De unde știu dacă câinele meu are vierme?

Mulți proprietari de câini știu că este important să se ofere câinelui medicii lunar lunar. Ei o fac pentru că medicul veterinar îl recomandă, fără să se gândească chiar la ceea ce este exact viermele de inimă și cât de devastatoare pot fi efectele sale. La urma urmei, nimeni nu vrea cu adevărat să se gândească prea mult în orice cu cuvântul "vierme" în ea. Dar dacă câinele lor dezvoltă viermii de inimă? Ei știu ce sunt simptomele, ce să facă în legătură cu aceasta sau De ce câinele lor a contractat-o ​​în primul rând? Chiar dacă sunt conștienți, nu face rău să întărească faptul că viermii de inimă se poate întâmpla, chiar și cu medicamente lunare.

Pur și simplu, dând un câine medicamente de vierme de inimă câteva zile mai târziu decât normal ar putea pune câinele la un risc crescut de a contracta boala. Chiar dacă o dați la timp, câinele dvs. poate scuipa sau vomita pilula de viermi fără cunoștințele dvs. Știind ce simptome de vizionare vă va ajuta să determinați dacă câinele dvs. are vierme de vierme și vă permite să obțineți un tratament esențial mai devreme decât mai târziu.

Ce este boala de vierme?

Boala de vierme este o boală fatală în care viermii care sunt formați dintr-un parazit pătrundează inima, plămânii și vasele de sânge. Stânga netratată, boala de viermi poate duce la insuficiență cardiacă, boală pulmonară și defalcarea altor organe din organism. Nu numai ca câinii să afecteze câinii. Pisicile și alte mamifere pot obține boala de vierme, precum și - dar rareori-oameni.

Cum se întâmplă boala de vierme?

Deși boala de vierme implică viermi reali în corpul câinelui, totul începe printr-o mușcătură de țânțari. Când un țânțar ia sânge de la un câine infectat, este nevoie de ceva numit Microfilarie, care sunt, în esență, "heworms pentru copii" care trăiesc în corpul câinelui. Când țânțul acel țânțar continuă să ia sânge de la orice alți câini, acesta transferă acele microfilarie la acei câini. Dacă câinele ia în mod corespunzător medicația de vierme, câinele ar trebui să fie sigur și nu ar trebui să dezvolte boala deloc. Dar un câine care nu ia medicamente preventive ar putea fi infectat, în esență, infectat.

Până când orice simptome devin evidente, viermele de inimă are cel mai probabil răspândirea, deoarece simptomele au tendința de a arăta atunci când viermele de inimă ajung la maturitate. Care durează șase luni, ceea ce este mult timp să se răspândească prin corpul câinelui dvs. și să provoace complicații sau chiar moarte. Tratamentul poate fi dificil pentru cainele dvs. să tolereze, precum și scumpe. De aceea este atât de important să luați măsuri cât mai curând posibil după observarea simptomelor.

Simptomele bolii de viermi

Simptomele pe care le puteți observa într-un câine cu boală de vierme vor diferi, în funcție de stadiul de viață al ciclului lor de inimă. În timp ce următoarele simptome pot fi semne de alte condiții, acestea ar trebui să provoace îngrijorarea și să solicite o vizită la medicul veterinar pentru un test de viermi.

Tuse persistenta

Unii câini tind să tuse ocazional și nu ar trebui să fie întotdeauna o cauză de alarmă. De exemplu, rasele de jucărie pot avea trahee mici care se prăbușesc atunci când variază, provocând o tuse. Câțiva câini tuse când se încântă. Există, de asemenea Alte tipuri de tuse, Cu toate acestea, ar trebui verificate. De exemplu, există tuse de canisa, care este o tuse puternică care vine și merge sporadic. În schimb, o tuse de la boala de viermi este o tuse persistentă și uscată. S-ar putea începe sporadicul pe măsură ce viermii de inimă intră mai întâi în plămâni și apoi devin persistenți pe măsură ce viermii cresc.

