Vierme în pisici: simptome, diagnostic și tratament

Hookworms în caracteristica pisicilor

Vârfurile sunt doar un tip de parazit gastro-intestinal (organisme mici care trăiesc în tractul gastrointestinal al pisicii dvs., provocând efecte adverse asupra sănătății). Unii alții paraziți intestinali obișnuiți văzut la pisici includ viermii rotunzi, viermi, coccidia și Giardia. Paraziți intestinali sunt denumiți în mod obișnuit viermi.

Viermii adulți sunt paraziți mici (aproximativ 1/8-a lungime de un centimetru), care trăiesc în tractul intestinal al pisicii în intestinele mici, unde sugerează sângele de la pisică. Există trei specii de viermi care infectează pisicile: Ancylostoma TubaeformeAncylostoma Braziliense, și UNCINARA STENNOCEPHALA (care este rară la pisicile din Statele Unite).

Ce fac viermii în corpul pisicii tale?

Hookworms adulți se atașează la peretele intestinal din gură folosind dinții lor curbați, care seamănă cu cârlige - prin urmare, numele comun.

Odată atașat, viermii se eliberează un anticoagulant (o substanță care împiedică coagularea sângelui) și alimentați-vă pe sângele pisicii dvs. Ei pot detașa de la fața locului în peretele intestinal și reatașează într-un alt loc, lăsând în urmă ulcerele de sângerare mici, unde au fost atașate ultima dată.

În intestin, viermii de sex feminin adult vărsau ouă, care sunt apoi depuse în mediul înconjurător prin fecale. Odată în afara pisicii, ouăle trec prin mai multe etape, incubarea și dezvoltarea în larve (numită larve de scenă a treia).

Ciclul de viață al unei vierme depinde de o gazdă. Larvele hookworm nu poate dezvolta mai departe pe exterior - larvele trebuie să intre într-o gazdă (pisica dvs.) să se dezvolte în viermii adulți. Cu toate acestea, larvele infecțioase pot trăi în sol pentru câteva luni în condiții ideale.

Cum pisicile primesc hookworms?

Cum pisicile primesc hookworms

Pisicile primesc viermi când ingeră larvele de vierme, de obicei când merg pe o suprafață contaminată. Pisicile pot ridica viermi prin piele sau în timpul îngrijirii.

Pisicile pot deveni infectate atunci când ingerau larvele hookworm. Acest lucru ar putea apărea dacă pisica merge pe o suprafață într-un mediu contaminat și devine larve de vierme pe piele sau pe blană, apoi înghite larvele în timpul îngrijirea auto-îngrijirii.

Dar pisicile nu trebuie să ingerați larvele să se infecteze. Pur și simplu mersul pe suprafețele contaminate cu fecale (dacă o cutie de gunoi, sol contaminat sau o altă suprafață) poate provoca infecții, deoarece larvele de viermi pot pătrunde în piele.

Toate pisicile pot deveni infectate cu viermi, dar pisicile de la cel mai mare risc sunt cele care merg în aer liber, sunt adăpostite în clasamente apropiate, cu numere mari sau alte pisici (cum ar fi în adăposturile animalelor sau cizmele de reproducere) sau sunt păstrate în zone cu salubritate slabă. Pisoii pot deveni infectați în timpul asistenței medicale prin laptele mamei, dacă mama pisică are viermi.

Hookworms sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că pot fi transmise oamenilor. Câinii pot obține și viermi.

Hookworms în simptome de pisici

Hookworms în simptome de pisici

Simptomele de viermi în pisici includ anemie, diaree, slăbiciune, diaree, leziuni ale pielii și multe altele.

Infestații severe de vierme cu un număr mare de viermi adulți (în special a speciilor Ancylostoma TubaeForme) poate provoca anemie, diaree și pierdere în greutate, în special în pisoi. Asemenea infestări sunt potențial letale.

S-ar putea să nu vedeți semne de viermi în cazul în care pisica dvs. este infectată cu un număr mic de viermi.

Infestările mai mari și infecțiile cu jurnale în pisoii foarte tineri pot avea unul sau mai multe dintre următoarele semne clinice comune de viermi în pisici:

  • Leziuni pe fundul labelor și între degetele de la picioare
  • Dark, negru, cu privire la scaunular
  • Diaree
  • Constipație
  • Gingii palide
  • Slăbiciune
  • Pierderea în greutate (sau eșecul de a câștiga greutate în pisoii în creștere)

Unele pisici infectate cu viermi pot afișa tuse. Acest lucru se datorează faptului că larvele de vânătoare se migrează mai întâi la plămâni pe drumul spre destinația lor eventuală (intestine).

