Pot câinii să se îmbolnăvească de la oameni? Tot ce trebuie să știți

Pot câinii să se îmbolnăvească de la oameni

Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de faptul că unele boli pot trece de la animale la om. De exemplu, fiecare femeie însărcinată va fi avertizată cu privire la riscul de a contracta toxoplasmoză de la schimbarea așternutului de pisici. Și după filmul din 1983 Cujo, bazat pe romanul lui Stephen King, aproape toată lumea știe că oamenii pot contracta rabie de la câini. Bolile pe care oamenii le pot obține de la animale sunt cunoscute ca zoonoze. Când animalele se îmbolnăvesc de la oameni, este cunoscut ca o zoonoză inversă. Există câteva zoonoze inverse pe care le este posibil ca câinele dvs. să prindă, iar în timp ce nu este obișnuit, se poate întâmpla.

Ce fel de boli pot obține animale de la oameni?

Desigur, există mari dovezi mai bine documentate ale bolilor pe care oamenii le pot prinde de animale. Și, în general, acestea tind să fie mult mai publicate și raportate. Cu toate acestea, o recenzie recentă efectuată de cadre universitare de la Universitatea din Florida a găsit 56 de articole, de la 56 de țări diferite, pe o perioadă de treizeci de ani. Aceste articole au documentat cazuri de zoonoză inversă, dar tipurile de boli au fost foarte largi, iar animalele implicate au fost la fel de variate. Revizuirea a concluzionat că din aceste 56 de cazuri, 38% au fost cauzate de bacterii, 29% au avut o cauză virală, 21% au fost paraziți, iar 13% au fost fungici sau au avut mai mulți agenți patogeni sau alte cauze. Animalele din aceste cazuri au variat de la animale de companie, la animalele de fermă, la fauna sălbatică.

Alți experți au declarat că numărul real de cazuri este probabil mai mare, deoarece boala animalelor nu poate fi atribuită unei cauze umane sau pur și simplu nu a fost raportată. După ce au spus că zoonozele inverse sunt destul de rare, dar se pot întâmpla. Unii spun că virușii și bacteriile sunt în evoluție, astfel încât acestea pot evolua în cele din urmă într-o tulpină care poate afecta oamenii și animalele deopotrivă. Deocamdată, există câteva boli pe care le puteți trece la câinele dvs.

Gripa

Primul caz fatal înregistrat al transmisiei umane la animale a virusului gripei H1N1 a fost în 2009, dar a fost om ca pisica. Cu toate acestea, deoarece acest caz, mai multe pisici, câini și în câteva cazuri, difuzoarele au fost diagnosticate cu gripă H1N1, care pare să fi fost contractați de la oameni.

Simptomele de gripă în câinele dvs va fi similar cu simptomele pe care le experimentați când aveți gripa. Urmăriți semnele sau suferința respiratorie și a lipsa poftei de mâncare.

Studiile au sugerat că expunerea și reacția PET la virușii gripei umane este puțin mai frecventă decât sa gândit anterior. Poate fi o idee bună să evitați contactul strâns cu câinele dvs., dacă aveți o gripă autentică.

Ar trebui să știți că există o diferență între o gripă autentică și o răceală. O răceală este un virus complet diferit față de orice virus gripal și va fi adesea mult mai puțin sever. Experții cred că este foarte puțin probabil ca câinele dvs. să vă poată prinde frigul și unii experți spun că răcelile de câine, iar oamenii răceli sunt tulpini foarte diferite ale virusului.

Pecingine

Ringormul este probabil una dintre cele mai frecvente boli care pot fi trecute de la oameni la câini și de la câini la oameni. Ringormul este, de asemenea, cunoscut sub numele de dermatofitoză și este o infecție a pielii. Nu este de fapt cauzată de un vierme, ci o ciupercă.

În ambele animale și oameni, ringworm provoacă cercuri roșii mici, care pot fi mâncărime. La câini, puteți vedea și patch-uri de chelie. S-ar putea să nu observați nici măcar semne evidente de ringworm în câinele dvs.

Ringormul este transmis câinilor prin contact direct cu o persoană infectată sau cu un alt animal infectat. De asemenea, poate fi transmis prin obiecte contaminate, cum ar fi prosoape, perii și haine.

De obicei, răspunde la tratament, dar trebuie să fie luată în serios, deoarece poate provoca cicatrici. Dacă aveți leziuni de piele suspecte, sunați la medicul dumneavoastră și evitați să vă contactați strâns cu câinele. Dacă câinele dvs. are viermii de apel, apelați veterinarul și, din nou, evitați să aveți contactul strâns.

Oreion

Oreionul este cauzat de un virus, iar simptomele la om includ febra, durere de cap, și glandele salivare parotide umflate în gât. Oreionul este din fericire rar văzut din cauza vaccinului MMR, dar autoritățile trebuie să fie informați despre orice focare. Este cea mai mare parte o boală din copilărie, dar a fost văzută la adulți și la câini.