Câinele dvs. ar putea avea, de asemenea, dificultăți în respirație, provocând tuse și asemănător unui atac de astm. Adăugarea la tusea disconfortului este faptul că fluidul se poate construi în vasele de sânge ale plămânilor, ceea ce face dificilă adăugarea procesului de adăugare a oxigenului la sânge.

Letargie și pierdere în greutate

Poate fi disconfort pentru a vedea un câine în mod normal activ, treptat obosit în lucruri neinteresate de lucrurile pe care le-au folosit pentru a fi încântați, cum ar fi mersul la plimbări sau de a juca. Nu presupuneți că bătrânețea este cauza sau că pur și simplu s-au plictisit de activitate; Ar putea fi un indicator al bolii de vierme. Pe măsură ce boala progresează, orice tip de activitate s-ar putea dovedi prea mult pentru câinele dvs.

Ca urmare a acestui letargie, câinele dvs. poate începe să piardă în greutate. Asta este pentru ca ei pot fi prea obosiți să mănânce și prea inconfortabil să se bucure chiar de tratate.

Coaste bulging

După ce viermii s-au maturizat, ele pot crește până la un picior lung în plămâni, inimă și vene, provocând blocaje în tot corpul, în special pieptul. Și, deoarece fluidul din vasele de sânge umple plămânii, coastele câinelui pot părea să se extindă sau să se extindă. Acest aspect poate fi amplificat de faptul că câinele dvs. pare să piardă în greutate în altă parte în corpul său.

Simptomele pe bază de inimă

Fără tratament imediat, viermii de inimă au capacitatea de a ajunge la maturitate și de a deveni pe deplin cultivate. Simptomele vor fi greu de ignorat și pot avea complicații pe termen lung de sănătate chiar și după ce au fost tratate. Pe lângă letargie, pierderea în greutate și tuse uscată, câinele dvs. poate afișa și următoarele simptome:

  • Sunete neobișnuite din plămâni
  • Un murmur de inimă
  • Un ficat lărgit

Câinii care au cantități excesive de viermi în corpul lor pot dezvolta sindromul Caval, care este un blocaj brusc de flux de sânge în inimă. Simptomele sindromului Caval includ gingii palide și urină întunecată sau sângeroasă, în plus față de respirația muncită.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. are viermi de inimă

Dacă bănuiți că câinele dvs. poate avea vierme de inimă, trebuie să contactați medicul veterinar câinelui cât mai curând posibil. Ei vor dori să vadă câinele dvs., astfel încât să poată efectua teste pentru a vedea cât de avansată a progresat boala, dacă câinele dvs. are într-adevăr boală de vierme.

Odată ce au testat pentru viermii de inimă și au un diagnostic confirmat, ei vor trebui să ia măsuri pentru a ucide atât viermi adulți, cât și viermi imaturi. Acesta este un proces delicat, deoarece vor dori să se asigure că efectele secundare sunt minime pe tot parcursul procesului lung.

În timp ce în tratament, medicul veterinar va dori probabil să restricționeze exercițiul, chiar dacă câinele dvs. se simte mai bine. Acest lucru se datorează faptului că orice efort fizic va crește prejudiciul că viermele de inimă cauzează în timp ce încă în organism.

Rețineți că diferite niveluri de severitate vor necesita diferite forme de tratament. Câinii care au vierme de inimă, dar afișează puțin la niciun simptom au o rată de succes foarte mare. Chiar și câinii cu simptome severe pot fi tratate cu succes, dar pot avea complicații de lungă durată. Oricum, medicul veterinar va dori să vă vadă câinele din nou la aproximativ șase luni după finalizarea tratamentului pentru a confirma că toate viermele de inimă au dispărut.

Prevenirea este cheia

Acordarea medicamentelor pe bază de câine pe un program regulat este cea mai bună mod de a preveni boala de viermi. Dacă observați, totuși, orice simptome, este mai bine să contactați medicul veterinar cât mai curând posibil, deoarece tratamentul precoce nu numai că vă poate salva câinele de disconfort, ci și vă ajută să evitați facturile veterinare mari din tratament.

Citiți următorul: Recapitul de duminică: Prevenirea viermei la câini

De unde știu dacă câinele meu are vierme

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De unde știu dacă câinele meu are vierme?