Cat viermi: cauze, simptome și tratament

Cat de viermi Cats

Paraziți gastrointestini, denumiți în mod obișnuit "viermi", din păcate, sunt prea frecvente în pisicile de companie. Viermii intestinali trăiesc în corpul pisicii voastre, unde pot face rău asupra sănătății animalelor de companie.

S-ar putea să nu știți că pisica voastră are viermi dacă nu vedeți semne indicatoare (mai multe despre asta mai jos) sau dacă pisica dvs. este puternic infestată și începe să afișeze simptome fizice pe care le are viermi.

Veterinarii de la Universitatea Cornell estimează că până la 45% din pisici pot fi infectate cu viermi. Paraziți intestinali cei mai obișnuiți care infectează pisicile sunt viermii rotunzi, viermi, viermi, coccidia și Giardia.

Cum pisicile devin viermi?

Viermii de pisici în aer liber

Pisicile de toate tipurile și vârstele pot obține viermi, dar pisicile în aer liber care mănâncă animale sălbatice sunt mai predispuși să le iau.

Pisicile pot deveni infectate de paraziți intestinali în mai multe moduri diferite, în funcție de parazitul specific și de vârsta pisicii. Pisicile cele mai expuse riscului sunt pisoi, pisicile care merg în aer liber, sau pisicile provenite din locurile în care un număr mare de pisici sunt împreună ca adăposturile animalelor, magazinele de animale de companie sau căile de reproducere.

Pisicile devin adesea infectate de la mama lor în timpul asistenței medicale, deoarece unele viermi pot fi trecute de la pisica Mama la pisoi prin laptele mamei. Este foarte comun ca pisoii să fie infectați cu viermi, astfel încât acestea sunt derulate în mod obișnuit la fiecare întâlnire de vaccinare la începutul pisicii.

Pisicile și pisoii adulți pot fi, de asemenea, infectați cu paraziți intestinali prin împărțirea bolurilor de alimente și apă sau cutii de gunoi cu pisici infectate, consumatoare de rozătoare (vierme rotunde sau viermi), ingerarea fecalelor sau a solului contaminat sau a materialului vegetal (vierme rotunde, viermi rotunzi, Coccidia sau Giardia), mersul pe fecalele contaminate sau solul (hookworms) sau înghițind un puric (viermi).

Ce fel de viermi fac pisicile?

Pisicile pot obține mulți paraziți interni diferiți. Unele dintre cele mai frecvente viermi observate la pisicile de companie includ:

Viermii rotunzi

Viermii rotunzi (TOXOCARA CATI ȘI TOXASCARIS leonină) sunt cei mai frecvenți paraziți intestinali din pisici. Deși orice pisică poate deveni infectată cu viermi rotunzi, ele sunt extrem de comune în pisoi.

Pisicile care sunt infectate cu viermii rotunzi au frecvent un ghivece de poftă (abdomen distind). Viermii rotunzi trăiesc în intestine, unde se hrănesc cu alimentele pe care pisica ta mănâncă. De-a lungul timpului, infestarea rotundă poate contribui la malnutriție. Viermii rotunzi pot fi transmise oamenilor.

Hookworms

Hookworm

Viermi sunt viermi mici care se atașează la căptușeala intestinelor, unde se hrănesc cu sângele pisicii voastre. Infestatările severe de viermi pot provoca anemie.

Pisicile devin infectate atunci când au ingerat larvele de vierme sau să meargă pe fecale contaminate, așternut de pisici sau sol. Când o pisică merge pe o suprafață contaminată cu viermi, larvele intră în corp prin penetrarea pielii. Hookworms pot fi transmise oamenilor și alte animale de companie.

Tapeworms

Tapeworm

Pisicile sau pisoii comentează în mod obișnuit vierme când înghită o purpătare infectată în timpul îngrijirii auto-îngrijire. Placa acționează ca o gazdă intermediară pentru viermi. Când pisica o înghită, în cele din urmă, viermele se ocupă de reședința în intestinele pisicilor, unde se leagă de căptușeala intestinelor cu dinții nascuți.

Pisicile pot ajunge, de asemenea, cu viermii dacă mănâncă un șoarece, șobolan, iepure sau alte animale mici infectate cu viermi. Odată ajuns în interiorul unei pisici, viermi de tape până la lungimi enorme: până la 11 cm (30 centimetri).

Tabelele sunt segmentate. Segmentele mici ale viermei (numite proglottide) pot să se desprindă și să treacă din corpul pisicii în scaun. Aceste segmente sunt vizibile cu ochii goi și arata ca boabe albe sau galbene de orez.

Coccidia

Coccidia

Coccidioza este cauzată de Coccidia (Isospora Felis), Paraziți microscopici cu unică celulă care trăiesc într-un perete intestinal al pisicii. Pisicile devin infectate atunci când ingerau fecalele de pisică infectate sau solul care a fost contaminat cu fecale. Coccidia Cauzează diaree severă, care poate fi gravă la pisicile tinere.

Giardia

Giardia

Giardia Infecția, numită Giardiasis, este cauzată de paraziți protozoani cu un singur celulă (Giardia Duodenalis) care trăiesc în intestine și provoacă diaree. Pisoii sunt cel mai expuși riscului, împreună cu pisicile superioare, pisicile și pisicile imunocompromise care sunt bolnavi. Pisicile devin infectate cu Giardia Dacă ingerăm fecalele unei alte pisici infectate. Este posibil ca pisicile să poată trece Giardia infecție la om.

