Tapeworms în pisici: cauze, simptome și tratament

tapeworms în pisici

Pisicile noastre trăiesc îndeaproape cu familiile noastre în fiecare zi. Păstrarea lor sănătoasă și parazită este extrem de importantă. Paraziții intestinali pot apărea în orice pisică de vârstă, iar mai multe tipuri de viermi intestinali infectează housecatorii noștri.

Paraziți cum ar fi viermii rotunzi, viermii, viermii și viermele de viermi provoacă pierderea în greutate, vărsăturile, diaree și alte simptome gastrointestinale. Tapele comune sunt un exemplu plictisitor și necesită tratament și prevenire specifică.

Viermii vin în mai multe soiuri, cu specii diferite, predominante în anumite medii. Toate viermele trec printr-un ciclu de viață care necesită o gazdă pentru a se maturiza și a infecta alte animale. Viermele se deplasează din forma de ouă sau proglottidă, prin forma larvelor, într-o formă infecțioasă în gazdă. Eliminarea gazdei poate preveni reinfecția pentru animalele noastre de companie.

Tipuri de viermi

La pisici, Dipylidium Caninum si Taenia speciile sunt cele mai frecvente. Echinococcus și Mezoesoides sunt mai puțin răspândite în felinele noastre domestice. Cele două specii comune de vierme sunt transmise foarte diferit. Să vorbim despre cum le iau și cum să-i împiedice în prietenul tău felin.

Dipylidium Caninum necesită o purie infectată pentru transmisie. Forma larvală a viermei intră și locuiește în stomacul puricii adulți, apoi se maturizează într-un chicardacoid.

Când mirele dvs. de pisică și ingerați o purici infectată, cisticulecoidul de tapițerie infectează intestinul mic al pisicii dvs. Unul dintre cele mai frecvente lucruri pe care veterinarul tău le va verifica sunt purici. Dacă pisica ta are purici, va trebui să tratați atât problema de purici, cât și infecția cu viermi.

Tratarea doar a viermei va duce la reinfecție dacă puricile nu sunt complet eliminate și împiedicate. Există opțiuni de prevenire fiabile și sigure, deci asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar pe care controlul puricii ar fi cel mai bun.

Taenia Infecțiile speciilor necesită ca pisica dvs. să mănânce o parte a unui rozător infectat, cum ar fi un șoarece sau un șobolan. Larvele de tapeworm mature într-o formă de chicardoide și trăiește în tractul gastrointestinal al rozătoarei. Când vânătorul tăi de feline consumă rozătoare, cisicercoidul de tapeworm se maturizează și infectează intestinul mic al felinei, înființând infecții.

Cum veți ști dacă pisica dvs. este infectată?

Diagnosticul de viermi în pisici

Cele mai multe infecții de tapeworm în pisici sunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că multe pisici nu arată semne. 

Infecțiile cu vierme în animale de companie sunt de obicei asimptomatice, ceea ce înseamnă că pisica dvs. nu poate arăta semne. În cazuri severe, ați putea vedea vărsături sau diaree sau în cazuri cronice, pierderea în greutate.

Acestea apar, deoarece gura de vierme se atașează la peretele intestinului subțire al pisicii și se hrănește acolo timp de câteva săptămâni până la luni. Dacă există multiple viermi adulți, pot apărea o obstrucție intestinală sau o blocare, și pot fi amenințătoare de viață.

Cel mai frecvent semn este segmentul de vierme.

Acestea sunt mici, de culoare albă până la segmente colorate și arata ca boabe de orez în jurul rectului sau blănii de pe capătul din spate. Pisica ta poate scoate sau avea iritare în jurul anusului.

Segmentul de vierme nu este întregul vierme, deși se pot mișca ușor. Acestea sunt bucăți ale corpului de viermi și conțin pachete de ouă de vierme. Atunci când aceste segmente cad din blănuri, ele sunt apoi gata să infecteze din nou, așteptând ca larvele de purici sau rozătoare să vină și să ingerați ouăle pentru a continua ciclul!

Diagnosticul de viermi este confirmat prin găsirea ouălor în fecale (un test de ovule și paraziți fecale) sau prin privirea la unul dintre segmentele de vierme sub microscop.

Veterinarul dvs. poate efectua aceste teste, împreună cu o examinare completă, pentru a vă asigura că animalul dvs. este altfel sănătos.