Câinii cu oreion au simptome foarte asemănătoare oamenilor și poate fi la fel de gravă. Dacă cineva știți a fost diagnosticat cu oreion, ar trebui să împiedicați cainele să vină în contact cu ei.

MRSA

MRSA este Staphylococcus aureus rezistent la meticilină. Este cauzată de bacterii care sunt rezistente la antibiotice. Simptomele includ infecții cutanate, pneumonie, septicemie și infecții ale unor chirurgie recente. Poate provoca și alte condiții la om. Poate fi transmis în ambele direcții, deci de la om la câine, și de la câine la om.

Dacă cineva pe care îl cunoașteți a fost diagnosticat cu MRSA, va trebui să vă asigurați că nu există niciun contact cu câinele dvs. Expunerea poate însemna că câinele dvs. devine un transportator al bacteriilor.

Dacă observați o rană pe câinele dvs., care nu este vindecătoare, ar trebui să-l duci la veterinar. VET va lua o cultură și va recomanda tratamentul corespunzător. Dacă tu sau cineva din casa ta a fost diagnosticat cu MRSA, veterinarul dvs. poate recomanda ca câinele dvs. să fie tamponată, chiar dacă nu are simptome, să fie afișate pentru infecție.

Salmonella

Când te gândești la Salmonella, probabil că te gândești la otrăvire alimentară. Este adevărat că majoritatea cazurilor sunt cauzate de otrăvirea alimentară. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să contractați Salmonella de la intrarea în contact cu animalele infectate și, de asemenea, animalele le pot contracta prin contactul cu oamenii infectați. Oamenii, câini și alte specii de animale cu salmonella prezintă simptome similare. Dacă câinele dvs. a contractat Salmonella, ar trebui să urmăriți febră, vărsături, disconfort abdominal, greață și diaree. Câinii tind să fie rezistenți la Salmonella, dar asta nu înseamnă că nu există riscul. Dacă cineva din casa ta are Salmonella, va trebui să dezinfectați și să puneți o rutină riguroasă de igienă pentru a vă asigura că câinele dvs. nu este expus.

Giardia

Giardia este, de asemenea, cunoscută sub numele de Giardiasis și este o infecție care se răspândește prin apă potabilă, cum ar fi puțurile, fluxurile și lacurile. Poate infecta oamenii, câinii, pisicile și alte animale și se poate răspândi de la specii la specii. Simptomul principal este diareea, deci, dacă credeți că există vreo posibilitate ca să aveți Giardia, atunci va trebui să vă asigurați că evitați contactul strâns cu câinele dvs. și să începeți o rutină de igienă amănunțită.

Tuberculoză

Tuberculoza sau TB este o boală bacteriană infecțioasă cauzată de un grup de bacterii. TB poate fi găsit în aproape toate mamiferele cu sânge cald. Simptomele includ tuse, pierdere în greutate, bulgări, abcese și răni mușcături care nu se vor vindeca în mod corespunzător.

Tb este mai frecvent la bovine, deoarece acestea sunt o gazdă naturală, dar poate infecta câini și alte animale de companie. Câinele dvs. poate contracta TB în orice număr de moduri, cum ar fi laptele infectat, consumul de carcase infectate sau inhalarea din contactul strâns cu un animal sau o persoană infectată. El poate, de asemenea, să o contracteze dacă ar fi fost mușcat de un animal infectat sau dacă are o rană care intră în contact cu bacteriile din mediul său.

Dacă câinele dvs. a fost diagnosticat cu TB, atunci ar trebui să fiți, de asemenea, ecranat. Este în întregime posibil ca dacă un membru al gospodăriei dvs. a fost infectat, atunci alții vor fi la fel de bine.

Unele studii sugerează că este dificil să se dovedească o transmitere umană la câini a TB, totuși, un studiu mai recent a arătat că toți câinii care au fost diagnosticați cu TB au intrat în contact cu o persoană care a fost diagnosticată cu infecția. Acest lucru ar putea însemna că TB la câini este mai mult decât sa crezut inițial.

Cum să vă ajutăm să vă îmbolnăviți câinele

Puteți să vă împiedicați ca câinele să se îmbolnăvească prin stimularea sistemului său imunitar și asigurați-vă că este la fel de sănătos cum poate fi. Trebuie să vă asigurați că este actualizat vaccinările sale și obținerea unui exercițiu regulat adecvat pentru creșterea și nivelurile sale de energie.

De asemenea, va trebui să vă asigurați că el mănâncă o dietă sănătoasă și nutrițională și bea multă apă. De asemenea, puteți verifica dacă există substanțe nutritive care nu sunt acoperite de alimentele sale obișnuite și să-i ofere suplimente.

Ați putea dori, de asemenea: Suplimente de calciu pentru câini

Un bun Rutina de igienă pentru câinele dvs, și casa ta îl poate ajuta, de asemenea, să-l păstreze sănătoși. De asemenea, ar trebui să dezvoltați o relație cu medicul veterinar a câinelui dvs., deoarece acestea vor putea întotdeauna să vă dea sfaturi dacă aveți vreo preocupare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să se îmbolnăvească de la oameni? Tot ce trebuie să știți