Cum se determină fluxul de apă gph

Peștele albastru înot într-un acvariu

Când achiziționați echipamente cum ar fi pompe de apă și filtre pentru dvs Aquarium de apă sărată, Ele vin de obicei cu un rating GPH (galoane pe oră). Cu toate acestea, există siguri că sunt surse de rezistență care reduc fluxul nominal. De exemplu, fluxul poate fi încetinit de a Filtru de alimentare sau Filtru canistra, A Filtrarea buretelor, sau presiunea capului de la pomparea apei în sus. Testarea fluxului de apă după instalarea echipamentului vă oferă o imagine mai precisă a debitului real.

Fluxul adecvat de apă, timpul de epocie a apei rezervorului și mișcarea apei într-un acvariu sunt esențiale. Odată ce ați determinat ieșirea GPH reală, obțineți de la echipamentul dvs., utilizați debitul și capacitatea de apă a acvariului dvs. pentru a calcula de câte ori pe oră se rotește apa tancului dvs. O rată de turnură a apei rezervoare sănătoase pentru a se strădui este de șase până la 10 ori pe oră. Mulți acvaristici consideră că cifra de afaceri mai mare este mai bună, mai ales pentru o Sistem de rezervor de recif.

Determinați debitul de apă GPH

  1. Pregătiți un recipient de lapte de dimensiuni galon (sau un container similar), astfel încât acesta este curat. Ar trebui să fie steril dacă veți arunca apă înapoi în rezervor după test.
  2. Opriți pompa și atașați o lungime scurtă de tuburi de plastic limpede la duza de ieșire. Tubul trebuie să se potrivească perfect peste duză. Introduceți celălalt capăt al tubului în recipientul cu un singur galon.
  3. Porniți pompa și, utilizând un cronometru, timp cât durează ca recipientul să se umple, apoi opriți pompa. Scrieți acest timp. De exemplu, considerați că pompa dvs. este capabilă să umple recipientul galon în 15 secunde.
  4. Împărțiți rata temporizată cu 60 pentru a găsi galon pe minut Rata: 60 împărțită cu 15 egali 4.
  5. Înmulțiți galonul pe minut cu 60 pentru a găsi rata GPH: de 4 ori 60 este egal cu 240 gph.
  6. Nu uitați să deconectați tubulatura și Reporniți pompa Deci, acesta este înapoi pentru acvariu.

Calculați rata de afaceri a rezervorului dvs

  1. Măsurați înălțimea, lățimea și adâncimea acvariului în inci pentru a determina cantitatea de apă pe care o aveți în rezervor. Măsurați numai zona în care apa atinge geamul - nu măsurați zona în care substratul acoperă partea inferioară sau spațiul din partea superioară a rezervorului, unde nu există apă.
  2. Utilizați un online Calculatorul volumului apei rezervorului Pentru a determina cantitatea de apă din rezervor. Alternativ, puteți converti dimensiunile măsurate în galoane prin înmulțirea înălțimii, lățimii și adâncimii măsurate pentru a găsi volumul în centimetri cubi. Împărțiți rezultatul cu 1,728 pentru a converti la picioarele cubice. Înmulțiți rezultatul cu 7.5 (numărul de galoane într-un picior cubic).
  3. Împărțiți viteza GPH calculată prin volumul apei rezervorului pentru a găsi rata cifrei de afaceri. De exemplu, dacă rezervorul dvs. deține de fapt 38 de galoane, iar debitul este de 240 GPH: 240 împărțit la 38 este 6.32. Sistemul pompei filtrează toată apa rezervorului 6.De 32 de ori pe oră.

Alegerea unei noi pompe

Dacă achiziționați o nouă pompă și doriți să estimați ce va fi debitul înainte de ao cumpăra, luați debitul producătorului și împărțiți-l în volumul măsurat al apei rezervorului. Acest lucru vă va oferi de câte ori pe oră pompa de apă va transforma apa rezervorului, fără factori de rezistență.

De exemplu, dacă vă uitați la o pompă de apă, care este evaluată la 400 GPH și aveți un total de 55 de galoane de apă de apă reală, pompa se va întoarce peste apa rezervorului 7.27 de ori pe oră (400 împărțit la 55 egali 7.27) Înainte de filtre și alți factori reduc fluxul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se determină fluxul de apă gph