Cum să controlați viermii de vierme și viermii de viermi în acvariile de apă sărată

Focul Bristleworm Up-aproape

Numele "bristleworm"Este o etichetă aplicată în mod liber pentru a descrie toate Polychaete Clasă viermi marini, dar sunt membri ai viermilor de păianjen Amphinomidae Familie care a câștigat numele de a fi ceea ce majoritatea acvariștii consideră a fi "adevărați" viermi de bristle.

În primul rând, este Pherecardia (Pacific), Hermodice (Caraibe) și alte specii conexe pe care trebuie să le faceți. Aceste viermi sunt errant (rătăcire) carnivore care pot provoca multe deteriorări într-un rezervor de recif. Ei au peri toxici pe corpurile lor care pot provoca o diplomă foarte dureroasă, posedă fălci puternici pentru hrănire și pot reproduce destul de repede.

Ele nu sunt selective despre ceea ce mănâncă, dar de obicei pradă tuturor tipurilor de alte motile (in miscare) și sesile (atașat sau staționar) nevertebrate, cum ar fi corali, crustacee, moluște, tip sedentar, precum și alte vierme de tip errant. Fiind o prădător deosebit de agresivi, ei pot mânca chiar pești mici, dacă o oportunitate se prezintă. Din aceste motive care împiedică acești viermi distructivi să intre în mod accidental sau să le elimine atunci când se găsesc într-un sistem de acvariu sărat.

Viermele de viermi sunt introduse în mod obișnuit într-un acvariu prin intermediul unei stânci vii, astfel încât să ia timp pentru a inspecta toate piesele noi de rocă vie pentru aceste animale înainte de ao pune în acvariu este primul pas în prevenirea infestării. Prin așezarea rock-ului pe ziar, o foaie de plastic sau de lenjerie, în cazul în care oricare dintre acești viermi este prezentă, le veți vedea lipirea sau crawling-ul pe stâncă. Luați pensete și luați cu atenție viermele cât mai aproape de baza corpului, după cum puteți vedea lipirea, apoi răsuciți ușor și trageți-l afară.

Avertizare

Se recomandă să poarte întotdeauna mănuși atunci când se ocupă cu viermii de păianjen pentru a evita intrarea în contact cu părul lor stingător.

Metode simple de eliminare

  • Scoateți-le cu mâna folosind pensete sau o plasă când le vedeți.
  • Cumpărați o capcană de bristleworm sau faceți-vă propria dvs.
  • Utilizați o stocare de nylon momeală.
  • Introduceți un prădător natural al acestor viermi în acvariu, cum ar fi un dotttyback, Wrasse de Halichoeres Familie, Bird Wrasse (Gomphosus varius), Maori Wrasse (Cheilinus oxycephalus), Sunset Wrasse (Thalassoma lutescens), Coral bandă de creveți (Stenopus Hispidus) Or Arrow crab (Stenorhynchus Setrcornis). Deși ultima opțiune este foarte populară, este recomandată prudență. Un prădător introdus va mânca viermi răi, dar specii, cum ar fi acestea vor mânca alte tipuri de inverte și crustacee dorite, de asemenea.

Soluție de infestare severă

Deși această problemă nu este susceptibilă să apară dacă viermii sunt îndepărtați atunci când este găsit, dacă acvariul dvs. este copleșit de un tip grav grav sau chiar o infestație de tip BristleMorms Beneficiant, cum ar fi cu cele ale Eurythoe genul, puteți reduce rapid populația prin curățarea substratului și a rocilor. Iată ce puteți face.

  • Îndepărtați numai porțiunile mici ale Substrat de acvariu la un moment dat și fie:
  • Împrăștiați-l pe o foaie de plastic, apoi sită prin media cu mâna și alegeți viermii folosind pensete.
  • Așezați substratul într-un recipient din plastic parțial umplut cu apă sărată și amestecați-l în jur. Viermii ar trebui să vină de la mass-media de fiecare dată când se face și se află în porțiunea de apă a containerului în care pot fi scoopate. Un pește de pește fine funcționează bine pentru asta.
  • Scoateți rocile câte una și urmați procedura de curățare a rocilor prezentată în secțiunea "Măsuri de prevenire" de mai sus.
  • Ori de câte ori lucrați cu suporturi de substrat viu și roci în aer liber, este mai bine să îl păstrați umede, ceea ce se poate face prin utilizarea unei sticle de pulverizare umplute cu apă sărată pentru alungi.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să controlați viermii de vierme și viermii de viermi în acvariile de apă sărată