Live rock: ghidul ultimate pentru aquarium live și rock dry

Ghidul final al acvariului live și uscat Rock

Acesta este un ghid pentru a trăi rock și rock uscat pe care le puteți pune la acvariu. Acest ghid va permite hobbyistilor de acvariu să ia cele mai bune decizii cu privire la ceea ce este cel mai bun tip de rocă care să pună în acvariile lor pentru a asigura sănătatea și bunăstarea tuturor locuitorilor din acvariul însuși. Ghidul vă va îndrepta, de asemenea, în direcția corectă a ceea ce dezavantajele sunt atât la roca vii și uscată, astfel încât deciziile pe care le faceți în legătură cu machiajul dvs acvariu sunt bine informați. Este important să vă amintiți că nu există nici un răspuns corect sau greșit - pentru că în timp ce Rock Live vine cu avantajele sale pe care le vom discuta mai jos, este posibil să nu fie potrivit pentru dvs. și pentru acvariul dvs. din mai multe motive. Acest lucru este același pentru roca uscată.

Green frumos plantate acvariu tropical de apă dulce cu pești

Ce este Rockul Live Aquarium?

Rockul live poate juca un rol esențial în menținerea acvariului dvs. și a sănătății generale a peștelui și a altor creaturi din cadrul acestuia. Dar ce anume este? Live Rock este pur și simplu rock sau recif că puteți pune în acvariul dvs. care va putea găzdui multe tipuri diferite de animale și organisme care trăiesc în rezervorul dvs. Unele dintre aceste organisme sunt cele pe care nu le puteți vedea, dar vor oferi un beneficiu global pentru modul în care vă curățați apa și alte avantaje.

Rockul live este realizat dintr-o varietate de substanțe diferite. Principalul carbonat de calciu, dar poate fi, de asemenea, făcut din materiale vechi, moarte sau chiar sintetice, cum ar fi betonul. Pe scurt, Rock Live este ceea ce se găsește de fapt în mările noastre și oferă o casă atât de multe creaturi în oceanele noastre. Din acest motiv, ele pot fi fantastice pentru a adăuga la acvariul dvs. pentru a vă menține pestii dvs. fericiți și sănătoși.

Beneficiul major pentru a trăi rock

Mai presus de toate, unul dintre cele mai bune avantaje pentru a adăuga rock live la acvariu sau rezervor este că acționează ca un sistem natural de filtrare. Având în vedere că acvariile nu sunt numai ecosisteme mici, dar închise, în orice mod pe care îl puteți ajuta la filtrarea apei în el este un punct imens plus. Înseamnă că toată mâncarea pe care o dați peștelui dvs., pe care o adăugați în mod consecvent pe parcursul săptămânii, vor fi filtrați într-un fel și capabili să părăsească apa rezervorului fără a provoca o creștere toxică sau mucegai sau altfel. Aceasta este ceea ce vă ajută să vă păstrați peștele și alte creaturi de acvariu pentru a rămâne sănătoși și trăiți o viață mult mai lungă în rezervorul dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune kituri de testare a apei de acvariu

Live Rock este capabil să facă acest lucru ajutând pentru a descompune mâncarea pe care ați pus-o astfel încât să poată ieși din rezervor mai ușor. Aceasta face acest lucru jucând un rol în ciclul de nitrați necesar, care este o bătălie constantă pentru unii pasionați de acvariu pentru a rămâne pe partea de sus. Ciclul de nitrați începe de cei mai mici locuitori ai unui acvariu care mănâncă cele mai mici particule de alimente lăsate de pește sau chiar deșeuri de pește. De acolo, acele particule de deșeuri sunt apoi transformate în amoniac, fosfat și în cele din urmă nitrați. Amoniacul și fosfatul pot fi toxici în interiorul WIATER, dar Rock Live va transforma aceste substanțe chimice în mai multe nitrați care pot fi ingerate de alge sau bacterii care se află în roci. În acest sens, nitrații sunt apoi transformați în gaz de azot, care pot lăsa apoi apa acvariului prin suprafața apei.

Alte beneficii pentru a trăi rock

Live Rock este, de asemenea, fantastic pentru peștele dvs., deoarece acesta poate acționa ca o casă la ei, precum și orice altă viață marină din rezervorul dvs. Prin urmare, este capabil să ofere un nivel ridicat de protecție pentru ei că pot avea nevoie sub formă de umbră, dar și dacă un pește are nevoie de o grădiniță marină pentru orice descendent, rockul live este un loc strălucit pentru ei să facă acest lucru. În plus, acesta poate acționa ca o sursă de hrană, precum și ca o nuanță la locuitori atunci când este necesar. Peștele care trăiesc într-un rezervor care are rocă vie, spre deosebire de nimic, a fost considerată a fi mai puțin stresată și, prin urmare, trăiesc vieți mai lungi, deoarece devin, de asemenea, mai puțin vulnerabile la boli și boli.

