Care sunt acești viermi albi mici în rezervorul meu de pește?

detrius viermi vs planaria

Orice pachet de acvariu care a observat că viermi albi mici din rezervorul lor de pește are probabil una din cele două probleme pe care le abordează. Viermele mai frecvente, viermele de detritus, se găsește în mod natural în multe acvarii, iar orice suprapopulare poate fi fixată cu Întreținere adecvată. Cei mai puțin frecvenți viermi planarii sunt o problemă mai complexă.

Înainte de a face orice modificare a rezervorului dvs., fiți pozitivi despre ce vierme alb cu care aveți de-a face. Numai atunci puteți ști dacă utilizarea atentă a unui de-viermer sau doar o bună curățare este ceea ce este necesar. Dezinformarea cu privire la utilizarea corectă a de-vierii și a suprasolicitării de-viermenii duce adesea la rănirea și uciderea peștilor din greșeală.

Detritus vierms

Viermii de detritus sunt viermi annerid - acesta este phyle care include viermi segmentați, cum ar fi viermii de pământ și lipitori. Arătau ca niște șiruri de culoare alb subțire, alb, care se învârteau prin apă și între pietricele. Detritus viermii sunt detritivore, ceea ce înseamnă că mănâncă numai material de uzină și deșeuri de animale - nu vă vor face rău peștelui.

Nu este neobișnuit ca un acvariu să aibă viermi de detritus, deoarece pot fi introduși printr-o varietate de mijloace. De exemplu, s-ar fi putut intra cu un pește sau o plantă nouă și pot fi chiar prezente în orice pietriș învârtit dintr-un alt rezervor.

Destul de des, viermii de detritus nu sunt chiar văzuți. Ei tind să trăiască între pietricele de pebble pietriş unde mănâncă resturile rămase de la hrănire sau depozitate de pește. Puteți să le observați doar atunci când sunt aspirați într-un vid de curățare a rezervoarelor. Viermii de Detritus pot fi de fapt un organism simbiotic benefic în sistemul dvs. de rezervor, deoarece vă ajută să vă păstrați rezervorul curat.

Îndepărtarea viermilor de detritus suprapopulați

Când vedeți că viermii de detritus ieșind frecvent din pietriș, înseamnă că a apărut o problemă în rezervorul dvs. Poate fi șocant atunci când apa dvs. curată în mod normal se umple de sute, dacă nu mii de viermi albi mici, mai ales dacă nu știți ce a cauzat floarea. Dar este important să nu TRATA DETRITUS Worm problema cu de-vierii sau orice medicamente - acestea nu vor avea grijă de această problemă și poate provoca un ucidere a peștilor accidentați.

O supraestimare a viermilor annerid poate apărea atunci când întreținerea rezervorului a lipsit. Programele de curățare insuficiente sau suprasolicitarea peștilor pot provoca reproducerea rapidă a viermilor de detritus și pentru a ieși din control. Reducerea oxigenului dizolvat sau nivelurile de pH care sunt prea mici (ambele sunt simptome ale apei necurate) vor cauza viermi detritus să caute mai mult oxigen. Viermii vor fugi acasă de pietriș, călătoresc în coloana de apă spre suprafață.

Îndepărtarea viermei începe oferind rezervorului o curățare amănunțită. Utilizați un vacuum de pietriș și schimbați apa pentru a elimina majoritatea viermilor detritus și a surselor lor de alimente. În al doilea rând, asigurați-vă că verificați sistemul dvs. de filtrare pentru orice problemă. Ca un nivel adecvat de oxigen este necesar pentru a menține viermi la Bay, sistemul de filtrare bine întreținut este esențial pentru prevenirea acestora.

Mergând înainte, curățați în mod regulat substratul, Examinați practica dvs. de hrănire, și să vă asigure că rezervorul dvs. nu este suprasolicitat cu pește. Asigurați-vă că ei ajung suficient alimente adecvate Fără a crea prea multe deșeuri.

Planaria

Planaria (singular, planariu) viermi nu sunt la fel de obișnuiți ca și viermii detritus, dar sunt mult mai greu de îndepărtat. Acestea sunt cele mai multe, cele mai multe sunt aduse cu plante de iaz, mai ales dacă sunt dobândite dintr-un iaz local sau sursă naturală de apă. Dacă ați introdus cele recent și apoi observați viermi albi, este necesar tratamentul chimic.

PLANARIA sunt plante în clasa Turbellaria - sunt găsite în ambele medii de apă dulce și apă sărată din întreaga lume. Ele sunt destul de mici, dar dacă le puteți examina destul de mult, veți vedea pe ochi precum și proeminențe pe ambele părți ale capului lor lărgit. Destul de des, aceștia sunt viermi care se târăsc peste sticlă din interiorul unui acvariu.

Acestea sunt legate de fluvii și viermii, dar sunt evolutive mai vechi decât viermii annerid (care nu sunt "plate" de viermi). Acești viermi străvechi sunt animale asexuale, ceea ce înseamnă că pot reproduce fără împerechere. Chiar și după tăierea uneia în bucăți, veți avea un vierme nou pentru fiecare piesă.

Ceea ce face ca acești viermi problematici să fie că sunt ambii tăietori și carnivore. Deși nu vă vor dăuna peștelui dvs. sănătos, ei iubesc să sărbătoare pe ouăle de pește și, prin urmare, sunt periculoase dacă sunteți Creștere Eggive de pește. Ei pot, de asemenea, prada pe branhii și ochii adulților slăbiți.

Eradicarea planariei

Dacă aveți într-adevăr o problemă planaria, este o problemă serioasă. În timp ce viermii de detritus pot numi în mii, problemele Planaria sunt adesea cauzate de doar câteva bucăți care sunt greu de localizat. Acesta este motivul pentru care scăparea de planaria necesită tratamente chimice. Dar, deoarece substanțele chimice pot dăuna și populației de pește, veți dori să fiți absolut siguri de prezența planariei înainte de a căuta soluția.

Cercetați cu atenție fiecare dintre următoarele produse chimice înainte de a le folosi pentru a predetermina dacă vor fi sigure pentru speciile dvs. de pește. Speciile nevertebrate vulnerabile, cum ar fi melci și creveți ar trebui eliminate. Rechinii, argintul, leionul, piranhasul, alimentatoarele de fund și anumite peștii fără scară sau metynnis pot fi, de asemenea, sensibili la unele tratamente de eradicare a viermi. Orice viermi de pe acești rezidenți rezervați trebuie să fie îndepărtați manual cu pensete blonze sau o sare rapidă sau o baie de apă dulce.

Cu toți de-workers, asigurați-vă că utilizați dozajul recomandat precis de la producător. Prea mult poate provoca un om ucide. De asemenea, aceste produse necesită o aderare strictă la instrucțiunile de manipulare sigure. De-vierii recomandați pentru uciderea planariei includ:

  • Tratarea parazitului AAP (sau orice produs care conține triclorfon) este un neurotoxin și acest lucru pare a fi cel mai eficient.
  • API General Cure poate fi mai puțin eficientă, dar este o alternativă la influență.
  • Levamisole HCi este un general de-viermer, deși ar trebui să fie utilizat cu prudență și nu poate fi la fel de eficient ca alte opțiuni.

Toate aceste produse pot fi găsite la produsele Aquarium American, care au, de asemenea, informații despre manipularea și aplicarea lor în siguranță.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care sunt acești viermi albi mici în rezervorul meu de pește?