Ce naiba este asta în acvariul meu?

Saltwater Clownfish într-o anemonă

Ce este acel lucru alb strălucitor care creste pe piatra mea live? Care sunt acele mici puncte albe care cresc pe mine Sticla de acvariu? Care sunt cele mici alb bug-ca lucruri crawling în jurul meu în rezervorul meu? Ceva cu adevărat ciudat a apărut în acvariul meu. Va face rău ceva?

Suna familiar? Aceste întrebări și întrebări similare nu sunt ciudate, dar ce este ciudat este cât de mulți acvaristici nu-și dau seama că atunci când vine vorba de păstrarea unui sistem de apă sărată, nu este neobișnuit ca lucruri ciudate să apară. Nu înțelegem de ce cineva este atât de surprins când se întâmplă deoarece este o parte dintr-un mediu marin!

Motivele organisme apar

Deși organismele sunt de obicei introduse într-un acvariu prin intermediul recent adăugat Live Rock și nisipul viu, există și alte motive pentru care lucrurile apar din ceea ce "pare" ca nicăieri.

Ei au crescut

Multe organisme sunt microscopice sau plancton-dimensionate atunci când încep, până când vor crește suficient de mult pentru a fi văzuți cu ochiul liber, nu știți că sunt acolo.

Unele organisme care pot fi văzute cu ochiul liber, indiferent cât de mari sau mici sunt experți în ascundere. Ei se îndreaptă spre stânca și nisipul viu și numai după ce ați pus-o în acvariu că aceste organisme se târăsc și se vor face acasă.

Sunt șoferi

Adesea corali, anemoni, urchine, castraveți de mare, foame, nudibranci și alte forme de viață marină joacă gazdă la alți, cu mult mai mici, pe recif. Doar câteva exemple de numeroase tipuri de relații simbiotice care apar în natură sunt crevetele de anemone din Pacific Clown (Periclimenes brevicarpalis) și crabul anemone (Neopetrolizathes Ohshimai) care trăiesc cu diferite tipuri de Anemoni de mare. Crabul de castravete de mare (Lissocarcinus orbicularis) trăiește comenzitor pe corp, dar cel mai adesea printre tentacule sau în gură, precum și anusul mai multor specii de castraveți de mare.

Sunt ouă

Animalele marine pot avea copii. Ca exemple, unele crabi și creveți pot trage în afara fry la care sunt prezente perechi de perechi, melcii reproduc prin așezarea sacilor ciudate de ouă și corali spawn sau împărțit.

Din aceste motive, organismele care apar brusc într-un acvariu erau cel mai probabil acolo sau au fost sporinte de alți locuitori ai rezervorului. Nu ai putut sau nu i-ai văzut încă.

Tipuri de organisme

Iată câteva dintre lucrurile ciudate pe care le-ați putea găsi arată brusc Într-un acvariu cu apă sărată.

Alge

  • Toate tipurile - Micro, Macro și Coralline

Arthropodas - crustacee

  • Copepods & Bufifods, Barnacle, crabi, crabi de pustnic & creveți, inclusiv creveții nedorite Mantis.

Cnidarians - Anthozoans - Hexacorali

Ordinea Actiniaria În această linie de taxonomie conține subordonați și familii de anemone de mare, care include speciile nedorite. Subclasa Hexacorallia De asemenea, conține anemones tub (comandă Ceriantharia), Corali de piatră (ordine Scleractinia), ZOANTIDS (comandă ZOANTHINARIA) și chiar corali negri și sârmă (ordine Antipatharia), care sunt rareori găsite în acvariile de apă sărată.

Cnidarians - Anthozoans - Octocoralians

Subclasa Octocorallia Linia de taxonomie conține corali moi și gorgonienii.

CNIDARIANI - HIDROZOANS

Clasa Hydrozoa conține hidroduri. Hidroidul tipic este o colonie polie pe un schelet flexibil de pene sau de fern, constând dintr-o tulpină principală și numeroase ramuri laterale.

Bryozoans (sau ectoproccta)

Animalele coloniale mici. Unele specii arată ca alge, în timp ce altele seamănă cu corali mici de ramificare sau încrucișare.

Chordata - Urocordata (sau Tunicata)

Tunicate & Squirts de mare

Echinoderms

Faruri, ursuri maritime și castraveți de mare

Viermi marini

Apartament (Platyhelminatul), Panglica (Nemertina), Ghindă (Hemichordata - Enteropneusta) și multe alte tipuri de viermi, inclusiv nedorite Annelida - Polycheata - BRISTLE & FIRE (Amphinomidae) viermi și pene de dorit de pene (Sabellidae) și Brad de Crăciun (Serpulidae) specii.

Moluscs - bivalves

Clame, midii, stridii și scoici

Moluște - gastropods

Melci, sleguri de mare / Hare & Nudibranchs

Porifera

Bureți

Sunt aceste organisme sigure?

Nu a facut in mod intendent unele dintre aceste lucruri in acvariul vostru, prima intrebare pe care o intrebiti cand veti vedea ceva nou, "Ce naiba este asta?", Iar al doilea," este sigur pentru acvariul meu?"Nu veți cunoaște răspunsurile la aceste întrebări până când nu ați identificat în mod corespunzător ceea ce este, și acest lucru este de cele mai multe ori mai ușor de spus decât făcut.

Taxanomia împărăției animale este vastă și complicată, ceea ce face ca încercarea de a identifica ceva care apare brusc în acvariul dvs. foarte greu de identificat.

Cu noi organisme născute, acest lucru este deosebit de adevărat, deoarece în timpul ciclului de viață al organismului poate trece prin multe forme diferite și schimbări de culoare, morfându-se în ceva care arată total diferit de ceea ce a început ca acesta. O altă problemă este că un organism poate fi atât de mic, nici măcar nu puteți începe să ghiciți ce ar putea fi.

Ce să faci despre organisme

Iată ce puteți face pentru a ajuta la identificarea unor lucruri ciudate care apar în acvariul dvs .:

  • Cumpărați niște cărți bune de identificare a nevertebrate pentru biblioteca de referință cu apă sărată.
  • Consultați baza de date marină nevertebrate și informații despre profil, precum și galerii foto online.
  • Dacă aveți un site web de apă sărată, creați ceva de genul unui "puteți ajuta la identificarea acestui lucru?"Pagina. Puteți afișa fotografii aici și permiteți vizitatorilor să părăsească comentarii sau un e-mail înapoi despre ele.
  • Postați un mesaj într-un forum comunitar de acvariile cu apă sărată, solicitând ajutor cu identificarea. Dacă este posibil, includeți o fotografie de bună claritate sau oferiți o legătură către o pagină web pe care ați creat-o așa cum este descris mai sus.
  • Fotografie de e-mail Sfat: Când trimiteți o fotografie unei fotografii la un alt acvarist care solicită ajutor cu identificarea pe ceva, fiți buni. Trimiteți doar o imagine care este dimensionată în mod rezonabil și este suficient de clară pentru a spune ceea ce doriți identificat, inclusiv o descriere "scurtă".

Dacă nu puteți identifica ceea ce aveți, aveți în principiu două alegeri despre ce să faceți:

  • Lăsați-o singură și vedeți ce se întâmplă.
  • Eliminați-l, dacă vă îngrijorați că poate dăuna acvariului.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce naiba este asta în acvariul meu?