Câini și sindromul brahycefalic

Veterinar cu buldog

Dacă câinele dvs. are un bot scurt sau "burtă ascunsă", ați observat probleme de sforăire și respirație. Dacă da, câinele dvs. ar putea avea sindrom brahycefalic, o condiție a căilor respiratorii care afectează anumite tipuri și rase de câine.

Ceea ce este sindromul brahycefalic?

Sindromul brahycefalic este o combinație de anomalii ale căilor respiratorii superioare care provoacă obstrucție parțială la respirația câinelui. Sindromul include de obicei mai multe condiții simultan.

Palatul moale alungit: Palatul moale este țesutul moale care se află dincolo de palatul dur pe gură. Când palatul moale este prea lung, sfârșitul se extinde la căile respiratorii. Acest lucru interferează cu mișcarea aerului în plămâni.

Everted Saccule laringale: Sacurile laringele sunt structuri de țesut moale în apropierea pliurilor vocale și laringele (partea superioară a traheei sau a traheei). Când țesutul căilor respiratorii devine totul (se aprinse spre exterior), acesta este tras în trahee și obstrucționează parțial fluxul de aer.

STENOTIC NARES: La câinii normali, nările sunt dimensiunea și forma potrivită pentru a permite respirația normală. Termenul "stenicic" se referă la o îngustare sau strictură. Termenul "nares" se referă la nările. Când nările unui câine sunt înguste sau se prăbușesc spre interior când inhalați, devine dificil pentru ca câinele să respire prin nas.

Mulți câini vor avea doar una sau două din condițiile de mai sus, dar ele provoacă suficiente probleme de respirație pe care trebuie să le adreseze. În unele cazuri, câinii cu sindrom brahicefalic au, de asemenea, o îngustare a traheei sau paralizia laringiană.

Cauze

Cauza sindromului brahycefalic se reduce în mod obișnuit la genetică. Definiția brahycefalică este "scurtă."Anumiți câini au fost crescuți în așa fel încât să aibă fețe plate, nasuri scurte / mușcături, nostrili mici sau deformați. Aceste rase sunt adesea numite "rase de câine brahycefalice."Fețele lor plate și deplasări scurte și nase duc la malformații în căile respiratorii superioare.

Unele rase de câine brahycephalice cunoscute sunt Bulldogs, Pugs, Boston Terriers, Bulldogii francezi, pechinez, Chow Chows, și Shih Tzus. Amestecurile acestor câini pot avea, de asemenea, sindrom brahycefalic.

Semne

Câinii cu una sau mai multe dintre condițiile asociate cu sindromul brahycefalic prezintă în mod obișnuit semne specifice care sunt ușor de detectate.

  • Respirație zgomotoasă, în special la inhalare (snorting)
  • Sforăit în timp ce adormi
  • Dificultate de respirație (efort sporit)
  • Intoleranța exercițiului (obositor ușor)
  • Recuperarea sau gagajul, în special în timp ce înghițirea
  • Descărcarea nazală (în cazul lui Stenotic Nares)
  • Bluetongue și gume (din lipsa oxigenului)
  • Episoadele de răsturnare sau prăbușire (pierderea conștiinței)

Aceste semne devin, în general, mai rău după exerciții fizice, entuziasm sau expunere excesivă de căldură sau umiditate. Obezitate tinde să facă semne mai rău.

Diagnostic

Dacă bănuiți că câinele dvs. are sindromul brahycefalic, trebuie să vizitați medicul veterinar pentru o evaluare. Personalul de birou al VET va pune o serie de întrebări despre istoria și semnele câinelui dvs. Apoi, medicul veterinar va efectua o examinare fizică.

VET-ul dvs. poate diagnostica stenicul nares în timpul examenului prin simpla privirea la nările. Bazându-se pe istoria câinelui și ascultând respirația, veterinarul dvs. poate suspecta un palat moale alungit și / sau ca Sacule laringale Everted. Cu toate acestea, este foarte dificil să vezi căile aeriene superioare într-un câine treaz (limba este de obicei prea mare și câinele rareori permite un aspect bun). Prin urmare, singura modalitate de a diagnostica definitiv este cu un examen de calea aeriană superioară, în timp ce câinele este sub sedare.

