și mai multă apă și exerciții fizice. Tratamentul veterinar poate include medicamente în cazuri mai grave pentru a îmbunătăți rezistența contractilă a intestinului gros al câinelui. În unele cazuri, este necesar să se efectueze o clismă (efectuată numai de un medic veterinar).

Parvovirus la câini

4. Viruși

Virușii cum ar fi distemperul canin sau rotavirusul canin (infecție virală intestinală) pot provoca probleme de stomac pentru câini. Cu toate acestea, virusul cel mai periculos care afectează câinii și adesea provoacă dureri de stomac și alte probleme digestive este canin parvovirus. Studii arată, de asemenea Există un risc de co-in-infectare a rotavirusului și a parvovirusului.

Parvo la câini afectează cel mai adesea cățelușul nevacinat și câinii adulți și are ca rezultat mai multe probleme de sănătate decât problemele stomacului. Parvovirus este transmisă prin contact direct cu oricare alt câini infectați, fie fecalele lor. Cele mai frecvente simptome includ vărsături, diaree, pierderea în greutate și lipsa apetitului.

Cum de a preveni:

Vaccinare este cea mai eficientă modalitate de a preveni parvovirusul canin și altele Viruși. Dar chiar și vaccinarea nu garantează o protecție completă față de boală.

Pe partea de sus a vaccinurilor, mențineți o bună igienă și un program regulat de îngrijire, deoarece parvovirusul este rezistent și poate supraviețui mai mult de un an pe unele suprafețe. Utilizați o soluție de înălbire cu apă (1 piesă de apă, 30 de părți apă) pentru a curăța zonele în care câinele dvs. își petrece timpul.

Cum se trateaza:

Din moment ce Canina Parvovirus se răspândește rapid, o reacție rapidă este crucială. Până când ați observat probleme de stomac la un câine, boala are probabil a progresat Deci câinele trebuie să vadă imediat un veterinar. În majoritatea cazurilor de CPV, va fi necesară spitalizarea.

Tratamentul pentru Parvo va consta din fluide IV și medicamente anti-greață, susținute de antibiotice pentru a evita orice infecții secundare. Păstrați câinele dvs. cald și departe de alți câini până când infecția lui este rezolvată.

Viermi la câini

5. Paraziți

Paraziți intestinali este o cauză foarte frecventă a problemelor de stomac la câini. Acestea sunt prezentate cel mai adesea sub formă de viermi cum ar fi viermii, viermii, viermii rotunzi și viermii.

Altele decât viermii, un alt parazit care atacă un tractul GI al unui câine este Giardia, care este un protozoan cu o singură celulă. Simptomele pot varia în funcție de tipul de parazitare care este prezent, dar unele dintre semnele comune sunt diaree, mucus în scaune, vărsături și pierdere în greutate.

Cum de a preveni:

Toți câinii trebuie tratați cu Dewworers. Dacă locuiți într-o zonă în care paraziți și viermi sunt deosebit de obișnuiți, acordarea medicinii preventive pentru câini este esențială. Dacă faceți acest lucru, dați-l pe tot parcursul anului și fiți consecvent. Cele mai noi tipuri de medicamente de vierme vor împiedica celelalte tipuri de viermi la câini.

Păstrați curtea curată de orice fecale și nu lăsați câinele să nu mănânce când îl duceți la plimbare. Nu lăsați câinele dvs. să beau apă în picioare, deoarece mulți paraziți prosperă în aceste condiții. Luați fecalele câinelui dvs. pentru un examen din când în când, deoarece unii paraziți pot merge neobservată și fără simptome.

Cum se trateaza:

Tratamentul paraziților interni la câini va depinde de tipul de parazitare sau de vierme. De exemplu, viermii rotunzi și viermii pot fi tratați cu produse care conțin pamoat Pyrantel. Asigurați-vă că ați deworm un câine în mod regulat și luați puii la veterinar pentru a obține terapia adecvată după observarea simptomelor grave.

