Încurajarea algelor de păr verde neplăcut în acvariul dvs. De apă sărată

Alge pe roci

Dacă ceea ce vedeți în acvariul dvs. de apă sărată este o masă verde, cu pene, este probabil Algele de păr verde. Odată ce părul verde are un punct de sprijin într-un acvariu de apă sărată, poate acoperi în curând totul în rezervorul dvs. dacă nu sunt luate măsuri prompte. Vindecarea pentru algele de păr verde este aceeași cu prevenirea: o înfometează în uitare. Algele de păr verde necesită nu numai lumină, ci și nitrați și fosfat a supravietui.

Nitratul poate fi introdus într-un acvariu nu numai ca produsul final al Procesul de ciclism de azot (amoniac / nitrit / nitrat), dar și prin unele mărci de săruri de mare comercială și apă de la robinet. Fosfat (PO4) face parte din viața de pe Pământ. Practic, fiecare lucru viu conține un fosfat și poate intra în rezervor în multe feluri. Pește și alimente de critter, apă de la robinet, și carbonul sunt unele dintre ele Generatoare de fosfat În rezervorul tău.

Ce va trebui să testați rezervorul

Strângeți aceste materiale pentru a testa apa rezervorului nitrat și fosfat:

  • Kit de testare fosfat de rază scăzută (PO4) (Pentru a măsura în 0.Domeniu de 05 mg / l)
  • Kit de testare cu azotat cu rază scăzută (Pentru a măsura în 1.Domeniu de 0 mg / l)
  • Tank Siphon Kit
  • Săruri de mare (sau apă oceanică)

Dacă aveți alge de păr verde în rezervorul dvs., fosfatul dvs. este probabil cu mult peste 0.05 mg / l, care este considerat de mulți pentru a fi cel mai mic nivel la care va crește algele de păr verde. Dacă aveți algele de păr verde în rezervorul dvs. și testele de fosfat și nitrați citiți zero sau aproape de zero, algele din rezervorul dvs. ar putea să mănânce și să blocheze fosfatul și nitratul astfel încât să nu apară într-un test.

Cum de a reduce fosfatul

Cea mai obișnuită sursă de fosfat într-un acvariu este de la apa dulce folosită pentru off-uri de sus și schimbări de apă. În acest caz, efectuarea modificărilor de apă pentru a reduce fosfatul va continua problema, cu excepția cazului în care sursa de apă este schimbată. Există câteva metode de reducere a fosfatului în rezervor:

  • Utilizați numai osmoză inversă (RO) sau apă deionizată (di), indiferent dacă sunteți Achiziționați o unitate ro / di sau achiziționați ro / di de apă de la o sursă comercială.
  • Achiziționați și utilizați un bun burete de nitrat. Multe dintre materialele absorbante de nitrat absorb și fosfat.
  • Cumpara si foloseste Fosfat Îndepărtarea produselor.
  • Utilizare Plante de mangrove în sistemul dvs. pentru a absorbi nitratul și fosfatul.
  • Luați în considerare utilizarea mesajului Metoda Vodka Pentru reducerea azotatului și fosfat în rezervor.

Cum să reduceți nitratul

Nitratul va fi întotdeauna ceva de luptat în rezervorul dvs. Pentru o reducere rapidă, imediată, puteți face o schimbare a apei, folosind Metoda de reducere a nitraților instantanee. Acest lucru vă va reduce azotatul la cea mai rapidă rată, folosind cea mai mică cantitate de timp și apă. Acest lucru va primi, de asemenea, nitratul dvs. până la un nivel de funcționare (10 mg / l), dar este doar o fixare rapidă și nu face nimic pentru a îndepărta sursa nitratului. Sifon afară cât mai mult din algele de păr verde. Probabil că veți găsi că va trebui să utilizați alte câteva metode, dintre care multe fac parte dintr-un bun Rutina de întreținere a acvariului Pentru a vă păstra azotatul în verificare.

  • Utilizați numai ro sau di Di apă, indiferent dacă sunteți Achiziționați o unitate ro / di sau achiziționați ro / di de apă de la o sursă comercială.
  • Cumpara si foloseste Plante de mangrove în rezervorul sau în bordură.
  • Verificați dacă sărurile dvs. comerciale de mare conțin niveluri ridicate de amoniac / azot.
  • Achiziționați și utilizați un bun burete de nitrat.
  • Nu vă suprasolicitați rezervorul.
  • Sifon neobișnuit și alte materiale libere (detritus) de la substrat.
  • Efectuați periodic schimbări de apă.

S-ar putea să doriți să luați în considerare Controlul nitraților pe termen lung metodă, care funcționează pentru a vă menține azotatul lângă zero fără proceduri de întreținere îndelungată. Această metodă utilizează o bacterie specifică, care reacționează cu molecula de azotat și o moleculă de carbon, transformând azotatul în gaz de azot, care este ventilat în atmosferă. Prin reducerea nivelului de azotat și fosfat din rezervor, rezervorul dvs. va fi în curând sănătos și liber de algele de păr verde. Mulți dintre ocupanții tămpi (corali și alte nevertebrate) vor beneficia, de asemenea, de nivelurile reduse.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Calitatea apei de acvariu. Florida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Încurajarea algelor de păr verde neplăcut în acvariul dvs. De apă sărată