În timpul unui examen de calea aeriană sedată, medicul veterinar poate să ia timp să se uite atent la sacul moale și saccule laringiale pentru a vedea dacă există obstrucționarea căilor respiratorii și pentru a determina cât de severă este.

Veterinarul dvs. poate recomanda, de asemenea, razele X ale pieptului pentru a evalua căile respiratorii, inima și plămânii câinelui.

Veterinarul dvs. vă poate face referire la a Specialist veterinar (de obicei un chirurg sau internist) pentru o evaluare sau tratament ulterior.

Tratament

Dacă câinele dvs. are sindromul brahycefalic, există modalități prin care vă puteți ajuta.

  • Limitați expunerea câinelui la căldură și umiditate. Asigurați-vă că exercițiul nu este prea obositor și este făcut în interior sau numai în timpul perioadei mai reci ale zilei.
  • Utilizați un cablu în loc de un guler de gât pentru a evita presiunea asupra căilor aeriene ale câinelui.
  • Învățați câinele dvs. să aibă auto-control, Păstrează-l calm și instruiți-l să se stabilească. Entuziasmul poate agrava simptomele.

În general, nu există medicamente considerate eficiente în tratarea sindromului brahycefalic.

Dacă semnele câinelui dvs. devin mai rele și încep să-i afecteze calitatea vieții, chirurgia este probabil următorul pas. Anomaliile căilor respiratorii ar trebui tratate chirurgical dacă provoacă primejdie la animalul dvs. de companie, se înrăutățește în timp sau provoacă obstrucția care pune viața în pericol a căilor respiratorii.

Intervenția chirurgicală este singura modalitate de a trata semnificativ sindromul brahycefalic. Pot fi necesare una sau mai multe proceduri chirurgicale.

Rezecție palate moale (Staphyectomie): Dacă câinele dvs. are un palat moale alungit, poate fi recomandată această procedură chirurgicală. În timpul unei rezecție palate moi, chirurgul întinde excesul de țesut al palatului moale, apoi îl declanșează chirurgical folosind o lamă de scalpel, foarfece sau laser de CO2. Desigur, toate acestea se fac sub anestezie generală.

Sacuclectomie laringie: Dacă câinele dvs. a depășit sacul laringian, ele pot fi îndepărtate chirurgical. Adesea, acest lucru este efectuat în același timp cu rezecția palatelor moi. Chirurgul poate opta să părăsească sacurile în poziție și să le permită să se întoarcă la poziția lor normală acum că palatul a fost reparat.

STENOTIC NARES Repararea: Chirurgia poate corecta stenicul nares. Procedura implică remodelarea chirurgicală a nărilor pentru a crea o deschidere mai mare, făcându-l mai ușor pentru ca câinele să respire. Excesul țesut poate fi tăiat și țesutul rămas se îndreaptă cu suturi, astfel încât nările se pot vindeca într-un mod mai deschis. Acest lucru se poate face, de asemenea, în același timp cu procedurile de mai sus.

Unii proprietari aleg să aibă a spay sau neutru Procedura efectuată în momentul intervenției superioare a căilor respiratorii, în special la câinii mai tineri. Câinii cu sindromul major brahycefalic nu trebuie utilizate pentru reproducere.

După intervenția chirurgicală, câinele dvs. trebuie urmărit îndeaproape. Câinii stau în general în spital pentru una până la două zile postoperator. Dacă apare sângerări sau inflamații severe, acesta poate duce la obstrucția majoră a căilor respiratorii. În cele mai grave cazuri, unii câini au nevoie de o traheostomie temporară (un tub de respirație plasat în vânt prin gât) pentru a permite respirația în timp ce umflarea coboară, sângerările subsuni, iar căile respiratorii superioare vindecă suficient ca câinele să respire mai mult în mod normal.

Este normal ca câinii să topească și să gag după operație în timp ce se recuperează. Acest lucru ar trebui să dispară ca câinele dvs. vindecă. În cazuri grave, câinele poate avea prea multă leziune a căilor respiratorii, iar operația nu va corecta problemele de respirație. Acest lucru poate duce la plasarea unui tub permanent de traheostomie. Din fericire, acest scenariu este mai puțin frecvent.

Majoritatea câinilor fac o recuperare completă după operația aeriană și continuă să trăiască vieți normale. Este posibil să existe niște sforăit rezidual și respirație audibilă, dar este în general mult mai blând decât înainte.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini și sindromul brahycefalic