Entropion la câini: cauze, simptome și tratamente

Entropionul la câini afectează de obicei ambii ochi și, dacă este lăsată netratată, poate duce la complicații grave pentru animalul dvs. de companie. Dacă v-ați observat că câinele își frecă fața de-a lungul podelei sau vă suspectați că câinele dvs. are o problemă cu ochii, este important să le luați pentru a vedea un medic veterinar pentru a obține un diagnostic și pentru a evita problema în curs de dezvoltare în ceva mai rău.

În acest articol vom discuta:

  • Ce este entropia?
  • Care sunt semnele și simptomele entropionului la câini?
  • Ce cauzează entropia la câini?
  • Cum este tratată entropia la câini?
  • Puteți preveni entropionul la câini?

Ce este entropia?

Entropionul este o anomalie pleoapelor. Condiția presupune rularea pleoapelor spre interior.

Acesta este ceea ce arată un caz de entropie într-un câine:

Acesta este ceea ce arată un caz de entropie într-un câine

Aceasta este o condiție foarte incomodă și chiar dureroasă, deoarece blana și firele de păr de pe interiorul pleoapelor câinelui se freacă de suprafața ochiului, provocând daune și iritare a corneei.

Această frecare determină o varietate de probleme oculare la câini, orice din conjunctivită și Infecții ale ochilor la ulcere cornee, perforații și alte probleme oculare. O viziune a câinelui poate fi, de asemenea, afectată dacă formează pigment pe cornee. În mod tipic, entropia afectează ambii ochi și poate rezulta nu numai în dureri severe, ci și cicatrice și chiar pierderea unui ochi.

Care sunt semnele și simptomele entropionului la câini?

Este, de obicei, evident când un câine are ceva în neregulă cu ochiul - veți fi capabili să le observați fie căutăți sau ținând ochiul închis.

Ochii apoase (Epiphora, care este lacrimi excesive) și adesea o descărcare de mucoid sunt prezenți. ochi roșii sunt, de asemenea, comune și puteți vedea câinele dvs. frecându-și fața cu labele sau de-a lungul unei suprafețe moi, cum ar fi covorul dvs. Conjunctivita recurentă, infecțiile cu ochii și ulcerele de ochi sunt toate semnele și simptomele probabile ale entropionului.

Ce cauzează entropia la câini?

Entropionul este considerat o tulburare ereditară și este adesea diagnosticat în puii Mai puțin de un an. Entropia poate fi văzută într-o varietate de rase diferite, dar se poate dezvolta adesea din cauza unui număr de factori specifici, cum ar fi forma feței.

Câine de câine ca Shar Pei, Sf. Bernard și Chow Chow au toate au excesul de piele în jurul ochilor lor, ceea ce poate duce la dezvoltarea entropionului. Resursele cu fața în față, cum ar fi pugii și buldogii, sunt, de asemenea, în pericol.

Alte cauze posibile ale entropionului la câini includ durerea, care poate provoca scufundarea globului ocular în soclu. Aceasta este o situație tipică pentru a avea loc entropie. Pielea saggy care vine împreună cu vârsta înaintată poate provoca, de asemenea, pleoapele să se rostogolească spre interior și este foarte comun în spanielii de cocker.

O altă circumstanță este atunci când pielea saggy ar putea deveni prezentă este după pierderea în greutate a câinelui, sporind riscul de entropie. Și, desigur, orice prejudiciu, chirurgie sau probleme de piele care afectează pleoapele pot contribui la dezvoltarea condiției.

Cum este tratată entropia la câini?

Când câinele a atins dimensiunea adulților, între 6 și 12 luni, entropia este tratată cu o corecție chirurgicală majoră primară. De obicei, o corecție chirurgicală minoră secundară se efectuează mai târziu.

Este preferabil să așteptați până când catelul este în jurul acelei vârste datorită faptului că s-ar putea îmbunătăți în acel moment deoarece acestea sunt încă în creștere. Veterinarul dvs. poate sugera o procedură temporară în cazuri extreme pentru a ține o pleoapă a catelului într-o poziție mai naturală, ajutând la protejarea ochilor în timp ce cresc.

În timpul intervenției chirurgicale, Procedura implicată Pentru a opri o pleoapă de la rularea înainte, include o secțiune a pielii care se îndepărtează, ceea ce strânge pleoapa. Cele două intervenții chirurgicale, care se utilizează potențial acid hialuronic, sunt efectuate împreună pentru a ajuta la reducerea riscului de corectare a entropionului, ceea ce ar duce la un ectropion. Acest lucru ar duce la o pleoapă de rulare exterioară.

În plus, câinele va primi antibiotice, picaturi de ochi și lubrifianți artificiali lacrimi atât înainte și după operație. Acestea contribuie la protejarea corneei și de a trata orice altă problemă care rezultă din entropion.

După intervenția chirurgicală, câinii vor purta, de obicei, un guler de recuperare Elizabethan pentru a le împiedica să-și deranjeze ochii. Acest lucru va trebui să fie păstrat în orice moment până când VET recomandă să-l scoateți.

Dacă este lăsată netratată, entropia poate duce la orbire. După ce operația este finalizată, câinele este fără durere și este puțin probabil să sufere din nou de condiție.

Puteți preveni entropia în câinele dvs?

Din păcate, datorită faptului că starea este în mare parte un efect secundar al modului în care sunt crescuți anumiți câini și este o predispoziție genetică, nu se face prea multe pentru a preveni entropionul la câini, deoparte de a nu reproduce de la câini care au suferit de ea, deoarece sunt susceptibile să treacă condiția pe elevii lor.

Se recomandă să fie observator, iar orice semn de probleme de ochi sau de piele în jurul feței ar trebui tratat cu promptitudine pentru a evita dezvoltarea entropionului. La diagnosticarea entropionului, ar trebui să aveți ca câinele dvs. să fie tratat direct pentru a elimina problema în muguri și vă ușurează animalul de companie din toată durerea și disconfortul și, potențial, salvați un ochi.

rezumat

Entropia la câini este o condiție gravă care poate duce la probleme foarte grave de sănătate, inclusiv pierderea unui ochi, deci este extrem de important să recunoaștem simptomele mai devreme, astfel încât câinele dvs. să poată fi tratat.

În timp ce chirurgia ochilor câinelui se poate simți uneori descurajatoare, va fi esențial să vă salvați vederea câinelui și să vă îndepărtați durerea. Procedura este simplă și după ce a fost efectuată câinele dvs. nu va experimenta din nou entropionul.

Citiți următorul: Cele mai bune produse de îngrijire a ochilor de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Entropion la câini: cauze, simptome și tratamente