Giardia în puii

Tânără femeie care merge cu pudel Pet Puppy Poodle

Giardia poate provoca probleme semnificative de sănătate în puii. Similar cu protozoanul Coccidia, Infecția cu giardia canină afectează în mod obișnuit câinii mai tineri cu sisteme imune subdezvoltate, făcându-le predispus la boli pe care câinii mai în vârstă le pot lupta.

Ce este Giardia?

Infecția cu Giardia sau Giardiasis, este cauzată de ingerarea Giardia, organisme cu un singur celule (protozoan) care parazitizează intestinul subțire. Puii au tendința de a contracta organismul prin băuturi din fluxuri, bălți sau alte surse contaminate cu apă. De asemenea, poate fi contractat prin contact direct cu fecale de la alte animale infectate. Reinfectarea de la fecalele unui animal este, de asemenea, comună. Giardia este destul de frecventă la animalele tinere - care afectează până la jumătate din toate puii. Mulți câini nu pot avea simptome din Giardia - totuși, în multe cazuri, dacă este lăsată netratată, Parazitul intestinal poate face nevoie de Havoc pe un tract digestiv al catelului, provocând probleme de malabsorbție care duc la malnutriție.

Simptomele lui Giardia în Pui

Dacă cinci până la 10 zile după o excursie în pădure, catelul dvs. coboară brusc cu un caz de diaree, Giardia ar putea fi vinovatul. Scaunul poate fi amestecat cu mucus și sânge sau poate apărea neobișnuit de moale și de culoare deschisă. Indigestie, refuzul de a mânca, scăderea nivelului de energie și o burtă umflată din gaz și balonare Fie ca toți să prezinte ca simptome în animale de companie mai grav afectate. Dacă infecția persistă, un catelus poate avea probleme cu câștigarea sau menținerea greutății, deoarece organismul compromite capacitatea sa de a procesa în mod corespunzător alimentele. Desigur, sunt diagnosticate multe cazuri asimptomatice, deoarece câțiva câini nu pot arăta nici un semn de boală, totuși ei sunt încă infectați. Dacă simțiți ceva cu puii sau digestia lui, sunați-vă VET pentru a programa o întâlnire.

Cauzele lui Giardia

Etapa de chist infecțioasă a organismului Giardia trăiește în mediul înconjurător, în cea mai mare parte în apa în picioare. Atunci când animalele infectate, cum ar fi căprioare sau mamifere mici, defecatele din apropierea surselor de apă, apa acționează ca un mediu pentru contractarea bug-ului. Boala este, de asemenea, răspândită prin contactul cu fecalele infectate. Odată ce catelul este infectat, protozoa se atașează la intestinul său subțire și începe o etapă de hrănire parazitară. Parazitul începe apoi să se împartă și să se reproducă, provocând suferință catelusului și uneori distrugerea intestinului.

Tratament

Diagnosticul Giardia începe cu un eșantion de scaun colectat fie la domiciliu, fie la biroul veterinarului. Folosind o examinare microscopică, medicul veterinar caută protozoanul din eșantion. Diagnosticul poate fi dificil, deoarece câinii infectați trec organismul doar intermitent și un test de scaun proaspăt poate fi negativ, chiar și atunci când este prezent Giardia. Teste repetate sunt adesea necesare pentru a detecta parazitul mic. Veterinarul dvs. poate testa, de asemenea, anticorpi care indică animalul dvs. expus organismului. Cu toate acestea, deoarece mulți câini nu prezintă niciodată simptome și pot lupta împotriva infecției pe cont propriu, un test pozitiv de anticorpi nu înseamnă că PET dvs. este infectat.

Din punct de vedere tehnic, nu există niciun medicament special formulat pentru tratarea giardiazei la animale. Astfel, Giardia este tratată în mod obișnuit cu fenbendazolul cu prescripție medicală, un medicament anti-parazitare cu spectru larg folosit pentru a trata și alți paraziți gastrointestini ca viermi. Efectele secundare rareori apar cu acest curs de tratament, iar medicamentul este sigur atât pentru animalele însărcinate, cât și pentru cele care alăptează. O altă opțiune pentru tratament este metronidazolul antibiotic. Aceste medicamente pot acționa mai puternic, astfel încât, în unele cazuri, animalele vor primi simultan ambele medicamente. După un curs de medicație, sunt necesare examene fecale repetate pentru a confirma prezența oricăror organisme existente. Pentru a preveni răspândirea lui Giardia de la câinele dvs. membrilor familiei dvs., scoateți-l în mod regulat, cu mâini și șampoane pentru a îndepărta materialul fecal și chisturile asociate.

Giardia și oamenii

Dacă catelul dvs. are Giardia, există un mic motiv pentru a vă panica cu privire la riscul pentru dvs. și la colegii dvs. membri ai familiei umane. Giardia poate fi zoonotic, ceea ce înseamnă că poate fi transmis de la animale la oameni și apoi înapoi din nou, tulpinile din Giardia care infectează câinii sunt mai puțin frecvente în oameni și animale de companie la transmisia umană este rară. Infecțiile la oameni sunt mult mai susceptibile de a fi cauzate de consumul de apă contaminată. Simptomele la om sunt similare cu caninele și includ diaree, gaz, scaune grase și alte probleme digestive. Dacă suspectați o infecție umană, aveți medicul dumneavoastră să testeze toți membrii familiei, astfel încât tratamentul să poată începe imediat. Copiii mici, adulții vârstnici și oricine cu un sistem imunitar compromis sunt în mod special expuși riscului.

Cum de a preveni Giardia

Puteți preveni șansa de giardiesis prin păstrarea curții curate de fecale. Domeniile de mediu, cum ar fi iarba și apa în picioare sunt greu de decontaminat, dar când sunteți afară și despre, restricționați accesul câinelui dvs. la apă nesanitar pentru a preveni șansa de infecție.

Dacă catelul dvs. a fost infectat, faceți tot ce este mai bun pentru a curăța suprafețele în aer liber în care defectuiază frecvent cu un produs de curățare bazat pe alb. Dacă este posibil, eliminați și înlocuiți orice roci sau alte elemente în aer liber, s-ar putea intra în contact cu. Și spălați toate paturile de câine în apă caldă și detergent de rufe. Cu cât puteți curăța toate elementele de acasă care pot apărea contaminarea, cel mai sănătos rezultatul pentru familia dvs.

Reinfecția este comună la câini datorită comportamentelor normale de îngrijire. Din acest motiv, este important să vă asigurați că nu mai există fecale pe blana câinelui dvs. după aceea. Dacă câinele dvs. are o blană lungă, având groomerul Trimind blana sub coada scurtă, astfel încât fecalele nu se blochează în ea poate ajuta. De asemenea, poate fi necesar să se spală fundul câinelui după ce se duce la baie.

Giardia apare, de asemenea, în mod obișnuit în canioane și facilități de îmbarcare în care boala se răspândește rapid datorită condițiilor aglomerate. Deci, nu vă îmbarcă câinele până la vârsta de aproximativ un an sau dacă a fost diagnosticat cu Giardia.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kanokwanvimol, Amornnivit. Malabsorbție în Giardiasis, subiecte actuale în Giardiasis. Intechopen, 2017. DOI: 10.5772 / INTECHOPEN.70806

  2. Introducere în tulburările digestive ale câinilor. Merck Manual veterinar.

  3. Paraziți: Giardia. Centre de control și prevenire a bolilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Giardia în puii