Totul despre bristleworms

Vierme de foc de păr

Viermi de bristle (sau viermi de păr) sunt viermi segmentați cu smocuri bruște care se extind de la fiecare dintre segmentele lor. Ele pot crește foarte mult până la 24 de centimetri într-un rezervor - dar majoritatea sunt între unul și șase centimetri lungime. Ele sunt nocturne și tind să rămână în sau sub a Live Rock sau în substratul rezervorului. Nu puteți vedea niciodată o vierme de bristle în rezervorul dacă nu le căutați noaptea cu o lanternă sau expuneți-le prin mutarea unei stânci sau deplasarea substratului.

Identificarea viermilor de brânză

Dacă bănuiți că aveți bristleworms, primul lucru de făcut este pozitiv identificați ce tip sunt. Unele tipuri sunt benefice, dar cele care nu pot, dacă sunt lăsate singure, au depășit rezervorul și provoacă iritații și alte probleme pentru locuitorii rezervorului. Se înmulțesc rapid, iar unele sunt carnivore, astfel încât acestea ar putea fi nevoie să iasă.

Avertizare

Nu atingeți viermele de bristlele cu mâinile goale. Părul lor sunt foarte subțiri și vor încorpora pe piele, provocând o mâncărime severă.

Bristlewormii Beneficiați

Bristleworms pot arăta urât și puțin înfiorător, dar majoritatea sunt de fapt bune pentru rezervorul dvs. - dacă nu sunt tipul otrăvitor. Acestea consumă materiale în rezervorul dvs. care altfel ar descompune și produc amoniac, adăugând la sarcina care trebuie procesată de filtrul dvs. biologic. Bristleworms sunt în primul rând castanii și consumă alimente neobișnuite, detritus și carrion într-un acvariu cu apă sărată. Unii oameni cred că un bristleworm în rezervorul lor a ucis un pește când găsesc curburarea râului pe o carcasă. Dar, în majoritatea cazurilor, peștele era deja mort sau aproape de moarte când Bristleorm a decis să facă o masă. Tipurile de zgârieturi de viermi de bristle, cum ar fi viermele de păianjen, sunt o excepție. Viermele de viermi au fost cunoscute pentru a ataca peștii perfect sănătoși (de obicei mici) pe timp de noapte, când peștele dorm într-o crăpătură sau crevină a unei stânci vii.

A scăpa de viermii de bristle

Scaunul de a scăpa de viermii de brânză într-un rezervor de recif, cu o mulțime de rocă live poate fi dificilă și consumatoare de timp. Există prădători naturali de viermi de bristle care pot funcționa destul de bine într-un rezervor. Acestea includ:

  • Dottyback
  • Wrasse de la Halichoeres familie
  • Bird Wrasse (Gomphosus varius)
  • Maori Wrasse (Cheilinus oxycephalus)
  • Sunset Wrasse (Thalassoma lutescens)
  • Coral bandă de creveți (Stenopus Hispidus)
  • Arrow crab (Stenorhynchus Setrcornis)

În timp ce această opțiune este foarte populară, este recomandată prudență. Un prădător introdus va mânca Viermii răi, Dar speciile, cum ar fi acestea, vor mânca, de asemenea, inverte și crustacee dorite. Odată ce viermele de bristle au fost consumate, noii prădători din rezervorul dvs. vor trebui să fie tratați pentru a păstra nevertebratele dorite din rezervorul dvs.

Dacă aveți bristleworms deputați în fisuri și găuri ale stâncii voastre vii, pur și simplu îndepărtați fiecare bucată de rocă din rezervor și o scufundare într-o găleată de apă dulce declorinată timp de câteva secunde, de obicei, duce la viermii care se toarnă din stâncă și în partea inferioară a găinei.

În cazul în care râurile de bristlence sunt găsite sub roca voastră vie, ele pot fi de obicei luate cu o pereche de pensete sau clești și aruncate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre bristleworms