Sfaturi despre deplasarea peștilor de apă sărată

Pescule în sac de plastic de vânzare

Există multe ocazii într-un pește sau o viață de critică în captivitate care o pune sub mare parte a stresului într-o perioadă relativ scurtă de timp. Din punctul de vedere al criticii, primele trei (în nici o ordine particulară) sunt probabil: fiind introduse într-un rezervor stabilit, ciclism, și transportul.

Introducerea unui pește nou la un Rezervor stabilit poate fi o durere, dar cu puțină cercetare asupra compatibilității și a unei gândiri inovatoare (o barieră temporară sau rearanjarea "mobilierului" în rezervor) va minimiza cele mai importante probleme.

Ciclism Un nou rezervor nu ar trebui să fie o problemă în zilele noastre. Odată cu utilizarea unor bacterii noi de pornire de pe piață, practicând metoda "semănătoare" sau adăugarea de rocă live, ușurința și rapiditatea ciclismului rezervorului a avansat foarte mult de-a lungul anilor.

Acest lucru lasă transportul critterilor ca principală problemă potențială. Dacă urmați câteva reguli de bază, nu este atât de dificil. Dacă nu respectați regulile, vă stabiliți pentru un dezastru.

Inițial, cele trei lucruri principale de îngrijorare, în ceea ce privește ambalajul, este tipul de critter care este transportat, durata de timp în sac și metoda de transport. Chiar și ridicarea unui nou rezervor de cisternă la magazinul local de pește are puțină planificare, deoarece există câteva lucruri pe care le puteți face, ceea ce va crește probabilitatea dvs Un nou ocupant de rezervoare Acasă în formă de top.

Cele patru lucruri principale pe care le-au cerut critterii în tranzit sunt aceleași că acestea necesită oriunde:

  • Oxigen
  • O calitate bună a apei
  • Scăzut la nicio toxine în apă, în special amoniac!
  • Temperatura corespunzătoare

Luând în considerare acești patru factori principali și știind cum să se ocupe de fiecare dintre ele va ajuta la asigurarea unei călătorii sigure și fericite pentru critterii tăi.

De la magazinul de pește live la domiciliu

Călătoria acasă de la LFS este cel mai simplu din moment ce veți fi în control direct asupra tuturor de la începutul călătoriei. LFS va umple parțial o pungă de plastic (cereți-le să dubleze sacul critter) cu apă, să-l umfla cu aerul (O2 este întotdeauna mai bun, dar puțini LFS fac acest lucru) și sigiliu, probabil cu o bandă de cauciuc. Apoi sunteți înmânat sacul și ați trimis pe calea voastră veselă.

Pentru a începe cu, asigurați-vă că LFS, sau dvs., adăugați un neutralizator de amoniac bun la apă de sac. Nu lăsați vânzătorul LFS să vă vorbească din ea, ca amoniac se construiește foarte repede într-o pungă. Puțini bani costă fie singur, fie LFS este o asigurare foarte ieftină.

În călătoria acasă, mai degrabă decât aruncarea sacului în portbagaj sau pe bancheta din spate, ați putea dori să investiți într-un mic răcitor de stil Styrofoam pentru a transporta sacul sau pungile. Acest lucru îi va ajuta în poziție verticală, scuturați-le de la schimbările de temperatură rapidă și calmați peștele prin păstrarea acestuia în întuneric.

Dacă peștele apare sub stres (Rapid Gilling, Listless), ați putea dori să deschideți sacul și să-l arate manual apa cu mâna. Folosind pompe mici cu baterii cu o piatră de aer care funcționează bine pentru a elimina hassle de a avea apere manuală a apei dacă este necesar.

Când ajungeți acasă, asigurați-vă că ați accentuat noua sosire. Șansele sunt că apa de transport de la LFS va fi destul de diferită de a ta, precum și temperatura apei sacului de la cea din rezervorul dvs. Introducerea unui nou pește direct în rezervorul principal nu este înțelept. Este foarte recomandat să utilizați a rezervor de carantină Pentru noile sosiri.

Pentru orice mișcare majoră a acvariului, cheia succesului este să planificați înainte. Nu așteptați până în ultimul minut pentru nimic. Asigurați-vă că aveți saci, benzi de cauciuc, alimentare cu oxigen, cutii, bandă, izolație, materiale de ambalare a apei, au curățat peștele, substratul și decorațiunile curățate și captează plase sau cupe. Câteva găleți de plastic suplimentar de 5 galoane vin întotdeauna la îndemână.

Pentru că dragostea critterilor tăi ia timpul să le împachetați pentru a se asigura că fac călătoria în siguranță, chiar dacă mergeți la o distanță scurtă.

Sacul de pregătire

Probabil că veți avea nevoie de mai multe pungi de dimensiuni diferite pentru expedierea dvs. Probabil că veți putea găsi pungi (sau noi) la LFS. Ei ar putea percepe câteva cenți fiecare, dar merită. Pungile ar trebui să fie minimum 2.5 Mil grosime. Pentru cei mai importanți peștii de spinner, cum ar fi chirurgii, declanșatoarele etc., Utilizați saci triple stratificate 3 mil.

