Coccidia în puii

Portret de pufke Pembroke Corgi

Coccidia la pui poate provoca probleme grave de sănătate dacă sunt lăsate netratate. Cu toate acestea, cu bune practici de salubritate și îngrijire veterinară obișnuită, poate fi prevenită sau prinsă timpuriu, astfel încât catelul dvs. vă poate reveni la o sănătate bună.

Ce este Coccidia?

Coccidia este o protozoare comună (cu o singură celulă) parazit care poate provoca coccidioză. Există mai multe tipuri de coccidii, dar cel care infectează cel mai frecvent puii este ISOSPORA (numit și cystoisospora).

Parazitul colonizează căptușeala intestinului, uneori ducând la boală. Puii tineri sunt cei mai vulnerabili. Mulți câini adulți infectați cu coccidioză nu prezintă niciodată semne evidente de a fi bolnavi.

Diferiți paraziți protozoali, cum ar fi Giardia, precum și alte boli pot face cățeluși și câinii adulți prezintă simptome similare cu cele observate cu coccidioză. Veterinarul dvs. va putea să diagnosticheze diferența.

Simptomele de coccidioză la pui

Anumite pui sunt la cel mai mare risc de coccidioză. Aceasta include aceia care sunt stresați de alte boli. Puii care trăiesc într-un mediu nesanitar sau în condițiile aglomerate ale magazinelor de animale și adăposturi sunt, de asemenea, foarte vulnerabile.

Cel mai vechi semn este de obicei ușoară diaree, care pot deveni mai severe și / sau să conțină sânge. Anorexie, vărsături, pierdere în greutate și deshidratare pot urma. În cazuri extreme, puii pot muri, mai ales dacă sunt lăsați netratați.

Diagnosticul se face prin găsirea Oocysților de Coccidia (ouă mici) în timpul unei examinări microscopice a unei probe scaun.

Cauze de coccidioză

Puppies contractează Coccidia prin înghițirea oochisturilor infecțioase care au fost depuse în mediul înconjurător prin fecale sau prin ingerarea unui animal infectat, cum ar fi un rozătoare. Oichasții pot rămâne viabile în sol pentru perioade lungi de timp, deci este destul de posibil ca un câine să fie tratat pentru Coccidia și apoi să se întoarcă în mediul lor contaminat, unde încă o dată se infectează din nou.

Tratament

Puii sunt, de obicei, prescrise un medicament anti-parazitar, cum ar fi sulfademoxina pentru a ajuta la eliminarea coccidia, dar poate fi necesară tratamentul prelungit. Sunt disponibile și alte medicamente. Cazurile severe pot solicita spitalizării pentru a contracara deshidratarea cu terapie cu fluid și pentru alte tratamente.

Cum de a preveni coccidioza

Saniculția este singurul instrument de prevenire cel mai important pentru coccidioză. Controlul ecologic este vital, în special în canioane sau alte medii în care sunt adăpostite un număr mare de câini. Îndepărtați fecalele prompt din curte sau canisa.

Coccidia este rezistentă la unele dezinfectanți obișnuiți, dar înălbirea clorului diluat este de obicei eficientă. Asigurați-vă că dezinfectați rulează, cuști și boluri alimentare în fiecare zi pentru a distruge organismele infecțioase.

Coccidia paraziți la om

Deși există câteva specii de Coccidii care se pot răspândi la oameni, Isospora nu este cunoscută pentru a provoca orice probleme de sănătate umană.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coccidia în puii