6 Cele mai frecvente probleme de urechi de câini

Problemele urechilor la câini sunt foarte frecvente, iar statisticile arată că unul din cinci câini va suferi de la un anumit tip de boală a urechii pe tot parcursul vieții. În majoritatea cazurilor de probleme ale urechii câinelui, aceste probleme sunt ușoare și pot fi tratate cu remedii simple la domiciliu și o igienă adecvată.

Cu toate acestea, ocazional, un câine poate dezvolta și starea urechii care necesită o îngrijire profesională veterinoasă, care este mai imediată și mai scumpă. Datorită modului în care sunt structurate, urechi de câine sunt predispuse la multe probleme și ei trebuie să fie îngrijită pentru în mod corespunzător în mod regulat. Mai jos sunt cele șase cele mai frecvente probleme de urechi de câine cu imagini și cum să le împiedice și să le remedieze.

Câine de infecții ale urechii

1. Infecții ale urechii câinilor

Unul dintre cel mai adesea Problemele urechilor de câini întâlnite sunt asociate cu infecțiile urechii și este adesea o problemă repetată, mai ales dacă câinele dvs. petrece mult timp în apă. Câinii cu urechi lungi și suspendate, cum ar fi Hound de sânge sau Basset, sunt mai susceptibile de a fi afectate de infecțiile urechii.

Poochul dvs. poate obține infecții bacteriene și drojdii, ambele fiind de obicei însoțite de mirosuri puternice. Alte simptome includ roșeață, umflare, descărcare, scabs. Infecțiile urechilor pot fi, de asemenea, cauzate de alte probleme, cum ar fi paraziți, urechi sau resturi, precum și unele tulburări autoimune.

Infecții bacteriene - Tulpini de stafilococ sunt în mare parte responsabile pentru infecțiile urechilor bacteriene la câini. Cu toate acestea, ele sunt diferite de tulpinile care afectează oamenii, astfel încât pooch-ul dvs. nu este contagios față de oameni și nu o va transmite pe tine.

Infecții de drojdie - Drojdie este întotdeauna prezentă în urechile câinelui tău, dar infecția urechii de drojdie este cauzată de Overgrowth de drojdie și nu simpla prezență a acestuia. Câinii cu urechi floppy sunt mult mai probabil să sufere de infecție cu drojdie.

Cum de a preveni:

Păstrați urechile câinelui curat și uscat. Igiena urechii de câine adecvate este cea mai bună prevenire împotriva problemelor urechii câinilor asociate cu infecțiile bacteriene. Curățați urechile pentru animalele de companie utilizând un EAR CLEANER Cel puțin o dată pe lună și verificați periodic urechile pentru orice scabs, descărcare sau miros ciudat.

Cum se fixează:

Folosind șampoane cu clorhexidină sau chiar bleach-uri comune vă poate ajuta să ucizi bacteriile pe piele. Odată ce infecția a fost stabilită, utilizarea unui dispozitiv de curățare obișnuit a urechii nu va ajuta și este recomandat de obicei să utilizați un tip de Tratamentul infecției urechilor in schimb. Curățarea profesională a urechii câinelui este adesea recomandată, în special în cazul în care infecția afectează urechea medie și nu doar urechea exterioară.

Diferitele medicamente topice și orale sunt utilizate atât pentru infecțiile bacteriene, cât și pentru drojdie. Pentru infecția cu drojdie, crema sau unguentul topic antifungic vor fi prescrise, în timp ce în cazuri severe în care infecția nu dispare după șase săptămâni sau mai mult, chirurgia poate fi, de asemenea, o opțiune necesară.

Închiderea problemelor urechii câinilor cauzate de alergii
Închiderea problemelor urechii câinilor cauzate de alergii.