Hookworms în tratamentul pisicilor

Hookworms în tratamentul pisicilor

Odată ce medicul veterinar ți-a confirmat că pisica ta are hoțiworms, este vital să folosească un mare Deajurnator pentru a elimina infestarea.

Singura modalitate de a ști cu siguranță că pisica ta are hohworms este printr-un test de flotare fecale. Veterinarul dvs. va lua o mostră din scaunul pisicii dvs. și va examina sub un microscop pentru a căuta prezența ouălor de vierme.

 Consiliul de paraziți de animale recomandă ca pisicile adulte să fie testate în mod obișnuit pentru paraziți intestinali cel puțin de două ori pe an; Pisicile ar trebui testate de patru ori în timpul primului an de viață.

Odată ce medicul veterinar confirmă prezența ouălor de vierme în scaunul pisicii dvs., puteți administra un medicament de degradare care va ucide viermele adulților. După doza inițială Deworer, o a doua doză este dată aproximativ 2 până la 4 săptămâni mai târziu pentru a ucide viermii adulți care s-au dezvoltat de la prima doză.

Puteți obține medicamente Deworming de la medicul veterinar sau cumpărați medicamente pentru pisici (disponibil fără prescripție medicală) online. Dacă alegeți să achiziționați un DEWORMER fără prescripție medicală, adresați-vă medicului veterinar pentru recomandări pe care să alegeți produsul.

Deși remediile naturale pentru viermi în pisici sunt, de asemenea, vândute peste tejghea, acestea nu pot funcționa, precum și un decărat tradițional.

Medicamentele de degradare pentru pisici sunt sigure și eficiente atunci când sunt utilizate corect. Consultați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi înainte de a vă oferi orice Desewermer la pisica dvs., fie că prescripție sau peste-tejghea.

Pisicile sau pisoii care sunt anemici, deshidratați sau subnutriți dintr-o infecție cu viermi pot necesita tratamente suplimentare, incluzând transfuzii de sânge, terapie fluidă și suport nutrițional.

Pentru a preveni infecția cu viermi, precum și infecția cu alți paraziți intestinali, cum ar fi viermii rotunzi, veterinari și CAPC recomandă utilizarea preventivilor de paraziți cu spectru larg.

Anumite preventive de purici, bifare și vierme concepute pentru a fi date lunare, de asemenea, protejează împotriva anumitor paraziți intestinali, cum ar fi viermii și viermii rotunzi. Utilizați întotdeauna produsele etichetate pentru utilizarea în pisici (nu utilizați niciodată produse de câine pe o pisică) și discutați cu medicul veterinar despre cea mai bună prevenire a parazitului pentru pisica dvs.

O altă metodă de prevenire este de a ridica cu promptitudine și aruncați fecalele în mediul pisicii dvs. Așezați fecalele într-o pungă de plastic înainte de a le arunca în coșul de gunoi. Purtați mănuși când manipulați fecalele pentru a vă proteja de larvele potențialului Hookworm.

întrebări frecvente

Sunt viermi în pisici contagioase pentru oameni?

Da, oamenii pot obține viermi de pisici. Hookworms sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că pot trece de la animal la om. Oamenii devin infectați de obicei prin mersul pe solul infectat sau cu o altă suprafață contaminată. Cu toate acestea, atunci când oamenii devin infectați cu viermi de cai, ele dezvoltă de obicei o infecție cutanată numită migrane de larve cutanate, mai degrabă decât diaree și alte semne gastro-intestinale.

Sunt cârlige în pisici contagioase la câini?

Da, câinii pot ridica viermi de la pisici, în special câinii care trăiesc în aceeași casă ca o pisică infectată. Acesta este motivul pentru care este important să păstrați atât pisicile, cât și câinii dvs. la controlul parazitului cu spectru larg. Unele preventive lunare de purici și de vierme protejează, de asemenea, împotriva paraziților intestinali, cum ar fi viermii.

Puteți vedea hookworms în pisica poop?

Nu, viermii adulți rămân în corpul pisicii. Ouăle de vierme sunt trecute în scaun, dar ouăle sunt microscopice și nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Pisicile pot arunca viermi?

Nu. Cu toate acestea, pisicile pot arunca viermi rotunzi sau viermi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vierme în pisici: simptome, diagnostic și tratament