Wraps-uri la câini

Whipworm (Trichuris Trichiura) al unui câine din Institutul de Parazitologie al Universității Ludwig-Maximilians München

Sunt paraziți intestinali care sunt relativ comune la câini, dar numai ocazional văzute la pisici. Termenul medical pentru o infestație de viermi este "Tricuriasis."Sunt numiți după varietatea de Trichuris specii care afectează diferite specii gazdă. Trichuris vulpis Parazitul este adesea transmis câinilor după ce au inger alimente infectate sau alte materii.

Viermii de viermi sunt viermi mici, ajungând la o dimensiune maximă de două până la trei centimetri. Ei au un capăt frontal subțire, bici și un capăt din spate mai gros. Viermele se atașează la pereții intestinului gros, hrănindu-se pe sânge. Infecțiile intense de viermi pot provoca probleme cronice de sănătate la câini.

Ciclul de viață al viermei

Wheetworms au un ciclu de viață simplu - ouăle lor sunt trecute în fecalele lor, iar în condiții ideale pot provoca infecții cu viermi după aproximativ două până la patru săptămâni în mediul înconjurător. Ouăle sunt apoi ingerate (de exemplu, când un câine se îngrijește sau mănâncă lucruri de pe pământ) și trasează în intestinul subțire.

În cele din urmă, larvele se deplasează la intestinul gros, luând aproximativ 11 săptămâni pentru a deveni matur și capabil să producă mai multe ouă, care apoi trec la mediul înconjurător. Ouăle pot supraviețui ani de zile în mediul înconjurător. Wheetworms sunt mai frecvente la câinii mai în vârstă decât puii, dar pot infecta câini de orice vârstă.

Semne si simptome

La câinii cu infecții ușoare, de obicei nu există simptome. Ca o infecție se intensifică, poate apărea inflamația intestinului gros și oricare dintre următoarele simptome pot apărea:

  • Pierdere în greutate
  • Diaree
  • Mucus sau sânge în scaun
  • Anemia (gingii palide, slăbiciune) poate fi văzută cu infecții cronice și grele

Rareori, infecțiile cu vierme cauzează un sindrom similar cu boala Addison cu episoade periodice de slăbiciune și dezechilibru de electroliți, deși mecanismul acestui efect este slab înțeles. De asemenea, este important de observat că simptomele infecției pot fi prezente înainte de a exista dovezi vizuale ale ouălor de viermi.

Diagnostic

Ouăle de viermi pot fi detectate într-o probă de scaun sub microscop. Procesul de testare se numește flotare fecală. Spre deosebire de viermii rotunzi și hookworms, femeile feminine produc doar ouă intermitent, astfel încât ouăle pot fi dificil de prins pe testele fecale. Pot fi necesare teste repetate și dacă este suspectată o infecție cu viermi, este obișnuită să se trateze pentru viermi, chiar dacă ouă nu sunt găsite.

Tratamentul de viermi

Multe medicamente pot fi folosite pentru a trata viermii de viermi, iar VET vă poate ajuta să alegeți cea potrivită. Viermii de viermi sunt adesea rezistenți la unii deținuți obișnuiți, astfel încât tratamentul poate fi o rețetă care este nouă pentru dvs. Tratamentele repetate sunt de obicei recomandate pentru cele mai bune rezultate (de exemplu, după trei săptămâni și trei luni). Dacă câinele dvs. ia deja un medicament cu prescripție medicală, asigurați-vă că vă informați medicul veterinar. Ei vor trebui să alinieze medicamentele înainte de a începe un curs al unui alt Dewormer.

Deoarece ouăle supraviețuiesc mult timp, potențialul de reinfecție din ouăle care sunt lăsate în mediul intestinal este semnificativ și destul de ridicat. VET-ul dvs. poate recomanda un preventiv de paraziți lunar, care este eficient pentru viermi pentru a preveni în curs de desfășurare infecții ale viermei. Este important să eliminați cu promptitudine și în mod sanitar deșeurile de companie pentru a preveni infecțiile cu viermii.

Dacă câinele dvs. a fost diagnosticat cu viermi, aveți grijă să curățați orice suprafețe care pot fi infectate. Utilizați înălbitorul de uz casnic și alte substanțe de curățare a dezinfectanților. Dacă câinele dvs. definește frecvent într-o anumită zonă din curte, poate fi benefică să înlocuiți pietrișul, lemnul de lemn sau alt material din zona greu de curățat.

Infecția umană de la viermii de câine

Au existat rapoarte rare și controversate despre persoanele infectate cu viermi de cantine. Cu toate acestea, viermii de animale nu sunt considerați un risc semnificativ pentru sănătatea umană. Oamenii au o specie de viermi: Trichuris Trichuria.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Wraps-uri la câini