Simptome ale viermilor de pisici

Simptomele de viermi de pisici

Simptomele de viermi de pisici pot fi subtil, uneori devenind doar aparent în timpul unei examinări fecale de rutină. Alte simptome includ anemie, balonare, simptome digestive și semne de malnutriție.

Este posibil să nu vedeți simptome pe care pisica dvs. are paraziți intestinali, chiar dacă viermii provoacă probleme cu sănătatea pisicii dvs.

Acesta este motivul pentru care veterinarii recomandă examene de rutină fecale (numite teste de flotare fecale) o dată sau de două ori pe an pentru a verifica scaunul pentru ouăle de vierme sau chisturi din Protoza (organisme cu un singur celulare). Cu toate acestea, ați putea observa semne că pisica dvs. are viermi, mai ales dacă pisica dvs. este puternic infestată.

Simptomele viermilor includ:

  • Anemie
  • Burtă umflată (pobelly)
  • Constipație
  • Diaree
  • Gaz
  • Letargie (lipsa de energie)
  • Lins sau mușcat sub coadă
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Malnutriție
  • Creșterea restricționată
  • Scoaterea (tragerea din spate pe podea)
  • Vărsături
  • Pierdere în greutate

Tratament și recuperare

Tratamentul paraziților intestinali este medicamentul dezworming (numit un antihelmintic) pentru a ucide viermi. Deși unii deferari sunt disponibili peste tejghea, fără prescripție medicală, medicamente diferite de degradare ucid viermi diferiți, deci este important să aflați ce tip de viermi pe care îl are pisica înainte de a încerca să folosească un Decărești. În plus, unii paraziți necesită medicamente pe bază de prescripție medicală disponibile numai de la VET dvs.

Citeste mai mult: Cea mai bună pisică Dewremers

Pentru a afla ce tip de viermi ai pisica ta, medicul veterinar va efectua un examen fecal (testul de flotare fecal) pentru a căuta semne de viermi.

După colectarea unui eșantion din scaunul pisicii dvs., medicul veterinar îl va examina sub microscop. VET nu caută lucrări adulte, ci în loc să caute prezența ouălor de vierme,

chisturi sau oochiste. Odată ce acestea au fost găsite, VET poate identifica ce viermi infectează pisica ta.

Pisicile pot fi infectate cu mai mult de un tip de parazit intestinal în același timp. Uneori, același medicament va ucide toți paraziții; alteori, pisica dvs. ar putea avea nevoie de mai mult de un medicament de degradare.

Dacă aveți alte pisici în casă, medicul veterinar vă poate recomanda să vă deworm toate pisicile din casă.

Dacă pisica dvs. are viermi, tratamentul este în două părți. În primul rând, medicul veterinar va prescrie un medicament de degradare pentru a ucide viermele pe care o are pisica ta. În al doilea rând, pisica ta și casa ta ar trebui să fie tratate pentru purici. Infestarea și viermii de tocuri merg în mână, deoarece pisicile primesc viermi prin ingerarea unei purici.

Dacă pisica are purici sau dacă aveți ouă sau ouă de purici în casa dvs., pisica va continua să devină reinfectată cu viermi.

Medicul veterinar vă poate recomanda un produs de control oral sau topic pentru a ucide puricii pe pisică. În plus, ar trebui să vă tratați casa și curtea pentru purici, fie utilizând un produs de purici disponibil în comerț, fie prin consultanță cu un exterminator profesionist.

Prevenirea viermilor de pisici

Când vine vorba de paraziți intestinali, prevenirea este cel mai bun medicament. Anumite preventive lunare, preventive de bifare și vierme, de asemenea, vă protejează pisica împotriva anumitor paraziți intestinali (în mod obișnuit vierme și viermii). Discutați cu medicul veterinar despre cea mai bună prevenire a parazitului pentru pisica voastră.

întrebări frecvente

Pot obține viermi de pisica mea?

Pisicile pot trece anumiți paraziți intestinali pentru oameni, inclusiv viermii rotunzi, viermi și giardia. Deși oamenii pot obține tehnic viermi, este neobișnuit, deoarece persoana ar fi trebuit să ingerați o purici infectată cu tapeworm. Datorită riscului de transmitere la oameni, este important să aveți testat pisica dvs. pentru viermi o dată sau de două ori pe an și să utilizați un produs preventiv de paraziți de la un an.

Cum face o pisică interioară?

Deși pisicile de interior sunt la un risc mai scăzut de a contracta paraziți intestinali, pisicile pot fi infectate în continuare dacă se întâlnesc rozătoare (șoareci și șobolani) care pornesc paraziții sau dacă pisica înghiți o purică în timp ce auto-îngrijirea (care poate transmite tăieturi).

Pot trata viermii pisicilor la domiciliu?

Deși unii Dewremers sunt vânduți peste tejghea fără prescripție medicală, medicamente diferite ucid diferite tipuri de viermi. Pentru că trebuie să aflați ce tip de viermi, pisica dvs. are înainte de a încerca să folosească un Dewiimer, să viziteze medicul veterinar pentru un test fecal. Medicul veterinar poate recomanda apoi Deworerul potrivit. 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat viermi: cauze, simptome și tratament