6 Condiții comune și grave ale pielii pentru câini (și ce să facă despre ele)

Majoritatea condițiilor de piele pentru câini sunt minore, dar pot fi incomod pentru câine când sunt lăsate netratate. Unele alte afecțiuni ale pielii la câini sunt legate de infecții grave și tratamentul va fi mai complicat. Dacă observați animalul dvs. zgârierea sau mestecarea pielii mai mult decât în ​​mod normal, acesta poate fi primul simptom.

Dermatită atopică într-un câine

1 dermatită atopică

Aceasta este o afecțiune cronică, inflamatorie care afectează pielea câinelui. Nu poate fi vindecată și este necesară gestionarea pe tot parcursul vieții, dar Noul studiu 2019 arată rezultate promițătoare care ar putea face o schimbare în această zonă.

Dermatita atopică (AD) este condiția predispusă genetic, cauzată de alergeni de mediu: polen, spray-uri de curățare și mucegai (1, 2). Această condiție va apărea cel mai adesea pe fața unui câine, urechile, axul, picioarele inferioare și labele (3, 4).

Dermatita atopică la câini este foarte frecventă și poate fi dificil de rezolvat (5, 6, 7). Poate începe ca zgârierea ciudată aici și acolo, apoi cultivați în câinele dvs. care se frecă pe ei înșiși redraw, făcând condiția mult mai rău. De la sine, poate, de asemenea, să se înrăutățească treptat dacă nu există tratament.

Simptome

  • Mâncărime și zgârieturi excesiv
  • Frecare împotriva mobilierului sau copacilor
  • Lins în zona afectată

Remedii naturale

Oțet de mere - Combinați o parte oțet de cidru de mere cu o singură parte într-o sticlă de pulverizare sterilă și pulverizați pe zonele afectate pentru a ușura mâncarea și pentru a încuraja vindecarea. Dacă câinele dvs. are zone brute de piele, este mai bine să utilizați o opțiune mai blând, deoarece acest lucru ar putea fi înțepenit.

Purificator de aer - O modalitate excelentă de a scăpa de poluanții de mediu, cum ar fi praful, este de a păstra un purificator de aer în camera pe care câinele dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului. Mulți proprietari jură de această soluție și susțin că diferența în calitatea vieții animalelor de companie și a sănătății pielii după investirea într-un purificator de aer se îmbunătățește dincolo de credință!

Tratament medical - Deoarece aceasta este o condiție bazată pe alergii, testarea sângelui și testarea patch-urilor de piele sunt de obicei efectuate pentru a determina alergenul care cauzează focare de câine, uneori veterinarul dvs. poate fi necesar să vă trimită să vizitați cu un dermatolog specialist canin pentru a găsi sursa și să dezvolte un plan eficient de tratament.

Opțiuni de tratament veterinar

Tratamentul dermatitei atopice la câini trebuie să fie multiplicat, iar diferitele intervenții vor fi combinate pentru cel mai optim beneficiu al unui câine (7, 8, 9).

  • Terapia de hiposensibilizare
  • Corticosteroizi
  • Antihistaminice
  • Imunosupresoare
  • Unguente topice

Pemphigus pe un câine

2 Pemphigus

Acesta este un grup de patru condiții de piele autoimună cunoscute pentru a provoca scab-uri, cruste și chisturi umplute cu fluid pe pielea câinelui (10, 11). Infecțiile bacteriene de la rănile deschise sunt comune, la fel ca febra și depresia.

Fiecare variație a Pemphigus prezintă efecte și simptome diferite (12). Să mergem prin ele unul câte unul:

Vegetații - Acest lucru se caracterizează prin grupe de chisturi care se leagă împreună pentru a forma leziuni mari de ooz.