Infecții bacteriene la câini

6. Infecții bacteriene

Diferitele tipuri de bacterii pot ataca în interiorul câinelui: e.coli, salmonella, helicobacter, și campylobacter sunt cele mai frecvente. Ele provoacă adesea probleme de stomac la câinii cu simptome de diaree, vărsături, febră și comportament letargic.

Infecțiile bacteriene la câini sunt de obicei cauzate de apă contaminată, fecale, lapte sau carne subacvatică (de obicei de la hrănirea brută). Infecțiile bacteriene sunt mai frecvente la câinii care cheltuiesc timp în adăposturi sau petreceți mult timp cu alte animale din aceeași zonă. Puii și câinii de rang înalt au o șansă mai mare de a obține o infecție, deoarece sistemele lor imunitare nu sunt la fel de puternice ca cele ale câinilor adulți.

Cum de a preveni:

Prevenirea infecțiilor bacteriene canine este similară cu cea a virușilor - evitați sursele de apă stagnante, nu lăsați-vă animalul de companie să mănânce fecale și să-l țină departe de gunoi, să privească ceea ce consumă atunci când se află pe plimbări și pe care le interacționează (nevăcinat Câinii, de exemplu).

Păstrați apa câinelui și boluri alimentare curățați și alimentați câinele o dietă bine echilibrată pentru a asigura un sistem imunitar puternic. Fii deosebit de atent cu carnea de lapte și carne crudă. Dacă treceți la dieta alimentară brută, asigurați-vă că înțelegeți cum să preveni infecțiile bacteriene.

Cum se trateaza:

Terapia obișnuită pentru infecțiile bacteriene și problemele de stomac asociate implică antibiotice și schimbări dietetice. Cu toate acestea, nu puteți face acest lucru singur și trebuie să luați puii la veterinar pentru a obține planul de tratament potrivit. Va fi diferit în funcție de tipul de bacterii și de starea de sănătate a câinelui, vârsta și dimensiunea.

Inflamația intestinului gros (colită)

7. Inflamația intestinului gros (colită)

Inflamația intestinului gros sau a colonului la câini (cunoscută și sub numele de colită) poate fi cauzată de stres, infecții bacteriene sau parazitare menționate mai sus, leziuni și traume și prin ingestia alimentelor contaminate.

Simptomul primar al problemelor de stomac ale câinelui asociate cu colita este diareea și adesea diaree sângeroasă. Îndepărtarea spre defecare și mucus în scaune sunt, de asemenea, semne comune, în timp ce vărsăturile apar în 1/3 din cazurile de colită la câini.

Cum de a preveni:

Cea mai bună prevenire este să vă păstrați câinele departe de sursele comune de bacterii și paraziți, similar cu vârfurile furnizate mai sus. Din nou, împiedicați câinele dvs. să ingerăm obiecte străine, alimente contaminate și lucruri necorespunzătoare. Nu faceți schimbări bruște la dieta câinelui și, în schimb, faceți-o treptat.

Cum se trateaza:

Colita este tratată prin abordarea cauzei subiacente. Cu toate acestea, există și a tratament nespecific care include postul de câine pentru o zi sau două, alimentând o dietă hipoalergenă sau scăzută a reziduurilor și creșterea cantității de fibre dietetice în dieta unui câine. Dacă este cunoscută cauza, VET dvs. va prescrie tratamentul adecvat. De asemenea, puteți încerca o dietă de casă alături de procesul de eliminare - aici rețetă pentru a încerca.

Boala intestinală inflamatorie (și sindromul)

8. Boala intestinală inflamatorie (și sindromul)

Boala intestinală inflamatorie la câini (IBD) este un nume pentru un grup de boli ale sistemului digestiv care au simptome similare, provocând un munte de probleme de stomac la câini și duce la inflamație fără o cauză specifică, cunoscută.

