Fosfați în acvariul dvs. De apă sărată

Peștei tropicali înot într-un acvariu în afara bucătăriei

PHosphat, sau PO4, este un compus al fosforului (P), unul dintre primele 14 din 70 de oligoelemente găsite în apa de mare naturală, care sunt considerate a fi esențiale pentru sistemele de acvariu de apă sărată și recif. Nivelul normal de PO4 din ocean este 0.07 ppm (amintiți-vă acest număr pentru referința viitoare).

Cum afectează fosfatul acvariului de apă sărată?

Fosfații sunt o sursă de nutrienți primari pentru multe forme de alge, în special specie de păr verde, Deci, atunci când concentrațiile mari sunt lăsate să se acumuleze într-un acvariu, ea deschide ușa pentru înflorirea algelor agresive să apară.

Fosfații promovează proliferarea algelor maronii în țesutul coralilor, mascarea pigmenților naturali de culoare a coralilor și determină coralul să se întoarcă maro. De asemenea, restricționează absorbția carbonatului de calciu necesar pentru a permite crearea scheletului de corali.

De unde vin fosfați?

Sunt introduse fosfați Sisteme de apă sărată În diferite moduri, cum ar fi:

  • Prin utilizarea apei de la robinete nefiltrate pentru a face amestecuri de sare de mare sau ca apa de sus.
  • Prin multe produse comune de acvariu utilizate, cum ar fi unele amestecuri de sare de mare (Comparați nivelele), carbon activat, tampoane KH, alimente Puneți în rezervor și multe alte surse. Se recomandă să prealimați robinetul sau orice altă sursă de apă dulce și produsele noi utilizate în acvariul dvs. pentru fosfați, precum și nitrați. De ce să adăugați mai multe lucruri pe care nu aveți nevoie în rezervorul dvs. pentru a provoca o problemă?

Cum reduceți concentrațiile ridicate la fosfat?

Nivelul optim de fosfat, în special pentru Rezervoare de recif, este una incomensurabilă sau zero, cu 0.05 ppm-mg / l fiind acceptabil și un nivelul superior de 0.1 ppm citate de asemenea. Având un set de testare fosfat bun, fiabil este important. Aripile recomandă Hach și Lamotte branduri ca fiind alegeri bune. Sailpert pare să aibă un test fosfat bun și precis, dar Sea Chem Măsurile de măsuri prea mari.

Iată soluții pentru reducerea concentrațiilor ridicate de fosfat în acvariile de apă sărată.

  • Adăugarea A Soluția Limewater sau Kalkwasser a fost asociată cu scăderea nivelului fosfat. "În note din laborator: Kalkwasser și fosfați", o reaprinsă a revistei de pescărească, afirmă că "una dintre teoriile pentru care hidroxidul de calciu ar putea produce rezultate mai bune decât clorura de calciu a fost aceea că pH-ul ridicat și calciul ridicat într-un hidroxid de calciu saturat Soluția determină precipitarea fosfatului din apa dulce, eliminând acest îngrășământ alge din soluție."Aruncați o privire la rezultatele testului pe care l-au folosit cu hidroxid de calciu pentru a vedea ce rata de reducere a fosfaturilor. Este interesant faptul că, atunci când permiteți amestecul să stea, după două zile a existat doar o scădere de 50% a fosfați, dar după cinci zile a existat o picătură de 90%. Concluzia este că scăderea fosfatălor, atunci când se utilizează hidroxid de calciu, este lentă și dacă amestecul este utilizat imediat, orice fosfați rămași în amestec vor fi pompați în rezervor.
  • Rutinele regulate de îngrijire a întreținerii cu schimbări de apă sunt întotdeauna recomandate pentru un acvariu sănătos. Acest lucru ajută la controlul fosfații, documentele, nitrații și multe alte elemente chimice nedorite și compușii în sistemele de apă sărată care contribuie la problemele legate de calitatea apei.
  • Puteți utiliza disponibil comercial Fosfat Îndepărtarea produselor, ca Sea Chim`s Phosguard, Kent Marine`s Burete de fosfat (comparați prețurile) și Fosfat de coralife. Luis Mercado a efectuat un test asupra compușilor de fosfat și silicat folosind aceste patru produse, care au încheiat rezultate relativ bune din toate cele patru. Filtru de poli Material de Poly Bio Marine Inc. este foarte recomandat, împreună cu Alte produse de absorbție a nitraților de asemenea.
  • Rețineți că atunci când utilizați materialele de absorbție sau compușii, acestea trebuie schimbate sau întinerite in mod regulat, Așa cum au devenit saturate, sunt epuizate. Aceasta înseamnă că nu mai pot absorbi nimic și ceea ce încercați să eliminați doar că rămâneți în sistemul dvs.
  • O altă metodă simplă și ieftină pentru extragerea PO4 de la dvs Apei de acvariu este "Metoda Vodka". Această metodă (adăugarea periodică a cantităților mici de vodcă sau etanol la acvariu) a fost găsită eficientă pentru izolarea atât a nitraților (NO3) cât și a fosfaturilor (PO4) atunci când sunt utilizate împreună cu un skimmer de proteine.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Indicatori: fosforAgenția Agenției pentru Protecția Mediului, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fosfați în acvariul dvs. De apă sărată