Foliaceus - Cel mai frecvent această variație a pemfigusului la câini afectează capul, urechile și tampoanele picioarelor. Simptomele sunt scobitoare, crudarea pielii, leziunile de ooze și supraaglomerarea pe tampoanele picioarelor care au ca rezultat un aspect crăpat. Pe măsură ce picioarele câinelui sunt afectate, animalul de companie va suferi de lamețe ușoară până la severă, precum și de a alerga o febră și va arăta umflarea ganglionilor limfatici.

Eritematos - Similar la simptome la Pemphigus Foliaceus, principala modalitate de a distinge diferența este prin a privi culoarea buzelor câinelui. Unde se întorc palid, sau albastru-ish, acest lucru indică probabil că eritematosul este vinovat. Iată o fotografie de fotografie a unui chow chow cu eritematos sever.

Vulgaris - Versiunea finală și cea mai severă a acestei condiții. Blisterele și ulcerurile profunde vor apărea probabil pe întregul corp. Ulcerii gurii sunt o problemă uriașă cu această boală, deoarece durerea poate opri un câine de la mâncare și poate duce la anorexia care slăbește mai departe răspunsul imun al corpului.

Remedii naturale

Schimbările în dietă pot fi benefice, deoarece condițiile autoimune sunt foarte afectate de dietă atunci când câinele este capabil să-i depășească mai bine. Dieta poate contribui, de asemenea, la atenuarea și depășirea simptomelor. Consultați un veterinar, deoarece fiecare alegere alimentară va fi specifică.

Opțiuni de tratament veterinar

În fiecare dintre cele patru variante de mai sus, ca în cazul tuturor condițiilor autoimune, corpul reacționează cu țesutul sănătos ca și cum ar fi o amenințare (13, 14). Veterinarul dvs. va efectua o analiză a pielii pentru a se asigura că nu există alte motive pentru simptome și, odată ce a fost făcut un diagnostic pozitiv, tratamentul poate începe.

Procesul standard de tratament pentru o suferință canin de pefigus este terapia cu steroizi și utilizarea tratamentelor topice (15, 16). În cazuri mai severe, câinele va trebui să fie spitalizat pentru o perioadă pentru a obține în siguranță simptomele sub control. Terapia cu corticosteroizi este un alt tratament pentru aceste condiții de piele de câine și va necesita ca PET să comută la a Dieta cu conținut scăzut de grăsimi Datorită îmblisiei medicamentelor pentru creșterea riscului de pancreatită.

Puncte fierbinți pe un câine

3 puncte fierbinți (dermatită piotraumatic)

Aceste enervante, dar în cele mai multe cazuri, iritații minore ale pielii de pe câinele dvs. pot fi asemănătoare cu erupții cutanate pe care oamenii le pot obține în timpul verii (17, 18). Cunoscută și sub numele de răni de vară, sau Dermatita umeda, ele sunt cel mai adesea cauzate de gnawing sau lins într-o zonă care are ca rezultat o infecție bacteriană.

Toți câinii au bacterii sănătoase care trăiesc pe pielea lor, dar când străluceau suprafața pielii, chiar și cu doar o mică rătăcire, că bacteriile normale se îndreaptă spre corpul câinelui și creează o infecție care poate provoca răni.

Cel mai frecvent, aceste probleme se întâmplă în climatul umed sau după ce câinele dvs. a fost în apă datorită Abundența bacteriilor, și sunt mult mai frecvente la câinii cu subsoluri groase, cum ar fi coloranii de frontieră, labradorii, ciobanii germani și retrieverii de aur.

Simptome

Punctul fierbinte este primul semn! Deci, când vă aflați o lovitură ridicată sau oojing pe pielea câinelui tău, este mai bine să-l duci pentru un tratament medical imediat înainte de a se agravea.

Remedii naturale

Cea mai bună modalitate de a ajuta la recuperare și, de fapt, să evitați hotspoturile în primul rând, este să vă păstrați blănurile câinelui bine îngrijite și tăiate. Dacă locuiți în vreme caldă sau umedă, aceasta are o importanță deosebită.

