Tot ce trebuie să știți despre veșmintele holistice vs. Veterinarii convenționali

Cameră de examinare veterinară, Digital Xray pe ecranul monitorului

Veterinarii sunt medici care sunt autorizați să practice medicina pe animalele din toate speciile. Toți medicii veterinari primesc pregătire pentru a lucra la toate speciile de animale, în timp ce sunt în școală și sunt expuși în primul rând la opțiunile de tratament convenționale. Dar unii veterinari optează să ia o abordare diferită de tratarea animalelor și să aleagă să practice medicina holistică. Este important ca proprietarii de animale de companie să înțeleagă că medicamentul convențional este probabil cel mai eficient mod pentru animalul dvs. de companie pentru a obține o atenție medicală imediată și este, de asemenea, important să știți cât de veterinarii holistici și convenționali sunt diferiți înainte de a alege un furnizor pentru animalele de companie.

Ce este un medic veterinar convențional?

Tratamentele și protocoalele medicale tradiționale care implică medicamente și intervenții chirurgicale sunt denumite o parte din medicina occidentală, alopată, integrală, ortodoxă, biomedicină sau convențională. Veterinarii convenționali practică acest tip de medicament principal și recomandă utilizarea farmaceuticelor, chirurgiei și radiațiilor pentru a trata diferite boli. Acest tip de medicament este ceea ce se găsește în mod obișnuit în majoritatea spitalelor animale și cea mai dovedită și susținută de știință.

Veterinarii convenționali recomandă vaccinarea Animale de companie pentru boli, folosind antibiotice pentru infecții, steroizi, ucigași de durere și antiinflamatoare pentru durere și inflamație și chirurgie pentru a corecta sau a elimina problemele într-un animal de companie.

Ce este un medic veterinar holistic?

Spre deosebire de un medic veterinar convențional, veterinarii holistici utilizează tratamente precum acupunctura, aromoterapia, practica chiropractică și homeopatia în planurile lor de tratament. Veterinarii holistici au fost considerați în mod tradițional ca numai planuri de tratament care evită drogurile, chirurgia și alte terapii convenționale. Veterinarii holistici au de obicei aceeași antrenament ca și veterinarii convenționali, dar au căutat să învețe alte moduri de tratament care nu pot fi considerate flux principal. Acestea includ de obicei abordările corporale multi-modale, întregul corp la tratament și pot utiliza mai multe metode alternative pentru a ajuta un animal de companie decât un medic veterinar convențional ar putea continua.

Mulți medicii veterinari holistică evită vaccinurile și medicamentele, dar o abordare holistică a medicamentelor veterinare este încorporată treptat în multe tratamente convenționale, uneori făcând linia dintre medicamentul convențional și holistic.

Opțiuni de tratament veterinar holistic

Unele opțiuni de tratament holistic sunt acum acceptate pe scară largă de medicii veterinari convenționali, în timp ce alții nu sunt așa cum au fost primiți în medicina tradițională din cauza lipsei de știință care le sprijină. Unele opțiuni de tratament holistice sau integrative pe care proprietarii de animale de companie le-ar putea vedea includ:

Este important să ne amintim că tratamentele holistice nu sunt înlocuiri pentru medicina tradițională. Medicamente, vaccinări, chirurgie și alte opțiuni de tratament convenționale pot fi necesare pentru un animal de companie. Homeopatia nu este la fel de eficientă ca intervenția chirurgicală și suplimentele nu înlocuiesc vaccinurile.

Ce tip de medic veterinar este potrivit pentru animalul dvs. de companie?

Medicina convențională a încorporat din ce în ce mai multe tehnici de medicină holistice în ultimii ani. Vaccinările și alte tratamente convenționale sunt încă importante pentru a oferi animale de companie cu. Planurile de tratament multi-modal includ, de obicei, atât opțiunile de tratament convenționale, cât și cele holistice, astfel încât distincția dintre tipurile de medicii veterinari devine mai greu de recunoscut în multe cazuri.

Dacă medicul veterinar convențional nu practică niciun medicament holistic, puteți lua în considerare consultarea cu un medic veterinar holistic pentru opțiuni specifice de tratament complementare, dar nu ca opțiuni de înlocuire. Medicina holistică nu poate înlocui vaccinările și alte forme de medicină convențională, dar poate oferi opțiuni de terapie adjuvantă animalelor de companie care nu răspund la tratamentul tradițional sau nu pot tolera anumite medicamente sau terapii. Uneori medicina convențională, cum ar fi chirurgia, este singura modalitate de a aborda o problemă a animalelor de companie. Fiecare animal de companie și orice situație este diferită, dar opțiunile de tratament științifice sunt întotdeauna cele mai bune.

Pericolele potențiale ale opțiunilor de tratament holistic

Ignorarea opțiunilor științifice poate fi foarte periculoasă pentru proprietarii de animale de companie și animalele lor de companie dacă un proprietar de animale de companie alege să caute opțiuni de tratament holistic pentru animalele de companie. De exemplu, vaccinările se dovedesc a fi mijloace eficiente de control și prevenire a bolilor și nu ar trebui să fie ignorate în ciuda faptului că mulți veterinari strict-holistici nu le pot oferi. Evitând complet utilizarea medicamentelor necesare pentru a trata durerea și infecția, fără a avea o intervenție chirurgicală necesară pentru a evita anestezia, iar alte tipuri de evitare a medicinei veterinare tradiționale necesare pot fi foarte dăunătoare unui animal de companie. Știința a produs o varietate de opțiuni pentru a ne ajuta să ne îngrijim de animalele de companie și nu ar trebui să fie ignorată sau evitată. Unele opțiuni holistice sunt susținute de știință, dar, încă o dată, ar trebui să fie utilizate ca tratamente adjuvante și nu singurele tratamente.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tot ce trebuie să știți despre veșmintele holistice vs. Veterinarii convenționali