Sindromul intestinal inflamator la câini (IBS) este o condiție diferită, dar legată, împărtășește câteva simptome similare și este adesea stres induse de stres. IBS la câini este mult mai puțin gravă și mai ușor de tratabilă decât IBD, care este un termen larg care afișează multe simptome.

Semnele IBD la câini includ diaree, vărsături, pierdere în greutate și inflamație a intestinelor. Aceasta este o condiție dificilă de diagnosticare, deoarece simptomele sunt comune pentru multe alte probleme de stomac și nu au o cauză cunoscută, dar una dintre modalitățile comune de diagnosticare a IBD este o biopsie a organului afectat.

Cum de a preveni:

Deoarece cauzele IBD la câini vor fi necunoscute, nu există nici o modalitate de a preveni debutul bolii. Cea mai bună șansă este să utilizați toate sfaturile de prevenire de mai sus pentru alte probleme de stomac la câini și speranță pentru cele mai bune.

IBD nu este prea frecventă la câini (IBS este văzută mai des decât IBD), așa că după ce observați orice simptome de dureri de stomac pentru câini, este mai probabil să fie o condiție care nu este IBD.

Cum se trateaza:

Acolo nu este în nici un fel Pentru a vindeca IBD la câini, conform cercetării, dar este posibil să îl controlați prin modificări de dietă și medicamente prescrise de un veterinar. Utilizați sfaturile de tratament menționat mai sus pentru alte probleme de stomac și să dezvoltați un plan de management cu medicul veterinar. Ajustați dieta și discutați Suplimente pentru ajutoare de stomac cu veterinarul dvs.

Malabsorbție la câini

9. Malabsorbție

Malabsorbția la câini este o afecțiune care duce la absorbția slabă a unui anumit nutrient sau nutrienți. Această condiție rezultă din interferența cu absorbția, digestia sau ambele.

Interferența cu digestia alimentară este de obicei cauzată de lipsa unor enzime pancreatice (numite Insuficiență pancreatică exocrină), în timp ce eșecul de absorbție este cauzat în cea mai mare parte de boala intestinală mică la câini.

Simptomele de malabsorbție includ diaree pe termen lung, schimbări în apetitul unui câine și pierderea în greutate consistentă. Uneori, pot fi de asemenea prezente anemie, deshidratare sau retenție fluidă, precum și alte probleme de stomac menționate.

Cum de a preveni:

Nu există nici o modalitate de a preveni malabsorbția într-un câine care ar fi cauzat de insuficiența pancreatică exocrină sau de boala intestinală mică. Cu toate acestea, deoarece această condiție poate fi, de asemenea, cauzată de viruși și infecții bacteriene, prevenind aceste probleme utilizând sfaturile menționate mai sus poate împiedica și malabsorbția.

Cum se trateaza:

Tratamentul implică abordarea directă a cauzei, dar numai în acele cazuri în care poate fi identificată cauza reală; Aproape toate planurile de tratament vor include schimbări dietetice. De exemplu, Există cercetări Cu privire la modul în care malabsorbția caninului cauzată de insuficiența pancreatică exocrină necesită, de obicei, să vă dați puii Suplimente enzimete, În plus față de schimbările dietetice, cum ar fi hrănirea câinelui o dietă cu fibră mică.

Canina Bloat

10. Blotat

În timp ce umflarea la om este adesea inofensivă, poate fi fatală la câini. Canina Bloat, cunoscută și ca Dilatația gastrică Volvulus, sau GDV, este o condiție care nu este complet înțeleasă de oamenii de știință încă. Cu toate acestea, se știe că este o boală gravă în care stomacul câinelui se răsucește și se umple cu gaz și poate duce la moarte într-o materie de ore.

Ratele mari cu piept adânci sunt mai susceptibile la Bloat Canine, dar această condiție poate afecta orice rasă și va duce la probleme de stomac împreună cu propriul său unic set de semne. Simptomele de umplutură includ retrogradarea fără vărsături, o burtă tare și umflată, drooling și alte semne de primejdie în câine.