În timp ce câinele dvs. se recuperează de la această boală, puteți spăla ușor zona cu un șampon ușor și puteți usca câinele. Mulți veterinari vor sfătui ca câinele dvs. să poarte a Coneci de recuperare În timpul procesului inițial de vindecare pentru a evita redeschiderea rană de vindecare.

Opțiuni de tratament veterinar

Tratamentul principal pentru această afecțiune este curățarea zonei, uneori spălând câinele folosind a Șampon medical, și urmând cu aplicarea unui unguent topic (19, 20, 21). În funcție de severitatea infecției, medicul veterinar poate prescrie, de asemenea, medicamente orale.

Sarcoptic Mange pe un câine

4 Sarcoptic Mange

Sarcoptic Mange, cunoscută și sub numele de scabie canină, este cauzată de acarianul sarcoptic care a luat reședința de la pooch-ul tău. Este A starea comună care este foarte contagioasă pentru canini, oameni și faunei sălbatice (22, 23, 24). Este recomandat să vă păstrați carantinele de câine în timp ce tratamentul are loc.

Câinele dvs. poate alege cu ușurință acest lucru de la Kennel de îmbarcare, la parcul de câine sau chiar la clinica dvs. Vet local. Condiția durează șase săptămâni post-expunere pentru a afișa simptome. Odată dezvoltat, acesta poate afecta nu numai pielea, ci și organele interne ale unui câine (25).

Acarianul sarcoptic (cunoscut și sub numele de Sarcoptes Scabie Mite) se învârte în pielea câinelui tău și asta provoacă iritații și mâncărime pentru puii dvs. săraci (26). Contrar credinței populare, acarianul în sine nu provoacă părul câinelui să cadă; Mai degrabă, este zgârierea câinelui tău pentru a încerca să scutească disconfortul care are ca rezultat pierderea părului.

Simptome

  • Mâncărime excesiv al pielii
  • Zone de sângerare pe piele
  • Scabs care se formează pe piele
  • Pierderea parului
  • Rash Rash

Remedii naturale

Este posibil să merite să folosiți o șampon scabicid pe câinele dvs. o dată pe săptămână până când fiecare semn al acarianului a dispărut și veterinarul dvs. ia dat toate cele clare. Pe măsură ce starea este extrem de contagioasă pentru oameni, ar fi meritat să luați și o șampon scabicid!

Opțiuni de tratament veterinar

Tratamentul pentru mangerul sarcoptic în sine este simplu: câinele este în mod obișnuit dat o baie de scabire care ucide toți acarienii vii pe corp și over-the-contor Remedii uscate de piele poate fi, de asemenea, utilizat pentru a atenua disconfortul ulterior (27, 28, 29).

Este de remarcat faptul că acest lucru nu ucide ouăle, motiv pentru care o baie săptămânală cu șampon medical la domiciliu este necesară în majoritatea cazurilor. Problemele secundare ale posibilei infecții ale pielii vor fi tratate cu topic Tratamente de infectare a pielii, și pot include, de asemenea, steroizi dacă este sfătuit de un veterinar.

Demodectic mange pe un câine

5 mange demodectic

Demodectic mange, spre deosebire de soiul sarcoptic, este cauzată de un aflux de suprapopulare a acarienilor demodex care trăiesc în mod obișnuit pe câini fără eliberare (30, 31, 32). Mange demodectic apare, de obicei, la câinii care poartă un acariu demodex și au un sistem imunitar slăbit, inclusiv câini bolnavi sau bătrâni (33, 34).

