Pot prinde viermele de la câinele meu?

O femeie se prăbușește cu un câine

Heartworms sunt A apariția comună la câini și sunt o preocupare tot mai mare pentru pisicile. Ca viermi intestinali, viermii de inimă sunt paraziți interni care provoacă rău câinilor. Dar cum animalele devin vierme și pot oamenii să le prindă?

Definiție

Heartworms sunt viermi subțiri, care trăiesc în inimă, plămâni și vasele de sânge ale animalelor și sunt asociate în primul rând cu câinii. Ele pot crește pentru a fi de până la un picior lung și sute de viermi pot crește într-o singură dată un animal. Viermii adulți arată ca niște fidea de spaghete, dar alte etape de viață ale viermei de inimă sunt microscopice. Denumirea științifică pentru viermii de inimă este Dirofilaria immitis.

Transmisie

Când un țânțar mușcă și suge sângele unui animal infectat, obține o larve de viermi mici numită Microfilaria. Acești viermi pentru copii se incubează în interiorul țânțarii timp de 10 până la 14 zile și se maturizează în larvele de scenă infecțioase. Data viitoare când un țânțar care are aceste larve de scenă infecțioase mușcă un alt animal, acel animal este apoi infectat. După aproximativ șase luni, aceste larve cresc în viermi adulți care produc viermi pentru copii timp de până la șapte ani într-un câine dacă sunt lăsați netratate. Acest ciclu poate fi repetat și un animal de companie poate fi reinfectat cu fiecare mușcătură de țânțari infectați.

Riscurile infecției

Heartworms se referă la că pot interfera cu fluxul natural al sângelui într-un câine. Deoarece viermii adulți pot crește pentru a fi de până la un picior lung, acești viermi pot înfunda energia de sânge și pot deteriora inima și plămânii.

În câini, Sute de vierme pot fi prezente la un moment dat. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce viermele de inimă cresc și se maturizează, ei reproduc, de asemenea, în interiorul unui câine și fac mai multe vierme de inimă care se răspândesc în sistemul circulator, plămânii și inima. Acești viermi provoacă traume la aceste sisteme care pot scurta durata de viață a unui câine și chiar provoacă să moară, deoarece sângele nu poate circula în mod corespunzător în organism. Simptomele bolii de vieți includ letargie, probleme respiratorii, scăderea în greutate și o scădere a apetitului.

Tratament și prevenire

Câinii din fericire au o opțiune de tratament dacă sunt infectați cu viermi de inimă. Câinii care testează pozitiv pentru bolile de vierme sunt de obicei recomandate pentru a restrânge activitatea lor și a primi medicamente pentru a ucide viermele de inimă, Dar este de obicei o prelucrare îndelungată și costisitoare. Protocolul tipic include monitorizarea și tratarea simptomelor împreună cu primirea injecțiilor speciale în mușchii din spate pentru a ucide paraziții.

Prevenirea bolii de viermi este important pentru câini. Țânțarii pot trece de viermi în câini care ies afară pentru a folosi baia în care aceste insecte proliferează în majoritatea părților țării. Heartworm regulat medicamente preventive este atât de sigur și eficient în prevenirea infecției de la acești paraziți.

Heartworms la om

Dacă țânțarii transmit vierme prin mușcături și țânțarii mușcă și oamenii, pot oamenii să obțină viermii de inimă? Este o întrebare validă și tehnic răspunsul este da. În plus față de câini, pisici, lupi, coioți, șacali, vulpi, dihori, urși, sigilii, lei de mare și chiar oameni au fost înregistrate contracte de vierme. Cu toate acestea, doar pentru că o vieworm poate infecta o persoană, nu înseamnă că viermii se reproduc și provoacă o problemă la oameni ca și ei la animale.

În ocazia rară, un om este infectat cu viermi de inimă, parazitul va muri, deoarece nu este în măsură să supraviețuiască într-un corp uman. Parazitul mort poate determina ca corpul să reacționeze cu inflamația, de obicei singurul semn al unei infecții de vierme în cadrul unei persoane este un nodul care apare pe o radiografie în plămânii unei persoane. Acest nodul pare similar cu cancerul pulmonar, dar este doar reacția de țesut din inima.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala de vierme la câini. Merck Manual veterinar

  2. Întrebări frecvente de dirofilariasis. Centre de control și prevenire a bolilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot prinde viermele de la câinele meu?