Giardia la câini: simptome și tratament

Giardia la câini

Giardia Parazitul la câini este prezent în întreaga lume. Să fie în gardă împotriva lui Giardia, deoarece ar putea fi prezent și în zona dvs. Câinii prezintă anumite comportamente atunci când sunt infectate cu Giardia. Care sunt simptomele lui Giardia la câini?

Simptomele lui Giardia

Câinii vor avea tendința de a avea diaree, vărsături, Pierdere în greutate și letargie. De asemenea, este posibil ca animalele infectate să nu prezinte semne, ceea ce îl face și mai periculos. Deși Giardia poate infecta câinele dvs. în orice moment al anului, parazitul prosperă în mod obișnuit în medii reci și umede. Giardia poate fi ușor transmisă câinilor. Apa potabilă sau mâncarea alimentară cu fecale infectate cu Giardia pot aduce boala la câinele dvs.

După aceasta, Giardia infectează intestinele mici ale câinelui dvs. și formează chisturi foarte mici pe scaun, care sunt apoi lăsate la mediul înconjurător și la alți câini. Ce este Giardia la câini? Paraziții din Giardia sunt foarte rezistenți; Poate trăi în mediul înconjurător timp de luni, atâta timp cât temperatura se află în circumstanțele corecte. Chisturi mici care formează pe intestine sunt amenințătoare de viață la câinele dvs. De asemenea, ar trebui să se știe că cea mai frecventă cauză a diareei la animalele de companie din Statele Unite este cauzată de Giardia.

catelul dormind pe pat

Câini și Giardia

Giardiaza este o boală care vizează intestinele câinilor. Este o infecție intestinală cauzată de protozoan numită Giardia, care este, de asemenea, un parazit intestinal care se găsește la om. Poate oamenii să obțină Giardia de la câini? Deși Giardia afectează atât oamenii, cât și câinii, tipul de giardie care afectează oamenii este diferit de cel al câinilor. Astfel, riscul ca câinii care afectează oamenii este foarte mic.

Câinii primesc infecția cu Giardia prin ingerarea fecalelor infectate cu chisturi ale acestui parazit. Odată ce organismele sunt înghițite, își fac drumul prin intestinele mici, iar diareea va urma în curând. Giardia este ușor de tratabil și este de obicei tratată pe bază de ambulatoriu. Există un prognostic bun pentru această boală atâta timp cât tratamentul se face imediat după observarea simptomelor.

Ce face Giardia la câini?

Giardia nu poate afișa efecte asupra câinilor dvs., dar în timp ce simptomele pot fi neplăcute. Cel mai frecvent efect al lui Giardia la câini este diareea. Din cauza acestei boli, Giardia are capacitatea de a vă menține câinele de a absorbi în mod corespunzător toate substanțele nutritive de care au nevoie. Apa și electroliții din alimente și apă devin deșeuri în diaree și nu sunt absorbite în mod corespunzător în organism. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate și chiar moartea pentru câinele dvs. Pentru cățeluși, diareea poate fi intermitentă sau în curs de desfășurare. Dacă este lăsat netratat, acesta va compromite sistem imunitar, ducând astfel la moarte.

Care este în pericol de Giardia?

Aproape orice câine poate obține acest parazit din alimente și apă care are Giardia. Câinii mai tineri și chiar câinii maturi sunt expuși riscului, mai ales dacă au compromis sănătatea. Trebuie să aveți grijă de câinii a căror sistem imunitar este compromis deoarece este mai probabil să se infecteze. De asemenea, trebuie să vă amintiți că, dacă un câine are Giardia, se poate răspândi la alți câini în casa dvs. De asemenea, se poate răspândi și la alte animale din casa dvs., deși infecția încrucișată poate fi rară. Întotdeauna amintiți-vă pentru a vă spăla cu atenție mâinile după ce ați ținut câinele pentru a preveni contaminarea.

Câinii mai în vârstă față de câinii mai tineri

Simptomele lui Giardia sunt mai evidente la câinii mai tineri decât cu cele mai vechi. Simptomele pot fi acute la cronică. Cel mai frecvent tip de simptom în animalele tinere este diareea, iar aspectul scaunului este adesea moale și spumos, cu un miros puternic și prezența mucusului.

Testarea pentru Giardia

Testarea pentru Giardia nu este adesea perfectă, deoarece acest parazit este greu de detectat. Sistemul intestinal acoperă doar într-un program intermitent, deci există o posibilitate imensă ca testele să le rateze. Există doar o șansă de 70%, încercarea va fi capabilă să identifice o singură chestiune fecală cu Giardia. Creșterea numărului de teste la cinci zile consecutive crește șansa de a detecta Giardia la 90%.

Cum să tratați Giardia la câini

Dacă doriți un mod rapid de tratament pentru Giardia în câinele dvs., ar trebui să aveți o consultare cu un veterinar. Ei vor cunoaște toți pașii necesari pentru a vă ajuta să opriți această boală prin prescrierea medicamentelor și antibioticelor adecvate. Ar trebui să vă pregătiți de asigurarea câinilor dvs. când vizitați medicul veterinar.