2. Alergii

Alergiile sunt A cauza comuna de probleme la urechi la câini și, ulterior, de infecții ale urechii câinilor. Cele mai frecvente sunt alergii alimentare și aeriene. Simptomele sunt aceleași ca și în cazul oricărei alte infecții ale urechii, ceea ce implică durere, roșeață și descărcare. Câinii își vor zgâria adesea urechile și își scutură capul dacă au o infecție a urechii din cauza alergiei.

Cum de a preveni:

Prevenirea problemelor urechii câinilor datorită alergiilor înainte de a fi diagnosticate, este practic imposibilă. Cu toate acestea, odată ce știți ce alergie a provocat infecția urechii, puteți evita acel alergen și protejați-vă pooch-ul de la ea. Dacă este mediul, evitați-o cu totul. Dacă este o anumită mâncare, încercați un Eliminare Dieta Pentru a afla ce cauzează reacția.

Cum se fixează:

Infecțiile urechilor datorate alergiilor sunt tratate cu o combinație de curățare și medicamente pentru urechi. Primul pas este obținerea diagnosticului veterinar adecvat și identificarea alergenului. După aceea, medicamentele de infectare a urechii câinilor vor fi prescrise și administrate. Medicamentele antibiotice, antibiotice și medicamente topice sub formă de unguente și picături sunt utilizate în mod obișnuit, dar trebuie să discutați mai întâi cu un VET.

Acarienii urechii care cauzează probleme de urechi de câini
Close-up de acarieni de urechi în urechile câinelui.

3. Acarieni de urechi

Cu toate că acarieni de urechi sunt o problemă mai frecventă pentru pisici, câinii pot avea și probleme cu acești paraziți. Există câteva specii diferite de acarieni care pot trăi în urechea câinelui dvs. și toate sunt foarte contagioase, provocând o varietate de probleme la urechile câinilor.

În cele mai multe cazuri, acarienii urechii sunt trecuți de la PET de la PET prin contact direct, astfel încât câinii care vin în contact cu pisicile sunt mai multe șanse să le primească. Inflamația urechilor, secreția cerată, mirosul, zgomotul capului și zgârierea urechii sunt unele dintre simptomele acarienilor urechii la câini.

Cum de a preveni:

Păstrarea acarienilor urechii necesită verificări regulate și curățarea urechii, cel puțin o dată pe lună, dar de preferință săptămânală. Igiena corectă a casei dvs. și zona de viață a câinelui dvs. este, de asemenea, importantă. Dacă aveți o pisică în casă, fiți extra vigilenți ai acarienilor urechii care au trecut pe câine.

Cum se fixează:

Curățarea cu atenție a urechilor câinelui dvs. este primul pas în tratarea acarienilor urechii. După aceasta, veterinarul dvs. va administra medicamente anti-parazitare fie sistematic, fie direct la urechea câinelui. În unele cazuri, medicamentele antiinflamatorii sau antibioticele ar putea fi necesare pentru a trata problemele urechii la câini și infecțiile cauzate de acarienii urechii. Există, de asemenea un mod natural să o facă în cazuri ușoare.

Problemele urechilor la câinii cauzați de păr
Urechile păroase ale lui Lhasa Apso.

4. Urechi păros

Rasele care au urechi foarte păroase uneori pot suferi de probleme de urechi canine din cauza cantității de fire de păr care cresc în canalul urechii. Poodles, Lhasa Apso și Shih Tzu sunt câteva dintre rasele cunoscute pentru a avea adesea tone de păr în canalele lor. Deși aceasta este o problemă foarte minoră, uneori poate duce la infecții ale urechii dacă părul blochează fluxul de aer și duce la umiditate prins adânc în interiorul canalului urechii.

Cum de a preveni:

Îngrijirea regulată este calea de urmat. Nu lăsați creșterea părului să devină o problemă în primul rând. Luați câinele la un groomer sau luați un set de Clippers și faceți-o singură. Nu vă scoateți părul urechii câinelui, deoarece acest lucru poate crea răni mici care pot fi infectate. Îndepărtați cu atenție urechile și păstrați-le mereu uscate.

