Ce hobbyiști de pește ar trebui să știe despre adăugarea de apă de limewater la rezervoarele recifului

Tatăl și doi copii Curățarea acvariului de pește

Limewater sau Kalkwasser (kW), este o soluție lichidă saturată de calciu foarte puternică, care este adăugată la rezervoarele de recif pentru a umple calciul absorbit din apă de către multe organisme marine.

Importanța calciului pentru viața marină

Calciul este unul dintre elementele esențiale ale naturii cerute de corali, crustacee, moluște, algele de coraline și anumite alte forme calcaroase de macroalge. Prin extragerea calciului din apa de mare, ei o folosesc pentru a-și construi structurile scheletice de la carbonat de calciu. Aici intră în joc alcalinitatea.

Numai calciul nu este suficient, deoarece disponibilitatea carbonatului depinde în cea mai mare parte de pH și alcalinitate. Creșterea scheletică poate avea loc în continuare dacă alcalinitatea este ridicată, iar concentrația de calciu este mult mai mică decât cea a apei de mare. Cu toate acestea, dacă ambele sunt scăzute, aceste animale calcaroase și plante fac foarte slab și apare o creștere mică. Linia de fund este că calciul, carbonatul, pH-ul și alcalinitatea se referă la unul la altul. Pentru a atinge o comunitate înfloritoare recife, toate aceste elemente se aplică, nu doar calciu de la sine.

  • Alcalinitate ideală: 7-10 DKH
  • PH ideal pentru calcificare: 8.4-8.45

Cât de multă soluție pentru a adăuga la un acvariu

Apa naturală de mare are aproximativ 380 mg. de calciu pe litru în ea (380 mg / l). Prin adăugarea unei soluții simple Kalkwasser la un acvariu, acest nivel poate fi ușor menținut. Nivelul ideal de concentrație de calciu pentru a se strădui este de aproximativ 400 mg / l.

Există mulți factori care trebuie luați în considerare la determinarea cât de mult kW pentru a adăuga la un rezervor de recif. Dimensiunea rezervorului și ce tipuri de corali și viața marină sunt menținute în ea sunt doar un cuplu. Cererea de calciu dintr-un rezervor poate varia și fluctua cu o nouă creștere de corali sau atunci când a adăugat noi roci vii, corali și alți crestători calcaroși, deci va trebui să ajustați cantitățile de dozare și frecvența atunci când este necesar.

Cum să pregătiți o soluție

În primul rând, utilizați prudență atunci când lucrați cu orice compus de calciu în formă uscată, deoarece acestea sunt oarecum caustice. Nu trebuie să lăsați pulberea uscată să contacteze pielea, nici nu o inspiră și ar trebui să fie ținută la îndemâna copiilor.

O soluție de apă de apă poate fi făcută folosind a Sursă de apă proaspătă purificată, cum ar fi ro / di sau apă distilată și adăugând fie hidroxid de calciu (CA (HO) 2), fie oxid de calciu (CAO). Clorura de calciu poate fi de asemenea utilizată, dar acest compus de calciu necesită o etapă suplimentară în tamponarea soluției cu bicarbonat, ceea ce îl face o alegere mai puțin de dorit.

Soluție MIX: Majoritatea oamenilor se adaugă oriunde de la 1 linguriță în sus 1 lingură de hidroxid de calciu / oxid la 1 galon de apă, dar ecuația de linguriță bine rotunjită este suma sugerată cel mai des.

Pregătirea și amestecarea unei soluții KW sunt pași foarte importanți. Dacă este permisă prea mult dioxid de carbon să intre în amestec, provoacă formarea carbonatului de calciu, care apare ca un reziduu alb nedizolvat (numit adesea "zăpadă") care se stabilește în partea inferioară a recipientului. Aceasta nu poate fi utilizată și va trebui eliminată din soluție și aruncată. Nu amestecați mai mult de un galon de soluție la un moment dat. De fiecare dată când se deschide containerul și se utilizează soluția, acesta este expus la mai mult dioxid de carbon și mai mult calciu este pierdut.

Cum se adaugă soluția

Introducerea unei soluții KW într-un acvariu ar trebui făcută încet, nu Doar aruncat, și există mai multe moduri, acest lucru poate fi realizat.

  • Adăugați apa de sus în acvariu sau la sump pentru a înlocui evaporarea apei.
  • Utilizați un dosar cu picurare lentă. Auto-dozatoare sau pompe de măsurare pot fi achiziționate sau puteți alege să vă configurați configurarea sistemului simplu de fixare a apei de scurgere. Un dosar este, de asemenea, o modalitate bună de a introduce suplimente nutritive sau alți aditivi ai recifului, cum ar fi iodul.
  • Utilizați un reactor de calciu.

În timp ce acestea pot fi un pic mai scumpe, dacă nu doriți să treceți prin toate pașii și necazul de amestecare și adăugare a Kalkwasser sau a apei de limewater la acvariul dvs., există un număr de suplimente de calciu care pot funcționa pentru dvs.

Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce hobbyiști de pește ar trebui să știe despre adăugarea de apă de limewater la rezervoarele recifului