Cum de a preveni:

Deși cauzele dilatării gastrice Volvulus la câini nu sunt încă înțelese, există câteva lucruri pe care veterinarii le-au recomandat pentru prevenirea stării, cum ar fi lipirea lor alimente scăzute de grăsimi și hrănirea câinelui mai degrabă mese mai des, spre deosebire de una sau două mese mari pe parcursul zilei.

De asemenea, este recomandat să evitați exercitarea câinelui direct după masă. Menținerea unei greutăți sănătoase este, de asemenea, recomandabilă deoarece câinii supraponderali și extrem de subponderali sunt mai predispuși la Canine Bloat.

Cum se trateaza:

Luați câinele dvs. la veterinar imediat ce observați oricare dintre acestea Simptomele Blotat De când timpul este esențial. Tratamentul va implica, de obicei, eliberarea gazului construit și dând fluide IV. Odată ce câinele este într-o stare stabilă, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina țesutul deteriorat și pentru a preveni atacurile ulterioare.

Ulcere gastrointestinale la câini

11. Ulcere gastrointestinale

Ulcerul gastrointestinal sau stomac sunt leziuni sau răni care apar pe căptușeală de stomacul câinelui, care servește drept protecție împotriva acidului gastric. Cele mai frecvente simptome ale ulcerelor stomacale sunt slăbiciune, scăderea apetitului și durerea în abdomen.

De asemenea, pot fi prezente diaree cronice și vărsături și se pot transfera treptat în simptome legate de problemele de stomac menționate mai sus la câini. Există multe cauze ale ulcerelor GI la câini, inclusiv alergii, infecții virale sau bacteriene, ingerarea obiectelor străine și stres.

Cum de a preveni:

Hrănirea câinelui de mai multe ori pe zi în porțiuni mici este o modalitate bună de a ușura iritarea GI și, eventual, să împiedice ulcer. niste alimente pentru problemele GI va funcționa mai bine, dar trebuie să discutați acest lucru cu un medic veterinar. Țineți câinele departe de stres, deoarece poate contribui, de asemenea, la ulcerele gastrointestinale, precum și la IBS.

Cum se trateaza:

Tratamentul ulcerelor gastrointestinale va depinde de severitatea acestei afecțiuni. De exemplu, dacă ulcerul a perforat peretele stomacului câinelui, poate fi necesară o intervenție chirurgicală. Fluidele IV sunt adesea administrate dacă sunt prezente semne de deshidratare datorate vărsăturilor sau diareei.

În cazurile mai puțin severe, medicamentele anti-acid și modificările dietetice (alimente cu conținut scăzut de grăsimi și alimente) reprezintă o modalitate comună de a lupta împotriva ulcerelor, în plus față de găsirea și tratarea cauzei de bază.

Există, de asemenea, câteva remedii naturale pe care le puteți folosi ca aloe vera, rădăcină dulce, alfalfa și alunecos elm. Puteți trece la alimente bine echilibrate pentru câini de casă și încercați a reteta ca aceasta pentru stomacul sensibil sau o rețetă pentru tulburări digestive, ambele vor fi mai blânde pe stomacul unui câine și nu își agită ulcerul.

În concluzie

Problemele de stomac la câini sunt foarte frecvente, iar aproape fiecare proprietar de animale de companie va trebui să se ocupe de ei la un moment dat o viață de companie. Cele mai multe dintre ele sunt minore și, de obicei, nu sunt o cauză de îngrijorare.

Cel mai bine este să luați câinele la veterinar dacă observați simptome de probleme de stomac care durează mai mult sau care sunt mai grave decât vărsăturile ocazionale sau diaree. O reacție rapidă și un diagnostic adecvat cu un plan de tratament vor face o mare diferență.

Citiți următorul: Ghidul veterinarului privind cumpărarea și utilizarea hranei pentru câini pentru stomacurile sensibile

Doriți să împărtășiți acest lucru?

11 probleme de stomac la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 11 Probleme de stomac la câini: cauze și tratament