Hookworms în pisici

VET examinând pisica

Vârfurile sunt intestinale paraziți care sunt relativ comune în pisici. Există câteva specii de viermi care afectează pisicile și unele larve de viermi pot afecta, de asemenea, oamenii prin migrarea în piele.

Ce sunt hookworms?

Viermii sunt viermi mici, subțiri care sunt mai puțin de un centimetru lung. Apariția gurii variază în funcție de specie, dar toate viermele au structuri (dinți sau plăci) pentru a le ajuta să se atașeze la peretele intestinal. Spre deosebire de viermii rotunzi (care plutesc doar în jurul și fura substanțele nutritive din mesele pisicii), viermii se atașează la peretele intestinal și se hrănesc cu sânge și / sau țesuturi. Ei pot detașa și se pot deplasa la alte pete, lăsând puține ulcere unde au hrănit anterior.

Severitatea simptomelor variază între speciile de viermi și cele mai multe infecții nu sunt amenințătoare de viață, ci cel mai frecvent tip de vierme în Statele Unite (Ancylostoma Tubaeforme) poate provoca pierderea de sânge fatală în pisoi cu infecții grele.

Semne și simptome de viermi în pisici

Vârfurile pot produce oricare dintre următoarele simptome într-o pisică, deși simptomele pot apărea numai cu infecții grele:

  • Nerespectarea în greutate sau pierdere în greutate
  • Diaree
  • Anemie (gingii palide, slăbiciune) uneori văzută
  • Pot fi prezente scaunele sângeroase sau deteriorate
  • Uneori, tusea poate apărea datorită migrației larve prin plămâni (cu infecții foarte grele)
  • Iritarea pielii, cel mai adesea văzută pe picioare între degetele de la picioare, datorită penetrării și migrației larvelor

Severitatea bolii depinde de speciile de vierme implicate, precum și de numărul de viermi și vârsta și sănătatea pisicii infectate.

Cauze de viermi

Ouăle de vierme sunt trecute în fecale. În condiții calde, umede, ouăle se aprind în larve capabile să infecteze o nouă gazdă după câteva zile. Aceste larve au mai multe moduri pe care le pot infecta pisicile:

  • Ele pot fi ingerate direct (de exemplu, când pisicile linge solul sau mirele în sine când larvele sunt prezente pe blana lor)
  • Ele pot migra prin piele (de obicei prin burtă sau labe)
  • Ele pot fi ingerate de un alt animal, cum ar fi un rozătoare sau un gândac și apoi ingerate de o pisică care mănâncă animalul infectat

Odată ce larvele de vânătoare intră într-o pisică, ei migrează de obicei prin țesuturile la plămâni. Apoi larvele sunt lovite și înghițite, ceea ce intră în intestine. Odată în intestine, ei se dezvoltă în cele din urmă în adulți.

Diagnosticarea viermilor de feline

Dacă suspectați Hookworms în pisica dvs., este mai bine să programați o întâlnire VET cât mai curând posibil. VET va examina pisica și va avea nevoie de o probă de scaun. Ouăle de viermi pot fi detectate sub microscop într-o verificare de rutină a unei probe scaun (procesul de testare se numește flotație fecală). Poate dura ceva timp pentru pisoii tineri pentru a începe să vadă ouăle de hookworm, astfel încât se recomandă degradarea de rutină a pisicilor.

Tratament și prevenire

Tratamentul este același, indiferent de specia de viermi implicați. Există o serie de medicamente care pot fi folosite pentru a trata viermii și veterinarul dvs. poate recomanda un drept pentru pisica dvs. Deasupra contorului Dewremers pentru viermi de feline sunt, de asemenea, disponibile, dar asigurați-vă că urmați exact instrucțiunile tipărite pe etichetă.

Medicamentele vor afecta numai viermele în intestine, fără larve de migrare, astfel încât tratamentul ar trebui să se repete pentru a face față larvelor pe măsură ce se maturizează (e.G. la intervale de două săptămâni). Numărul de tratamente necesare va depinde de vârsta și sănătatea pisicii. VET dvs. va împărtăși intervalul de frecvență potrivit pentru tratamentul pisicii dvs.

Dacă aveți a Pisica gravidă, Consultați-vă medicul veterinar pentru un protocol de degradare atât pentru mama, cât și pentru pisoi. Odată demolată, multe dintre medicamentele lunare concepute pentru controlul parazitului conțin medicamente care vor împiedica infecțiile în curs de desfășurare. Acestea sunt opțiuni care pot fi discutate cu veterinarul dvs. Dacă pisica dvs. nu este pe unul dintre acești preventori, veterinarul dvs. va recomanda un protocol regulat de degradare pentru a păstra viermele la Bay. Păstrarea deșeurilor PET preluate și prevenirea animalelor de companie de la consumul de rozătoare poate ajuta la prevenirea infecției cu viermi.

Oameni și vierme feline

Larvele lui Hookworms poate Infectați oamenii precum și pisicile. Acest lucru se întâmplă atunci când larvele din mediul au migrat în și prin piele. Larvele nu se dezvoltă în viermi adulți în oameni, dar larvele migratoare provoacă iritarea pielii, mâncărimea și inflamația. Deși majoritatea cazurilor nu sunt grave, este mai bine să vorbim cu un medic imediat dacă pisica dvs. a fost diagnosticată cu viermi și suspectați că parazitul poate fi infectat o persoană în casa dvs. Migrarea larvelor hookworm prin pielea umană este numită "Larva cutanată Migrans."

Tratamentul și prevenirea corectă a infecțiilor cu coarde și a unei bune igiene sunt importante pentru a preveni această preocupare a sănătății umane. Păstrați deșeurile de animale de companie ridicate și câinii și pisicile dvs. curente cu privire la dezworming-ul lor pentru a ajuta la prevenirea cazurilor umane.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paraziți gastrointestinali ai pisicilorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Paraziți gastrointestinali ai pisicilorManualul veterinar, 2020

  3. Hookworms în pisiciVerticul de uși mici

  4. Întrebări frecventeCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hookworms în pisici