VET va executa mai întâi teste pe câinele dvs. pentru a vă asigura că boala care afectează este într-adevăr Giardia, iar apoi vor discuta modalități de tratare a animalelor de companie cu dvs. Acestea vor recomanda în mod obișnuit medicamente, cum ar fi medicamentele antiparazitare care pot fi administrate în casa dvs. Tratamentul se face de obicei pe bază de ambulatoriu, cu excepția cazului în care câinele este deja foarte slab. Urmând recomandarea veterinar, Giardia va fi plecată în câteva săptămâni. De obicei, vor fi repetate examene fecale pentru a vă asigura că Giardia a fost deja eliminată din sistemul câinelui dvs.

Baie de câine și curățați-vă casa pentru a preveni reinfectarea

Nu este suficient să administrezi medicamentele câinelui tău. Câinele dvs. ar trebui să aibă o baie completă, iar casa dvs. ar trebui să aibă o curățare amănunțită. Nu reușesc acest lucru, va provoca reinfecție. Este important ca câinele dvs. să aibă o spălare amănunțită pentru a scăpa de orice parazit care este prezent în haina și blană. Picioarele din spate ar trebui să fie dezinfectate temeinic, deoarece majoritatea chisturilor converg aici.

În legătură cu o postare: Dog Pill Shooter

De asemenea, ar trebui să dezinfectați bine jucăriile și covoarele că câinele dvs. a intrat în contact cu. Suprafețele trebuie curățate cu înălbitor, iar covoarele trebuie curățate bine cu apă caldă. Jucăriile ar trebui curățate în apă caldă. Paraziții sunt o provocare pentru a scăpa și pot fi chiar transmise oamenilor.

Purtați mănuși în timpul curățării și dezinfectării pentru a vă proteja. În afară de apa caldă, puteți utiliza și Bleach pentru a dezinfecta materialele pe care le folosește câinele dvs.

Prevenirea lui Giardia la câini

Prevenirea unui lucru este mai ușor decât întăriți-l. În cazul lui Giardia, va fi un hassle mare dacă câinele dvs. primește această boală. Astfel, este important să fiți conștienți de căile pe care le puteți ajuta câinele să devină sănătoși și să nu vă infectați cu Giardia. Ca proprietar de câine, există modalități prin care puteți controla mediul pentru a vă ajuta câinele.

În primul rând, câinele dvs. ar trebui să aibă acces la apă curată în orice moment. Acest lucru este crucial deoarece Giardia ajunge în mod normal prin sistemul câinelui dvs. prin apă necurată. Dacă câinele dvs. este alimentat cu apă, ei vor avea mai puțină înclinație de a urca apă în puddle și locuri noroioase. Dacă bănuiți că Giardia se află în apa dvs. de robinet, ar trebui să obțineți un sistem de filtrare pentru robinetele dvs. acasă pentru a vă asigura că apa de băut este curată și sigură. O altă opțiune este de a cumpăra apă care a fost dezinfectată și vindecată. De asemenea, puteți opta să fierbeți apa câinelui pentru a scăpa de orice chist sau parazit.

O altă prevenire pe care o puteți face este să vă ridicați după câinele dvs. Dacă câinele dvs. este infectat cu Giardia, acest lucru va împiedica răspândirea paraziților în zona dvs. Acest lucru va preveni, de asemenea, reinfecția. O zonă și un mediu care este fără fecale vor fi un loc sănătos, nu doar pentru alte animale, ci și pentru oameni.

De asemenea, ar trebui să aveți grijă să nu luați câinele în locuri murdare unde există o mulțime de fecale de câini. Du-te numai în locuri unde autoritățile iau timp și efort pentru a dezinfecta zona lor pentru a limita expunerea câinelui la elemente parazitare.

Infecția cronică a lui Giardia

Pot exista cazuri în care câinele dvs. va testa pozitiv pentru Giardia, chiar și după tratament extins. Testele pot rămâne pozitive după câteva săptămâni sau chiar după tratamente intensive. Un test pozitiv, totuși, nu înseamnă infecție activă. Cu toate acestea, încercați să vă dublați eforturile pentru a vă asigura că câinele dvs. nu este reinfectat sau expus la paraziți din Giardia. Ar trebui să continuați să păstrați curățenia și decontaminând mediul dvs.

Dacă tratamentul suplimentar nu funcționează pentru câinele dvs., VET dvs. poate recomanda o evaluare medicală mai amănunțită. Există cazuri în care Giardia care afectează câinele dvs. poate fi zoonotic. Aceasta înseamnă că tipul de organism pe care câinele dvs. îl are este același lucru care poate afecta oamenii. Riscul de a obține Giardia de la câini este minim; Cu toate acestea, deoarece tipul de giardie care afectează câinii este de obicei diferit de cel care afectează oamenii.

Oamenii iubesc câinii lor la fel de mult cum iubesc familia. Este important să fii proprietar responsabil de animale de companie și să fii conștient de pericolele pentru sănătate din mediul dvs., care poate reprezenta o amenințare la adresa animalelor de companie. Giardia este o boală ușor de a vă proteja câinele. Întotdeauna curățați mediul câinelui dvs. și asigurați-vă un câine sănătos care vă va oferi dragoste și cuddlezi de mulți ani pentru a veni.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Giardia la câini: simptome și tratament