Modul în care giardia poate afecta câinii

Giardia-Eraxion-Istock.jpg

Giardia este un tip de parazit protozoan care poate afecta un număr de animale, inclusiv câini și oameni. Deoarece se poate răspândi de la animale la oameni, este considerat a boală zoonotică. Boala cauzată de Giardia infecția se numește giardiază, iar cele mai frecvente simptome la câini este diaree.

Ce este Giardia?

Giardia nu este un vierme, ci un parazit microscopic, cu un singur celulă. Există numeroase specii de Giardia, și nu toți au fost identificați. Cu toate acestea, se știe că Giardia pot exista în două forme - trofozoite și chisturi. Trofozoitele sunt forma activă și au apendice de lungă durată, numite flagella, care le permit să înoate pe intestinele unei gazde. În intestine, trofozoitele se atașează și dăunează celulelor în intestinul subțire, ceea ce duce la maldigestie, malabsorbție și diaree. Trofozoitele pot forma, de asemenea, chisturi care sunt concepute pentru a supraviețui în afara unui corp de gazdă.

Cum câinii primesc infecții din Giardia

Giardia este vărsat în scaunul animalelor infectate. Giardia chisturile pot supraviețui în mediu timp de zile până la luni, în funcție de condiții. Chisturile se dezvoltă în apă rece, trăind timp de una până la trei luni. Viabilitatea scade ca încălzirea apei. Ele pot supraviețui la temperaturi mai reci de sol timp de până la 7 săptămâni și timp de aproximativ o săptămână în sol mai cald sau pe suprafețe.

Infecția apare atunci când Giardia chisturile sunt ingerate. Câini și Contract de pui Giardia prin consumul de apă contaminată, mâncând de la solul în care este prezent solul contaminat sau auto-îngrijirea după intrarea în contact cu solul contaminat, scaunul, apa sau un alt material contaminat. Oamenii sunt cel mai frecvent infectați cu Giardia După intrarea în contact cu fecalele unei persoane care vărsau Giardia sau consumul de apă contaminată. Din fericire, dovezile arată că transmiterea de câine la om Giardia este rar.

Semne de Giardia la câini

Mulți câini cu Giardia nu au simptome, dar dacă o fac, cel mai frecvent semn este diaree, care pot fi mirositoare palide și murdare. Flatulență pot apărea, de asemenea. Unii câini afișează muza generală, letargie și pierderea apetitului. Deși mai puțin obișnuit, vărsături uneori apare cu Giardiasis. Dacă este lăsată netratată, giardiaza poate duce la pierderea în greutate, malnutriție, deshidratare și multe altele. Dacă observați aceste semne (sau oricare altul semne de boală) în câinele dvs, Contactați medicul veterinar.

Diagnosticarea Giardiei la câini

Medicul veterinar va fi de obicei doar testat în mod specific pentru Giardia Dacă câinele dvs. este bolnav. Cu toate acestea, screening-ul de parazit de rutină poate dezvălui prezența Giardia. Giardiasisul nu este la fel de simplu de diagnosticat ca și altul paraziți intestinali obișnuiți deoarece nu este în mod constant vărsat în scaun (datorită ciclului de viață al organismului). Există câteva moduri Giardia pot fi detectate de un medic veterinar.

  • Frotiu direct fecal: scaunul proaspăt este amestecat cu soluție salină și examinat microscopic.
  • Flotația fecală cu centrifugare: scaunul este amestecat cu o soluție specială de sare / zahăr și centrifugată (rotiți într-o mașină specială la viteză mare). Eșantionul este apoi examinat microscopic.
  • Giardia ELISA TEST: un test specializat care detectează antigeni în fecale. Acest test utilizează o probă mică scaun și un kit de testare - nu este necesară o examinare microscopică. Majoritatea medicilor veterinari pot efectua acest test in-house pentru rezultate rapide.

O combinație de teste, adesea efectuată utilizând eșantioane fecale colectate în zile diferite, poate fi necesară înainte ca giardiaza să poată diagnostica.

Tratamentul cu Giardia pentru câini

Există câteva moduri Giardia Infecția poate fi tratată la câini. Deși nu este aprobat de FDA, metronidazolul este unul dintre cele mai frecvent utilizate medicamente pentru a trata giardiaza la câini. Veterinarul dvs. poate prescrie un DeWormer numit Fenbendazol (Panacur) care va fi administrat oral timp de 3-7 zile.

Deși mai puțin utilizate, unii veterici pot prescrie un spectru larg numit numit Drontal Plus (combinație de Febantel, Pyrantel Pamoat și Praziquantel) pentru a fi administrat zilnic timp de 3 zile. Cu toate acestea, acest lucru poate fi prohibitiv cost. Discutați cu medicul veterinar despre cele mai bune opțiuni de droguri pentru câinele dvs.

Prevenirea și controlul Giardia

Indiferent de tratamentul medical folosit, este important să faceți tot posibilul pentru a elimina Giardia Din mediul câinelui tău. Acest lucru va ajuta la prevenirea altor animale (inclusiv a oamenilor) de la contractare Giardia și câinele dvs. de la a deveni reinfectat.

  • Fecalele ar trebui eliminate din curtea dvs. imediat pentru a minimiza șansele de contaminare. Scoateți curtea cel puțin o dată de două ori pe zi. Eliminați orice apă în curte, dacă este posibil. Din păcate, este dificil să se decontaminați pe deplin curtea, dar păstrarea acestuia minimizează riscul.
  • Câinii afectați ar trebui să fie scăldat Când este diagnosticat și din nou după terminarea tratamentului pentru a elimina fecalele și chisturile din blană.
  • Așternutul trebuie spălat frecvent în timpul tratamentului și din nou când tratamentul este complet.
  • Suprafețele pot fi curățate folosind Bleach și apă la un raport de diluare 1:32. Sau, curățarea cu abur poate fi efectuată și zonele lăsate să se usuce.
  • Asigurați-vă că respectați recomandările medicului veterinar privind urmărirea ulterioară.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări cauzate de protozoare în sistemul digestiv de câini. Merck Manual veterinar, 2020

  2. Prezentare generală a Giardiasisului. Merck Manual veterinar, 2020

  3. Moron-Soto, Mario și colab. Eficacitatea niazoxanidei pentru tratarea infecțiilor naturale din caini la câiniParaziți și vectori vol. 10,1 52. 31 ianuarie. 2017, DOI: 10.1186 / s13071-017-1998-7

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Modul în care giardia poate afecta câinii