Cum să știți dacă câinele dvs. Are viermi

Cum să știți dacă câinele dvs. are viermi

Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate pe care experiența câinilor sunt infestarea viermei. Din fericire, majoritatea acestor cazuri pe viermi sunt ușor de tratat. Lucrul important este pentru dvs., proprietarul câinelui, pentru a urmări semne că iubitul dvs. Pooch are niște paraziți în corpul său.

Câine pe masă

Tipuri de viermi la câini

Diverse viermi pot fi cauza infestării la câini și fiecare tip ar avea simptome diferite și va provoca o varietate de probleme de sănătate.

  1. Viermii rotunzi

Acest tip de viermi poate crește de fapt la fel de mare ca șase centimetri lungime. Ei trăiesc în mod normal în intestinele câinelui, arătându-se ca niște biți minuțioși care arată ca taitei în fecalele câinelui. Ei vor fi, de asemenea, un motiv pentru care stomacul animalului dvs. arată mare și umflat. Puii sunt în special în pericol pentru problemele rotunde.

  1. Hookworms

În comparație cu viermii rotunzi, viermele sunt mici și subțiri. Ei trăiesc, de asemenea, în intestine, mușcându-se sau "în" în peretele intestinal, așa cum sugerează numele lor. Din păcate, ele sunt invizibile pentru ochiul liber. Când sunt lăsate netratate, ele pot provoca sângerări interne, care se va manifesta în anemie sau scaunul sângeros.

  1. Tapeworms

Un alt tip de vierme care rămâne în intestine, viermii sunt lungi și plate. De-a lungul timpului, părți ale viermei se descompun și pot fi văzute când se usucă, deoarece arată ca boabe de orez.

  1. Heartworms

Heartworms sunt foarte periculoase și mai rău, ele sunt aproape imposibil de detectat. Acest tip de vierme este răspândit printr-o mușcătură de țânțari. Larvele se maturizează apoi și grupați împreună la inima câinelui. Până atunci, nu există semne sau simptome ale prezenței lor în interiorul corpului animalului dvs. de companie. Curând după aceea, pot apărea daune cardiace fatale. Este important să vă uitați la semnele de infestări ale inimii care include o pierdere gravă în greutate, leșin, slăbiciune, tuse în timpul exercițiilor, tuse de sânge și insuficiență cardiacă congestivă.

  1. Viermii de viermi

Acești viermi sunt atât de subțiri încât par să fie doar ca firul. Ele pot fi găsite și în intestinul gros. În timp ce adulții pot fi văzuți chiar și cu ochiul liber, ei nu apar în mod normal în fecalele câinelui, astfel încât proprietarii de câini să nu le detecteze. Pentru a diagnostica pe deplin o infestare, este necesar să se analizeze mai multe eșantioane fecale sub microscop. Ele sunt tratate, dar viermii sunt printre cei mai dificili viermi pentru a scăpa de.

Este important să știți cum se răspândesc aceste viermi pentru a împiedica infectarea câinelui dvs. Primul mod este prin mama, prin care viermii pot fi transmise puii nou-născuți prin naștere sau chiar prin consumul de lapte al câinelui mamei. Mai rău, ouăle rotunde pot fi prezente în corpul mamei ca chisturi latente care devin activate atunci când Câinele rămâne însărcinată.

Un alt mod în care se răspândesc este prin murdărie, unde locuiesc până când un câine intră în contact cu ei. Plasele pot transmite, de asemenea, viermi când câinii îi înghită în timpul îngrijirii. În cele din urmă, viața sălbatică poate transporta viermi astfel încât câinii însoțesc oamenii lor de vânătoare, ei devin infestați atunci când ating viața sălbatică infectată.

În legătură cu o postare: 5 semne că câinele dvs. are purici

câine așezat pe masă

Semne că câinele dvs. poate avea viermi includ

  1. Viermi vizibili sau ouă

Cel mai frecvent semn al unei infestări viermi vede viermi sau ouă în fecalele câinelui. Cu toate acestea, deoarece nu toate tipurile de viermi sunt vizibile fără a fi nevoie de un microscop, fără a le vedea nu înseamnă neapărat că câinele dvs. nu are probleme cu viermii.

Viermii pot fi văzuți și în blana câinelui sau în fund. Ele pot fi mici, cum ar fi viermele de tape, astfel încât să puteți vedea doar câteva lucruri mici în mișcare și în cele din urmă uscarea, arătând ca niște boabe mici de orez. Viermii pot fi, de asemenea, văzuți atunci când vomita câinele.

  1. Scratching-ul spate sau frecare

Câinele dvs. ar putea fi infectat când continuă să-și zgârie fundul pe podea sau chiar împotriva mobilierului. Dar mâncărime ar putea fi, de asemenea, un semn al altceva.

  1. Burtă umflată

Când puii se infectează de viermi de la mama lor, cel mai frecvent semn este a Stomacul umflat.

  1. Probleme digestive și nutriționale

Viermii fură ceea ce mănâncă câinii, care se poate manifesta în diferite probleme digestive și nutriționale. Ei ar putea părea foame decât normal sau chiar foame tot timpul și încă pierdeți în greutate. Câinele dvs. ar putea părea, de asemenea, slab.

Prezența viermilor din corpul câinelui dvs. poate afecta cu adevărat sănătate Și, din păcate, nu vă poate spune când se simte rău sau suferă de această infestare. Ca proprietari de câini, este responsabilitatea dvs. să fiți conștienți de aceste semne și să urmăriți simptomele. Odată ce suspectați o problemă, VET-ul dvs. poate ajuta la determinarea dacă există cu adevărat o problemă cu viermi și poate începe tratamentul dvs Pooch.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine Dewormer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să știți dacă câinele dvs. Are viermi