Folosind nisip viu într-un acvariu cu apă sărată

Close-up de înot în pește în acvariu

Nisipul viu este Natural Natural Coral Nisip care este colectat în direct din ocean sau nisip de corali care nu sunt cultivați pentru ao face să trăiască. Ceea ce face să trăiască este bacteriile biologice microscopice care cresc pe ea, iar numeroasele crustacee mici și alte micro și macro-organisme care locuiesc în ea. Nisipul viu poate servi ca bază principală pentru Filtrarea biologică în A Aquarium de apă sărată, În timp ce organismele ajută la consuma materie organică în patul de nisip. Unele dintre organisme oferă o sursă naturală de alimente pentru mulți locuitori de acvariu, de asemenea.

Ce tip de nisip viu de utilizat

Există multe tipuri de nisip (live sau nonliving) de a alege, dar cel mai bun este nisip realizat din coral, cum ar fi nisipul coral, nisipul recif, coral zdrobit sau aragonit. O singură alegere a multor acvaristici experți este Aragonită de către Caribsea. Unele surse de nisip, altele decât tipurile de aragonite pot avea silicați în ele, pe care nu doriți în acvariul dvs. Cauza silicatului probleme de alge, și odată introduse sunt aproape imposibil de eliminat.

Pure Live Nisip vs. Însămânțare

Există trei abordări de bază pentru începerea unui acvariu cu nisip viu:

  • Utilizați nisipul live de 100%, care poate fi foarte costisitor.
  • Utilizați o combinație de 50/50 de nisip vii (nisip cumpărat de magazin sau nisip utilizat dintr-un acvariu stabilit) și nisip non-living. Prin amestecarea celor două împreună (numită însămânțare) Economisiți bani, iar nisipul viu transformă porțiunea non-vie a nisipului în nisip viu pe o perioadă scurtă de timp, deoarece bacteriile biologice și organismele vii înmulțesc și populează nisipul non-viu.
  • Nu folosiți nimic altceva decât nisipul non-vie. Toate nisipul devine în cele din urmă trăiesc în timp, datorită Procesul de ciclism de azot. Cu toate acestea, începând de la zero, necesită mult mai mult timp pentru a dezvolta nisip viu.

Dacă aveți un nou acvariu în etapele inițiale ale procesului de ciclism de azot sau unul care este încă în procesul de completare a ciclului său, puteți utiliza Metoda de însămânțare pentru a începe sau a accelera această tranziție. Pentru un acvariu care a funcționat de ceva timp, însămânțarea poate, de asemenea, să sporească puterea existentă Baza de filtrare biologică.

Cât de mult să folosească

Cu excepția cazului în care veți folosi metoda de filtrare Jaubert / Plenum, ar trebui să evitați cantitățile excesive de nisip viu. Patul de nisip devine prea gros, ceea ce permite compușilor organici dizolvați nedorite să se prindă, contribuind la creșterea nedorite micro-și macro-alge. Iată câteva sume sugerate de nisip viu de utilizat de la experți remarcabili:

  • În cartea sa Reefkeeping simplificat, Autorul Robert Metellsky recomandă o grosime de aproximativ 1 3/4 la 2 inci, ceea ce calculează la 1.45 de kilograme de nisip pe galon, sau 80 de kilograme pentru un rezervor de 55 de galoane.
  • Afișează reefkeeper Live Faq Pagina sugerează că 10 kilograme de nisip viu pe picior pătrat de zonă de fund, care provoacă aproximativ o acoperire profundă de 1 inch.
  • În Noul acvariu marin, Autorul Michael Paletta recomandă o adâncime de 1/2 până la 1 inch.

După cum puteți vedea, există o variație între sumele recomandate și, într-adevăr, rezervoarele diferite vor avea nevoie de cantități diferite. Dar linia de jos este că un strat între 1/2 inch și 2 inci care acoperă fundul rezervorului trebuie să fie suficient.

Achiziționarea de nisip viu

Cum puteți fi sigur că obțineți nisip viu sau nisip mort? Aceasta este o întrebare bună. Cu Live Rock, Puteți vedea că este live, dar nu atât de nisip viu. Cea mai bună modalitate de a asigura nisipul live de bună calitate este de ao achiziționa de la un furnizor de renume care îl colectează direct de la ocean sau este specializat în nisipul live cultivat și oferă transport rapid - timpul de tranzit mai scurt. De asemenea, puteți cumpăra nisip live de la un magazin local de pește local, dar acest lucru ar putea fi costisitor.

La fel ca și cu rockul live, unele die-off vor avea loc în timpul transportului maritim, iar nisipul viu va trece cel mai probabil printr-un proces de ciclism de un fel. Cât de mult ciclism este necesar depinde de viabilitatea nisipului viu când a fost expediat și cât de mult are loc în timpul tranzitului.

Adăugarea de nisip vii la acvariu

Dacă utilizați Rock Live în acvariu, este mai bine să ridicați pietrele de pe fundul gol al rezervorului. Multe animale marine se îngroapă în nisip. Așa cum fac acest lucru, orice roci care stau pe partea de sus a nisipului vor deveni încet și mai mici în substrat, deoarece devine deplasată. Permițând ca nisipul să fie plasat "sub" rocile îi împiedică să se îngroaie mai adânc în nisip, în cele din urmă se termină așezarea pe fundul gol al rezervorului. De asemenea, împiedică dislocarea rocilor și împiedică pietrele stivuite să devină instabile.

Odată ce ați făcut Aqua-Scaping și ridicați roca vii sau orice alte corali decorative decorative de dimensiuni mari sau roci, este timpul să adăugați substratul. Adăugați încet nisipul viu pentru a preveni creșterea excesivă a apei. Dacă folosiți roci vii în rezervor, nu vărsați nisipul pe roci, deoarece acest lucru va sufoca roca vii și va provoca epuizarea oxigenului.

Întreținerea substratului de nisip vii

Acvariul ar trebui să includă locuitori care se vor amesteca sau se vor întoarce pe nisipul viu. Aceste animale sunt denumite agitați de nisip (sau sari) sau Tank / Janitori de recif, Custodieni sau curatatori. Tipurile recomandate de detritivorești includ crabi de pustnic, creveți, crab, urchine de mare, castraveți de mare și stea de mare, pentru pește de saci, încercați Gobies, Pește de mandarină sau jawfish.

Avertizare

Înainte de a adăuga janitori de orice fel, este important să învățați mai întâi despre ei. Faceți cercetarea dvs. asupra compatibilității animalelor și a cerințelor dietetice (mai ales când vine vorba de peștele numit). De asemenea, asigurați-vă că animalele pe care le alegeți nu sunt toxice, ca niște castraveți, sau altfel periculos pentru alți locuitori ai rezervorului.

Cu amestecul drept și cantitatea de janitori de recif, un pat de nisip viu nu trebuie să fie nevoie să fie curățată cu sifon adânci. Bineînțeles, este încă important să urmați o rutină de întreținere bună și ar trebui să suflați orice alimente neobișnuite sau resturi excesive de la "suprafața" patului de nisip și între roci ori de câte ori este necesar.

În general, lucrul cu nisipul live este similar cu lucrul cu Rock Live. Testați parametrii de apă pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în acvariu. Adăugați noi ocupanți încet (unul sau doi la un moment dat) și numai când rezervorul sa stabilit complet prin procesul de ciclism sau orice reciclare care poate apărea după orice tip de introducere nouă. Răbdarea și timpul sunt esențiale: Luați-o încet și lăsați-o să crească.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind nisip viu într-un acvariu cu apă sărată