Cum se fixează:

Odată ce a apărut problema, consultați un veterinar și apoi utilizați medicamente topice sau orale pentru a face față infecției. Va trebui să curățați părul în urechile câinelui și să le păstrați frumos în viitor.

Căpușe care cauzează probleme de urechi și infecții ale câinilor
Close-up de căpușe pe și în jurul urechilor câinelui.

5. Resturi, obiecte străine, căpușe

Uneori, urechea câinelui poate fi umplută cu resturi sau un obiect străin poate fi depus în canalul urechii provocând o varietate de probleme ale urechii. Căpușele pot fi, de asemenea, cauza problemelor urechii câinilor. Deși aceste cazuri sunt foarte rare, atunci când acestea apar, este de obicei cauzată de un obiect foarte mic sau ceva de genul resturilor de plante.

Cum de a preveni:

Dacă câinele dvs. joacă în mod regulat în iarba înaltă, ar trebui să-i verificați urechile pentru murdărie sau resturi de orice fel de fiecare dată când se întoarce de la ea (ar trebui să faci asta pentru căpușe deja). Chiar dacă nu, controalele regulate ca o dată pe săptămână vă poate ajuta să aflați mai devreme problema aparibilă și să împiedicați viitoarele probleme ale urechii mai grave la câini.

Cum se fixează:

Primul fix simplu este de a investiga urechea și de ao curăța. Deci, dacă bănuiți că poochia ta are ceva blocat în ureche, du-l la veterinar, groomer sau învățat Cum să-i curăț urechile tu. Pentru cazuri mai grave, ar putea fi necesară o verificare completă veterinară.

O aproape de hematom de ureche de câini
Close-up de hematom de ureche pentru câini.

6. EAR (AURAL) Hematoma

Spre deosebire de celelalte probleme și afecțiuni ale urechilor de câine comune menționate mai sus, care pot cauză Infecții ale urechii, starea hematomului urechii este cauzată Prin infecțiile urechilor la câini, prin urmare, poate fi rezultatul uneia dintre problemele legate de ureche de mai sus.

Sângerea excesivă a urechilor, zgârierea și trauma poate duce, de asemenea, la hematom la câini, care apare atunci când vasele de sânge sub nivelul pielii sângerați până când formează un buzunar plin de fluid. Puteți recunoaște hematomul urechii câinelui dacă vedeți o umflare a clapetei urechii puilor, în special pe vârful urechii.

Cum de a preveni:

Nu puteți face prea multe pentru a preveni hematomul în afară de a-ți lua câinele la veterinar dacă îl vedeți să-și zgârie urechea foarte mult sau să-și scutura capul. De asemenea, puteți scădea șansa de a se produce prin prevenirea oricăror dintre cele cinci aspecte ale urechilor de câini de mai sus prin intermediul unor controale regulate, îngrijirea și curățarea.

Cum se fixează:

Aceasta este o condiție mai gravă, iar imperativul este de a aborda cauza de bază care duce la hematomul câinilor. Tratamentul pentru hematomul în sine poate include scurgerea fluidului din ea sau scoaterea chirurgicală. Utilizarea unui laser pentru a reduce umflarea este, de asemenea, o practică comună.

Problemele de sănătate a urechii la câini sunt rareori un semn al unor condiții grave. În majoritatea cazurilor, nu există niciun motiv să se panică și sunt ușor fixabile, mai ales când sunt observate mai devreme. Luați câinele la veterinar dacă observați ceva neobișnuit cu urechile sale pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a preveni, asigurați-vă pur și simplu verificarea urechii săptămânale și îngrijirea la domiciliu.

Citiți următorul: Cea mai bună comparație și testarea mai curentă a urechii câinelui

Doriți să împărtășiți acest lucru?

6 cele mai frecvente probleme de urechi de câini cu imagini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Cele mai frecvente probleme de urechi de câini