Ce sunt câinii de designer?

Câinii de designer sunt rezultatul a două canini pură care sunt împerecheate pentru a produce un câine cu calități fizice specifice. Unele dintre versiunile mai cunoscute și cele mai populare ale acestor animale sunt cockapoos, maltipoos, Labradoodles, Goldendoodles și Schnoodles. Nu este surprinzător că oamenii plătesc sute la mii de dolari pentru câinii de designer.

Problema cu câinii de designer

Este o minune de ce cineva ar plăti atât de mult pentru un câine atunci când există mii de animale în adăposturi care costă doar o mică taxă pentru a aduce acasă. Motivul de cele mai multe ori este oamenii care gândesc că câinii de designer sunt mai valoroși sau mai speciale în comparație cu un "mutt."

În general, un câine obișnuit este la fel de bun ca oricare altul, dar în teorie, un câine de designer ar putea fi mai bun pentru cei care au alergii la canini și blănurile lor sau saliva. Cockapoosul și maltipourile sunt adesea considerate ca hipoalergenic, Din moment ce ei nu s-au vărsat la fel de mult sau să se elibereze cât mai mult de la hainele lor ca o rasă obișnuită.

Un alt motiv pentru care oamenii caută câini de designer este sub o presupunere falsă că acești câini ar putea fi mai sănătoși, nu au defecte și # 8221; sau cerințe medicale speciale și trăiesc mai mult decât o mutt. Deși acest lucru poate fi valabil pentru câinii de designer hibrid de primă generație (două rase diferite traversate), opusul este adevărat pentru restul (majoritatea) de cazuri. Câinii de designer sunt la fel de probabil, dacă nu chiar mai mult, să aibă probleme de sănătate diferite. De asemenea, depinde de persoana sau organizația pe care o cumpărați câinele.

Deoarece câinii de designer sunt o combinație între două frecvențe, vă puteți aștepta să aveți unele probleme, indiferent de locul în care este cumpărat canina. Pentru a face "Perfect PureBred", crescătorii adesea înclinați animalelor pentru a păstra aceleași calități fizice atrăgătoare pe care o are o pură. Din păcate, încrucișarea severă creează un câine care are alergii cutanate, probleme cardiace, complicații de respirație, probleme de ochi și o serie de dificultăți de sănătate.

Cea mai comună sănătate problemele observate În câinii de designer (care sunt din punct de vedere statistic mai mic în câinii ne-consolați) sunt un sistem imunitar mai mic și displazie de șold în rasele mari. Sunt mult mai probabil să aibă o varietate de probleme comportamentale și să fie mai puțin inteligente, făcându-le mai greu să se antreneze. Toate acestea se datorează unui bazin genetic puternic, care, evident, face ca câinele să arate un mod specific, dar include și un număr mai mare de Gene defecte, Predispunerea acestor câini de designer să transporte condiții recesive autosomale.

De asemenea, citiți: Breeder vs. Adăpost - unde ar trebui să adopți un câine?

Ar trebui să cumperi un câine de designer?

Ar trebui să cumperi câini de designerIndiferent dacă vă decideți să cumpărați un câine de designer este în întregime până la tine, dar țineți cont de faptul că este un subiect dezbătut fierbinte.

Pe partea de sus a riscului potențial mai mare de probleme de sănătate și de comportament la câinii de designer, un alt motiv major pe care majoritatea oamenilor nu susțin încrucișarea și reproducerea câinilor de designer se datorează faptului că există milioane de animale plasate în adăposturi și eutanasiate în fiecare zi pentru a elibera camera.

În anii 1970, u.S. adăposturile au fost eutanasca peste 15 milioane de caini si pisici sanatoase anual. Acest număr a fost redus drastic, deoarece oamenii devin mai conștienți de suprapopulare și au ales să adopte câini, mai degrabă decât să le cumpere.

S-ar putea să fiți surprinși să auziți acest lucru, dar facilitățile de bunăstare a animalelor nu sunt doar pline de mutts și câini mixte. De fapt, aproximativ 25% din toți câinii și pisicile care locuiesc în salvați sunt purebred și ar putea fi oriunde de la 25 la 100 de dolari pentru a adopta. Deci, dacă doriți un câine de designer specific de rasă, nu o faceți nevoie să cumpere de la un ameliorator și să găsească pentru a adopta unul dacă arăți destul de greu, dar nu vei primi câine de designer & # 8221; documente de lucru.

În esență, există un argument care trebuie făcut ca câinii de designer să fie un statut pentru unii proprietari de animale de companie. Documentele lor oficiale care dovedesc câinele este ceea ce crescătorul susține că este ceea ce plătiți atunci când achiziționați câini de designer - nu atât de mult câinele în sine. Dar dacă sunteți dispus să vă adoptați câinele de designer, puteți să întrebați adăposturi locale despre acest lucru sau să căutați "Designer Dog Rescue & # 8221; Pentru salvarea locală care se specializează la acești câini.

Dacă decideți să cumpărați câini de designer & # 8230;

Dacă sunteți într-un buget, asigurați-vă că vă calculați cu precizie costurile anuale ale câinelui praf. După cum sa discutat mai devreme, câinele dvs. de designer poate sau nu poate avea probleme grave de sănătate și comportament, în special pe măsură ce îmbătrânesc. Acestea pot necesita vizite veterinare frecvente, medicamente, terapie fizică, alimente speciale și lista continuă. După cum urmează anii, facturile dvs. vor fi stivuite, așa că păstrați acest lucru în spatele minții înainte de a cumpăra sau adopta.

Ce sunt câinii de designer - ce trebuie să știțiDacă decideți să cumpărați un câine de designer, mai degrabă decât să adoptați, faceți cercetările dvs. pentru a vă asigura că cumpărați de la un responsabil și Crescător de reputație. Cereți să vizitați facilitatea lor, căutați recenzii pe Facebook, Google, Yelp și orice altă aplicație care vă permite să colectați feedback din alte familii. Dacă este posibil, găsiți oameni care au cumpărat deja câini de designer și întrebați despre persoana că și-au cumpărat animalul de companie. Aflați cât timp au avut câinele lor și dacă au văzut sau nu preocupări de sănătate până acum.

Este foarte recomandat să vă întâlniți cu mama și pe tatăl noului dvs. pui de designer. Aceasta este o idee bună în câteva motive: veți ști dacă mama a fost sau nu a fost tratată bine și trăiește în condiții bune. Sănătatea descendenților ei depinde de bunăstarea ei, iar acest lucru ajută la prevenirea creării animalelor în circumstanțe crude. Ultimul lucru pe care cineva vrea cineva este de a sprijini o afacere neetică și Puppy Mills care promovează cruzimea și suferința animalelor.

Citiți următorul: 40 de crescători de câini de reputație în SUA

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce sunt câinii de designer?