Dacă vedeți segmentele de acasă, puteți utiliza o bucată de bandă clară pentru a păstra un segment. De asemenea, puteți aduce un eșantion fecal într-o pungă curată sau un recipient din plastic. Speciile specifice pot fi determinate cu un test PCR (reacție în lanț polimerazei) la un laborator de diagnostic, deși acest lucru nu este în general necesar pentru a trata.

Tratament și prevenire

Tratamentul viermilor în pisici

Pisicile cu viermi au nevoie de tratamentul potrivit. Un Deacăruitor eficient va șterge paraziții.

Tapeworms sunt un parazit și trebuie să folosim un DEWORMER adecvat și sigur pentru a le elimina. Există două medicamente aprobate de degradare disponibile, Praziquantel și Epsihrantel.

Medicul veterinar va fi capabil să ofere cele mai bune medicamente bazate pe greutatea și sănătatea animalului dvs. de companie. Dereșterierul poate fi oral, injectabil sau chiar actual. Odată administrată, medicamentul de vierme de vierme va ucide parazitul, iar sistemele imune și digestive ale pisicii dvs. vor descompune viermele pe plan intern.

Prevenirea viermilor în pisici

Prevenirea este esențială pentru a evita obținerea de medicamente pentru infecțiile repetate. Dipylidium Speciile necesită o purcătură pentru transmisie, astfel încât prevenirea puricii este esențială.

Este important să discutăm păstrarea tuturor animalelor de companie libere, deoarece durează doar două purici de la exterior pentru a provoca o problemă!

Taenia Specii de la ingerarea rozătoarelor pot fi mai dificile dacă pisica dvs. petrece timp în afara, dar limitarea habitatelor pentru rozătoare pot ajuta. Asigurați-vă că închideți zonele în care dăunătorii trebuie să stea. Acestea includ sub acoperiri, ariile protejate în porți și recipiente deșeuri negarantate. Oferiți oportunități de a vâna acasă, folosind alimentatoare de puzzle și jucării care stimulează instinctele de pradă ale pisicii.

În timp ce rapoartele de remedii naturale pot părea tentante, nu există fiabile sau dovedite peste produsele care vor elimina viermele. În plus, remediile pe bază de plante și la domiciliu variază foarte mult în calitate și conținut și pot avea efecte secundare toxice sau dăunătoare. Asigurați-vă că cereți medicului veterinar înainte de a da ceva care nu este prescris.

Viermii în pisici apar în cazul în care prietenul tău felinar este un vânător sau dobândește o infestare cu purici. Din fericire, cele mai multe infecții cu tapeworm nu provoacă probleme semnificative de sănătate și pot fi asimptomatice.

Dacă vedeți boabe mici de orez în jurul coada sau în fecalele pisicii dvs., apelați medicul veterinar pentru o întâlnire. Viermii sunt tratați cu efecte secundare minime și sunt prevenite cu o bună prevenire a puricii și accesul limitat la rozătoare.

întrebări frecvente

Sunt viermi în pisici contagioase pentru oameni?

Unele specii de vierme se pot răspândi la oameni. Deoarece este dificil să se spună speciei fără un test PCR, este important să se limiteze contactul cu segmentele de vierme. Paturile de spălare și suprafețele împreună cu o spălare de mână bună va împiedica reinfectarea într-un mediu, deși ouăle în sine nu sunt infecțioase.

Sunt viermi în pisici contagioase pentru câini?

Câinii și pisicile pot obține ambele tipuri comune de viermi. Cu toate acestea, deoarece ciclul de viață al unei vierme necesită o gazdă intermediară, cum ar fi puriciul sau rozătoare, transmiterea directă în nu este obișnuită.

Poți vedea vierme în pisica poop?

Uneori segmentele de vierme vor apărea în fecalele de pisică. Cel mai adesea, segmentele de tapeworm vor arăta ca niște boabe albe pentru cremă de orez. Tapeworm în sine nu iese de obicei în fecale, ci poate în infestări grele și poate fi de câțiva centimetri lungime.

Pisicile pot arunca viermi?

Dacă există mai multe vierme sau o infecție puternică, o pisică poate arunca o vierme, deși acest lucru este rar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tapeworms în pisici: cauze, simptome și tratament