Accelerarea procesului de ciclism de azot

Ciclul de azot în acvariu

Procesul de ciclism de azot că toate setările noi de apă să fie trecând când sunt inițiate pentru prima dată este ceea ce duce la nașterea bazei biologice biologice a acvariului. De la început până la sfârșit, acest ciclu durează de obicei aproximativ 30-45 de zile pentru a-și finaliza misiunea și, în funcție de variabilele individuale ale acvariului și de îngrijire, uneori mai lungi. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a accelera procesul de ciclism din acvariul dvs. de apă sărată.

Dacă nu doriți să așteptați ca natura să-și ruleze cursul și să creeze acest rezultat necesar, există modalități de a ajuta la accelerarea procesului de ciclism prin "însămânțare" un nou rezervor cu medii sau materiale care au deja o bacterie matură populația stabilită pe ele. Aceste surse de semințe sunt de obicei obținute prin îndepărtarea acestora de la un alt acvariu de apă sărată, care este bine stabilit, unul vârstnic de cel puțin 6 luni și este fără boală, adică unul care nu este suspectat de a avea sau este în curs de desfășurare pentru o boală de orice fel.

Metode de însămânțare

Următoarele metode de însămânțare ajută doar la reducerea timpului de pe procesul de ciclism, nu Eliminați-l. Trei faze ale procesului de ciclism va apărea în continuare! Cât de mult mai repede ajunge la finalizare depinde încă o dată de modul în care fiecare acvariu individual este înființat și îngrijit, precum și cât de mult o populație matură și sănătoasă a bacteriilor sunt introduse prin materialul însămânțat.

  • Îndepărtați o ceașcă sau două de orice tip de substrat (nisip viu, moloz coral, pietriș etc.) și puneți-l pe partea superioară a noului substrat rezervor sau puneți-l într-o pungă de ochi de dimensiuni adecvate, care va ține suportul și va pune în filtru. Dacă acest lucru nu se poate face, puteți să închideți sacul de plasă în interiorul rezervorului direct în calea în care revenirea apei filtrului va curge și prin ea.
  • Acest tip de material de semințe ar putea fi de vânzare la un magazin local de pește din zona dvs. Cu toate acestea, utilizarea cauzei cu aceste surse, deoarece nu aveți control asupra faptului că mass-media este sau nu boala liberă.
  • Dacă intenționați să vă planificați adăugând nisip viu ca substrat La acvariul dvs., adesea acvariștii aleg să adauge un amestec de 50/50 de nisip care nu sunt vii și nisip vii (fie dintr-un rezervor existent, fie achiziționat) pentru a ajuta la reducerea costurilor.
  • Scoateți unele dintre materialele bio-media dintr-un set umed / uscat sau setări similare ale filtrului care utilizează acest tip de material și plasați-l în filtrul noului rezervor sau utilizați metoda sacului de plasă ca mai sus.
  • Adăugați o cutie Hang-on-Tank, Canister, sau Filtru de tip burete la acvariul stabilit și lăsați-l să ruleze timp de o săptămână sau două pentru a permite materialului din filtru să colecteze bacterii din apă, apoi deplasați filtrul la noul rezervor.
  • Dacă aveți un anumit tip de filtru de pre-filtru pe rezervorul stabilit, când vine timpul pentru a schimba atașamentul, buretele, spuma sau orice tip de material, plasați o parte sau totul în filtrul noului acvariu.
  • Adăugați câteva bucăți de curățate și pregătite în mod corespunzător "vindecat" luate dintr-un rezervor existent sau care este achiziționat. Sau una dintre cele mai populare modalități de a circula un rezervor este de a folosi nimic altceva decât Live Rock de la inceput Când acvariul este înființat mai întâi.
  • Adăugați un starter de bacterii de nitrificare sau booster. Aceste tipuri de produse sunt ceva care poate fi utilizat în timpul "oricărei" metode alese pentru ciclismul unui rezervor pentru a ajuta la mutarea lucrurilor de-a lungul unui pic mai rapid.

Indiferent dacă utilizați una sau mai multe dintre aceste metode de însămânțare pentru a ajuta la ciclul un nou rezervor sau nu, o sursă de amoniac este încă necesară în acvariu pentru a menține procesul de ciclism în viață și pentru a merge. Acest lucru este realizat adăugând câteva pești sau alegerea unei metode alternative de Ciclism fără pește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Accelerarea procesului de ciclism de azot