Diferite tipuri de pește au nevoie de mai mult sau mai puțin spațiu într-o pungă și mai mult sau mai puțin apă. Țineți minte că nu este atât de mult "apa" care asigură o "plimbare" bună pentru pește - este coloana de O2. Majoritatea peștilor se vor face bine într-o pungă pe care o pot întoarce în mod confortabil, în funcție de lungimea călătoriei. Doar suficientă apă pentru a le menține acoperite în timp ce înotați în poziție verticală, plus un extra 1/2 "de apă în pungă este tot ceea ce este necesar. Cu toate acestea, pentru mai mulți pești mai activi, cum ar fi femeile, declanșatoarele și grupele ca exemple, au nevoie de mai multă acoperire a apei.

  1. Faceți un "plic" din ziar, folosind aproximativ două sau trei grosimi, pentru a pune între partea de jos 1/3 a pungilor. Dacă o coloană vertebrală peștilor se împrăștie prin prima pungă (și acest lucru se întâmplă foarte mult), ziarul va ajuta la oprirea coloanei vertebrale să intre în a doua sau a treia sac, ajutând la păstrarea apei. Celălalt lucru care trebuie luat în considerare sunt pești care au dinți ascuțiți, cum ar fi femeile mai mari și triggerile. De multe ori vor încerca să muște printr-o pungă, astfel încât utilizarea unei căptușeli de ziare este înțeleaptă.
  2. Banda de jos a sacului, eliminând colțurile pe care peștele le poate întreba. Pentru a face acest lucru, introduceți mâna în punga pregătită (înainte de a pune apa în), poziționându-l cu susul în jos pe mâna ta. Folosind degetul arătător, lipiți-l în colțurile sacului (unul câte unul) care formează un punct. Pliați colțul spre interior spre centru, creând o formă triunghiulară, în timp ce folosiți banda de ambalare clară sau maro de două inci, banda colțurilor spre partea inferioară a sacului. Partea inferioară a sacului ar trebui să arate ca diagrama (deasupra, dreapta).
  3. Utilizați oxigenul când vă gazați pungile pentru transport maritim. S-ar putea să fie greu de găsit, dar nu este. Aproape toate magazinele care funcționează auto au o torță de acetilenă. Puteți folosi acest lucru frumos frumos.
  4. Cumpărați o mică aprovizionare cu o dimensiune de bună calitate 64 benzi de cauciuc. Veți avea nevoie de cel puțin două pentru fiecare sac. Veți avea nevoie, de asemenea, de o sursă (una pentru fiecare cutie) a pungilor mari de gunoi (35+ galoane). Acestea vor fi asigurarea finală împotriva unei scurgeri totale care inundă spatele mașinii dvs. sau a Bandei de marfă al companiei aeriene.

Transportul apei

Apa de transport maritim este ușor de pregătit. Dacă utilizați săruri de mare, amestecați apa într-o găleată mare sau un recipient mai mare. Amestecați apa la aproximativ 1.019 Sg. SG-ul inferior reduce stresul pentru pește și face ca călătoria să fie mai ușoară pentru ei. Adăugați aproximativ 2 linguri de Amquel (nu puteți supradoza) la 32 de galoane de apă. Utilizați un medicament bun antibacterian (nitro-furozonă) în apa de ambalare pentru a proteja peștele de la expunerea potențială de bacterii proaste care pot apărea de la poechele de pește în pungă. Peștele într-o pungă pe o perioadă lungă de timp expusă la apa de lamed poate duce la faptul că peștele devine rău la scurt timp după mutare.

Aerați apa cu o piatră de aer timp de câteva ore înainte de ambalare. Mai mult O2 Puteți dizolva în apă, cu atât mai bine pentru pește.

Cutii

Cum sunteți de transport maritim (vehicul, companii aeriene etc.) determină tipul de box de care veți avea nevoie. Dacă vii acasă de la LFS, o cutie de carton simplu va funcționa. Aceasta va proteja sacul și o va păstra de la înclinare.

Dacă transportați o distanță într-un vehicul, veți dori să mergeți cu o izolare mai sigură. Puteți utiliza un răcitor ieftin de styrofoam, un piept de gheață sau mergeți cu o cutie de expediere izolată că profesioniștii utilizează. "Styros" pre-formate cu o căptușeală de carton sunt cele mai populare.

Pregătirea peștilor pentru transport

Nu vă alimentați peștele timp de două sau trei zile înainte de expediere. Acest lucru îi ajută să-și curățe pista digestivă și evită "pungi fulled" care mănâncă oxigenul și sufocă peștele în timpul transportului. Chirurgii sunt renumiți pentru această problemă, deoarece au trasee intestinale foarte lungi pentru digerarea algelor fibroase ridicate. Le ia mai mult pentru a curăța decât cele mai multe alte specii. Dacă transportați substratul dvs., efectuați o curățare completă a rezervorului de patru sau cinci zile înainte de expediere. Acest lucru va scăpa de orice material în exces în substrat și va da în continuare bacteriilor rezidente o perioadă de timp pentru a repopula înainte de expediere. Agitați orice exces de material de pe corali și live rock înainte de expediere.

