Blefarospasm la câini

Chihuahua cu ochii au închis Ilie de flori

Un blefaropam poate afecta unul sau ambii ochi într-un câine și poate apărea datorită unei probleme oculare subiacente. Această problemă poate alarma proprietarii de câini care nu sunt familiarizați cu probleme oculare Deci, este util să înțelegeți ce este Blefarospasm, ceea ce poate cauza și potențialele opțiuni de tratament pentru aceasta. Ignorarea acestei probleme ar putea însemna deteriorarea permanentă a ochiului, în funcție de motivul acesteia.

Ce este blefarospasmul la câini?

Blefarospasmul este o clipire involuntară sau spasm a pleoapelor. Mulți oameni se pot descrie mai frecvent ca o bătaie de ochi. Această acțiune poate apărea atunci când anumite părți ale creierului care controlează funcția musculară voluntară nu funcționează corect sau când un ochi este iritat sau dureros.

Semne de blefarospasm la câini

Semne de blefarospasm la câini

  • Ochi twitch
  • Închiderea unui ochi în mod repetat
  • Cruciş

Blefarospasmul este cel mai adesea o indicație a unor disconfort sau dureri de ochi. Un câine poate să-și piardă un ochi în mod repetat în plus față de clipirea involuntară, rapidă, care este văzută cu o bătaie de ochi. Această acțiune nu este ceva ce poate fi controlat câinele și diverse alte simptome legate de motivul care stă la baza blefarospasmului pot fi, de asemenea, prezenți.

Cauze de blefarospasm la câini

Iritarea și durerea ochilor sunt cele mai frecvente motive pentru care un câine experimentează blefarospasmul, dar motivele pentru care această iritare și durere pot apărea este vastă. Aproape orice problemă care implică corneea unui câine poate duce la blefarospasm, inclusiv următoarele probleme.

Ulcelul corneei

Un ulcer cornean este o eroziune a suprafeței corneei și este o condiție foarte dureroasă. Deoarece corneea este stratul limpede, exterior al ochiului, un ulcer apare frecvent din cauza ceva de frecare pe ochi. Câinii cu ulcere cornee pot dezvolta blefarosmasme din cauza acestei dureri și iritare.

Entropia

Entropia are loc cu capacele de ochi în interior. Acest lucru cauzează iritarea corneei și poate duce la blefarospasm din cauza părului care se frecă în mod constant pe ochi.

Uveita anterioară

Această problemă care implică stratul mijlociu al ochiului provoacă inflamație și poate duce la condiții foarte grave ale ochilor, dacă nu este abordată. Poate provoca, de asemenea, blefarospasm.

Blefarită

Dacă pleoapele unui câine devin inflamate se numește blefarită și blefarospasmul este observat în mod obișnuit într-un câine cu această condiție.

Corp strain

Uneori lucruri mici, cum ar fi murdăria, iarba, părul și alte obiecte care nu sunt atașate unui câine se află sub pleoape și provoacă iritarea corneei. Aceste obiecte pot, de asemenea, ilicit blefarospasm.

Abcesul corneei

Similar cu un ulcer cornean, un abces cornean afectează stratul exterior al ochiului unui câine. De asemenea, se poate face referire ca keratită microbiană. O infecție în loc de un ulcer și poate provoca blefarospasm.

Pannus

Acesta este un tip de boală inflamatorie care apare la câini și afectează corneea ochiului. Poate contribui la dezvoltarea blefarospasmului.

Keratoconjunctivita Sicca

Denumită în mod obișnuit KCS sau ochi uscați, keratoconjunctivita SICCA determină o scădere a producției lacrimogene. Acest lucru cauzează iritarea ochiului dacă este prea uscată și, prin urmare, blefarospasm.

Distichiaza

Câțiva câini, cum ar fi Shih Tzus, sunt predispuși la dezvoltarea genelor care cresc în marginea pleoapelor. Acest lucru cauzează iritarea pe cornee și, uneori, blefarospasmul este, de asemenea, văzut.

Cilium ectopic

Similar disticiazei, ciliul ectopic sunt genele oculare care cresc pe interiorul pleoapelor. Ca distichiazis, poate provoca blefarospasm.

Blastomicoza

Un tip de infecție fungică, aproximativ jumătate dintre câinii care dezvoltă blasomicoză experiență oculară care pot provoca, de asemenea, blefarospasm.

Diverse alte probleme de ochi care irită sau inflamează un ochi de câine pot contribui, de asemenea, la blefarospasm.

Diagnosticarea blefarospasmului la câini

Este adesea simplu pentru un medic veterinar să vă diagnosticheze câinele cu blefarospasm, deoarece această bătaie de ochi involuntară este, de obicei, destul de evidentă. Diagnosticul mai important care trebuie făcut este motivul fundamental al blefarospasmului. Acest lucru necesită adesea o varietate de teste de ochi, cum ar fi testele de lacrimă Schirmer și colorarea ochiului flourescein, împreună cu sedarea pentru a examina în mod corespunzător ochiul, capacele ochilor și conductele de lacrimi.

Tratamentul blefarospasmului la câini

Tratamentul pentru blefarospasm va depinde de cauza subiacentă. Picăturile de ochi și unguente ale ochilor sunt tratamente comune pentru o varietate de probleme oculare, dar unele probleme, cum ar fi distichiaza, pot necesita chirurgie, cauterizare sau alte proceduri.

Prevenirea blefarospasmului la câini

Cea mai bună modalitate de a împiedica apariția blefarospasmului la câinele dvs. este de a-și păstra ochii sănătoși și sigur. Nu permiteți câinelui să-și frece fața pe pământ sau laba la fața ei excesivă, să fie în zonele de lucru cu resturi de aer, cum ar fi atunci când șlefuiți, folosind ferăstraie sau creați un praf excesiv sau fixați-vă capul din fereastra un vehicul în mișcare. Evitând aceste tipuri de situații care pot provoca răni la ochiul unui câine precum și luarea câinelui dvs. medicului veterinar Examinări regulate poate ajuta la menținerea ochilor sănătoși și, prin urmare, împiedică blefarospasmul.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Blefarospasm la câini