În cele din urmă, piatra vie arată pur și simplu într-un acvariu. Pentru că este natural, se pare că oceanul ar trebui să facă acest lucru este o modalitate ușoară de a vă arăta acvariul minunat în cel mai scurt timp.

Aquarium de apă dulce Ttropical cu pești

Contra pentru a trăi rock

Dezavantajul mare pentru a trăi rock este că nu sunteți niciodată sigur ce veți obține și acest lucru poate însemna că obțineți câteva organisme în apa dvs. pe care nu ați negociat. Aceasta înseamnă că vă puteți adăuga din greșeală un creveți mantis la rezervor sau chiar anmoneze nedorite care se răspândesc prea repede pentru a controla. Există o serie de modalități de a vă asigura că aceste infestări nu devin niciodată o problemă imensă care afectează viața peștelui pe care o doriți în rezervorul dvs., dar ele pot fi un hassle pentru a rezolva și consumul de timp.

Ce este roca uscată de acvariu?

Rockul uscat este pur și simplu rock live care a fost tratat. Aceasta înseamnă că a fost uscată și curățată înainte de a fi vândută pentru utilizare. Rezultatul este că roca uscată nu arată destul de mult ca rock live, astfel încât impactul vizual pe care îl are în rezervorul dvs. nu este la fel de mare. În timp ce acest lucru se va schimba treptat în timp, deoarece algele vor crește pe ea, poate fi suficient de un motiv pentru un pas de hobbyist pentru a alege rock viu peste rock uscat de fiecare dată.

Beneficiile rockului uscat

Există câteva beneficii imediate pentru roca uscată, mai ales atunci când sunt comparate direct cu roca vii. Primul este că roca uscată este mai ieftină decât roca vii. Motivul este mai ieftin este că este mai ușor să obțineți pentru furnizori și cântărește, de asemenea, mai puțin datorită a fost curățată. Acest lucru conduce în cele din urmă prețul, care poate fi un factor major în a decide ce să adăugați în rezervorul dvs.

În al doilea rând, roca uscată este populară, deoarece clienții știu ce primesc. Nu există teama de a introduce un organism necunoscut rezervorului dvs. și orice echilibru biologic delicat pe care încercați să îl înființezi. Acest lucru se datorează faptului că au fost curățate temeinic înainte de a le vinde clienților finali.

Negativele pentru a usca roca

Principalul con cu rock uscat, așa cum a făcut anterior anterior, este că pur și simplu nu arată la fel de bun ca și rockul live. Rock-ul uscat arată destul de gol atunci când este achiziționat pentru prima dată și durează un timp pentru alge și alte organisme interesante să crească pe suprafața sa pentru a crea culoarea și interesul. Deși aceasta nu poate fi o problemă pentru unii ventilatoare de acvariu, aspectul modului în care apare un rezervor este adesea o remiză mare pentru a avea un acvariu în primul rând, deci este un dezavantaj mare pentru mulți. În plus, în timp ce algele care cresc pe rocă uscată este utilă echilibrului biologic al rezervorului, algele pe rockul live este felul care tinde să fie cel mai bun pentru acvarii în mod specific.

În cele din urmă, cu toate acestea, funcționează la fel de bine ca un sistem de filtrare ca rock live, ceea ce este probabil cel mai important factor la instalarea fie un tip de rock în rezervorul dvs.

Corali și pești în rezervorul de acvariu

Live Rock: Ghidul Ultimate pentru Aquarium Live și Rock Dry - linia de jos

Prin urmare, este de până la entuziastul de acvariu pentru a decide ce este potrivit pentru ei și pentru peștele lor când vine vorba de ce tip de stâncă pentru a adăuga în rezervorul lor. După cum sa menționat, ambele funcționează bine ca sistemele de filtrare naturală și ambele arată excelent în comparație cu sistemele făcute de om, este doar că rockul live arată imediat mai bine decât roca uscată. Acestea fiind spuse, roca uscată începe să arate fantastic după un timp și este atât de mai ieftin decât rockul live, astfel încât poate fi util să economisiți niște bani pe termen lung pentru o mică durere pe termen scurt. Ambele vor juca un rol vital în sănătatea și fericirea peștelui din rezervor și, în cele din urmă, sunt un plus extraordinar pentru sistemul de filtrare generală al rezervorului dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Live rock: ghidul ultimate pentru aquarium live și rock dry