Simptome

Simptomele condiției includ:

  • Leziuni pe corp
  • Preparate excesive
  • Pierderea parului

Remedii naturale

Spre deosebire de alte condiții de piele pentru câini, studiile arată că remediile homeopate pot ajuta la mange demodectic (35). Liniștitor iritarea este scopul tău în timpul recuperării animalului tău. Puteți face acest lucru prin îmbăierea lor într-un săpun ușor și aplicați un gel de aloe vera proaspătă în zonele afectate ale pielii unui câine după aceea. Este important să utilizați un guler con guler gonflabil După aplicarea pentru a evita lingerea câinelui în zonă și provocând chiar mai multe daune.

Tratament medical

În majoritatea cazurilor, problema va rezolva singură. Pentru alte cazuri, tratamentele pot include clătiri de amitraz, ivermectină orală, milbemicină și moxidectină, precum și o baie de var-sulf poate fi necesară pentru a ajuta la controlul populației demodex (36, 37, 38). Diferite tratamente topice și formulări la fața locului, cum ar fi cele cu 10% imidacloprid și 2.5% moxidectină, au fost de asemenea utilizate cu succes pentru tratament fără efecte secundare (39).

6 arsuri solare

Starea de soare este adesea trecută cu vederea când vine vorba de câini, dar unele rase sunt la fel de probabil pentru a obține soare. Chiar dacă oamenii americani își amintesc să scot protecția la soare pe noi înșine, ar fi bine să uitați să vă protejați animalul iubit și, majoritatea, nici măcar nu sunt conștienți de asta Câine de protecție solară Există, de asemenea.

Cele mai comune zone care trebuie afectate de arsurile solare sunt fața și urechile câinelui, cu câinii cu părul mai scurt fiind susceptibili la arsuri solare pe tot corpul lor.

Simptome

  • Piele înroșită
  • Peeling pielea
  • Blistere dureroase

Remedii naturale

Cea mai bună vindecare este prevenirea arsurilor solare, dar nu puteți utiliza protecție solară umană pe animalul dvs. de companie. oxid de zinc, care este un ingredient în majoritatea produselor solare, poate provoca rezultate severe și uneori mortale dacă sunt ingerate de câinele dvs.

Folosește o Câine de protecție solară în schimb - sunt disponibile pentru a cumpăra la multe magazine de companie și online. Dacă nu găsiți o opțiune prietenoasă pentru animale de companie, uneori este posibil să folosiți un bebeluș de protecție solară, dar asigurați-vă că este fără parfum și nu conține zinc-oxid.

Opțiuni de tratament veterinar

Pentru a ameliora durerea, veterinarul dvs. va aplica probabil comprese reci la pielea afectată și cortizonul pentru a reduce inflamația. Pentru a preveni apariția infecțiilor, VET dvs. poate prescrie un unguent antibacterian.

Dacă poooch-ul dvs. dezvoltă o infecție după ce suferă de arsuri solare, puteți solicita antibiotice din veterinarul dvs., care ar trebui să vă ajute să-l eliminați destul de repede. Studiile au arătat că indometacinul este eficient în tratarea arsurilor solare la câini (40).

rezumat

Când câinele dvs. prezintă semne de boală pe pielea lor, este important să căutați imediat îngrijirea veterinară pentru diagnosticarea adecvată. Nu numai că îngrijirea imediată a oricăror condiții de piele pentru câini, probabil, să vă salveze animalul de la durere, dar vă va economisi, de asemenea, de la facturile mai mari de VET ar trebui ca lucrurile să fie lăsate să progreseze.

Odată ce o anumită condiție a pielii de câine a fost diagnosticată cu exactitate, restul este simplu de navigație înapoi la pielea sănătoasă, cu un plan de tratament clar, inclusiv de baie de rutină, o aplicație de unguent și, uneori, medicamente orale. Urmați instrucțiunile veterinarului exact și nu ratați nici un tratament dacă este posibil.

Citiți următorul: 7 cele mai bune tratamente de infectare a pielii pentru câini (OTC)

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Condițiile comune ale pielii câinelui și ce să faceți despre ele

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Condiții comune și grave ale pielii pentru câini (și ce să facă despre ele)