Ambalare

Aici se plătește toată planificarea și pregătirea. Aveți toate pungile, cutiile în picioare, apa de ambalare alcătuită și bine aerată, peștii sunt curățați, banda și benzile de cauciuc (dimensiunea 64) sunt în apropiere.

  1. Deschideți unul dintre pungile de gunoi și puneți-l în cutie, pliați sacul în jos peste părțile laterale ale cutiei pentru ao scoate din cale. Puneți o parte din apa de ambalare în saci și fixați-le în cutie. Rularea marginilor de sus ale pungilor în jos îl face mult mai ușor să obțineți apă și pește în saci și partea inferioară a sacului tăiat ajută sacul "să stea în sus" în cutie.
  2. După ce a prins peștele, dați-le o baie de apă dulce de 3 până la 4 minute (declorică) înainte de a le pune în saci. Nu trebuie să faceți acest lucru, dar este o modalitate ușoară de a ajuta numai la navă "."
  3. Aruncă o privire la tot peștele din saci. Asigurați-vă că sunt "confortabile" și se pot mișca în saci. Dacă arată prea aglomerat, mutați-le într-o pungă mai mare. De asemenea, puteți "aprinde" în acest moment, folosind o lanternă. Acest lucru vă va informa exact ce păreau (fără aripioare sfâșiate, paraziți, etc.) înainte de a fi expediate.
  4. Acum trebuie să "gaz" pungile. Desfaceți marginea superioară a pungii, apoi adunați-o împreună, ca și cum ați fi vrut să o aruncați și să o pop. Împingeți în josul sacului, stoarceți tot aerul. Inserați O2 Linia în pungă și umflați-o, lăsând aproximativ trei centimetri de sacul suplimentar pentru a sigila cu banda de cauciuc. Scoateți linia O2, ținând gazul în pungă, apoi răsuciți sacul de mai multe ori. Folosind banda de cauciuc, etanșați partea superioară a sacului. Trageți banda de cauciuc strâns ca și asta.& Puteți folosi mai multe benzi de cauciuc dacă vă place.
  5. Asigurați-vă că înălțimea sacului este destul de scăzută încât se va potrivi confortabil în cutie după ce capacul este pornit. Legați sacul de gunoi cu o bandă de cauciuc și puneți capacul. Dacă utilizați o căptușeală, închideți-o și trimiteți-o închisă.
  6. Dacă transportați substratul dvs., puneți-l în saci cu suficientă apă pentru ao acoperi, apoi umflați și sigilați pungile ca mai sus. Pentru Corals și Live Rock, Rotiți-le într-un strat sau două din ziar, puneți-le într-o pungă cu aproximativ 1/2 "de apă și gazul cu geanta înainte de etanșare. Ziarul îi va ajuta să-i mențină să se usuce. Sau, le puteți furniza imersate în apă, ceea ce este mult mai scump dacă sunteți de transport maritim prin intermediul companiilor aeriene.

Transportul

Chiar dacă expediați la destinația dvs. de capăt prin intermediul companiilor aeriene, va trebui să transportați peștele într-un vehicul pentru a le duce la aeroport. Asigurați cutiile din mașină / van în așa fel încât să le păstrați de la înclinarea sau alunecarea în jur. Peștele poate lua destul de puțin abuz într-o pungă fără probleme, deoarece sunt amortizate de apa în care se află. Cu toate acestea, în cazul în care caseta ar trebui să se întoarcă, rulați un risc mai mare de spini de pește excitat piercing suprafața superioară nepadderată a sacului, permițând apa să se scurgă din sac.

Protejați cutiile de la căldură și rece în orice moment. Că streamingul soarelui prin fereastra de pe fața dvs. s-ar putea să vă simțiți bine, dar chiar și cu protecția la Styrofoam, interiorul casetei se încălzește dacă este expusă la lumina directă a soarelui pentru orice perioadă de timp. Același lucru este valabil și pentru temperaturile la rece. Dacă conduceți prin Montana în ianuarie, nu lăsați cutiile de pește în trunchiul mașinii dvs., în timp ce sunteți parcați la un motel pentru noapte. Dacă este posibil, evitați mișcările în timpul celor mai fierbinți sau mai mici timpuri ale anului.

Dacă veți fi expediați prin intermediul companiilor aeriene, asigurați-vă că le contactați cu mult înainte (zile sau chiar săptămâni) de timp pentru a afla ce cerințele lor sunt în ceea ce privește containerele, renunțați la timp înainte de plecările de zbor și, bineînțeles, Prețul pentru transport maritim. Cele mai multe companii aerienei ca tine să renunțe la expediere cu câteva ore înainte de ora de plecare programată. Acest lucru le permite să organizeze încărcătura înainte de plecare.

Despachetare

Când ajungeți la destinație, despachetați peștele, substratul etc. din casetele cât mai repede posibil. Dacă călătoria a fost de orice perioadă, ei ar fi sub o anumită sumă de stres. Acționați încet critterii în noua lor casă. Ar fi o rușine să le pierdeți după tot efortul pe care l-ați făcut pentru a le mișca.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sfaturi despre deplasarea peștilor de apă sărată