Boli infecțioase la câini

Câini la plimbare

Aducerea unui nou câine în familie poate fi o experiență interesantă. Dar, la fel ca și copiii, sunt o mare responsabilitate. Este important să înțelegeți ce este necesar pentru a avea grijă de un câine și care include cunoașterea ce condiții le pot afecta. Acest articol discută câteva condiții comune pe care câinii le pot obține, modul în care sunt tratați și ce se poate face pentru a preveni apariția acestora.

Canin distemper

Canin distemper virus este o boală extrem de contagioasă la câini. Este strâns legată de virusul rujeolei la om. Dacă este lăsată netratată, această boală poate fi potențial fatală. Virusul este vărsat în majoritatea secrețiilor corporale, inclusiv urină. Câinele infectat se răspândește de obicei boala prin tuse de secreții infectate, care sunt inhalate de noua gazdă. Câinii care nu au fost vaccinați împotriva distemperului sunt cel mai frecvent afectați.

Simptomele includ evacuarea ochiului și nazală, febra, lipsa apetitului și o tuse care uneori se dezvoltă în pneumonie. Caluzele ale nasului și a picioarelor și simptomelor neurologice pot apărea, de asemenea. Oamenii pot contracta distemper canin, dar nu provoacă nici o boală. Tratamentul este simptomatic și de susținere. Cea mai bună prevenire a câinilor este vaccinarea.

Giardia

Giardia sunt organisme protozoale cu un singur celulare care pot provoca infecții intestinale la câini. Deși rare, Giardia poate fi transmisă oamenilor. Câinii în setările de grup, cum ar fi canițele, adăposturile sau îngrijirea de zi, sunt cele mai frecvent afectate. Giardia are Două forme: Trofozoitul și chistul. Trofozoitul este forma parazitară care trăiește în cadrul gazdei (câine), înotând în jurul și atașându-se la intestin. Chistul este forma contagioasă și viețile în mediul înconjurător.

Simptomele includ diaree continuu sau intermitent și vărsături ocazionale. În multe cazuri, nu există simptome. Diagnosticul folosit pentru a fi dificil, dar în ultimii ani, a fost creat un test intern, făcând procesul mai ușor. Cel mai de succes tratament include un spectru larg deferamer prescris de un medic veterinar. Deoarece chisturile se pot lipi de blana câinelui infectat, pot fi o sursă de re-infectare. Deci, o baie trebuie administrată în timpul tratamentului. Decontaminarea mediului este, de asemenea, recomandată. Pentru a preveni răspândirea chisturilor Giardia, îndepărtarea promptă și frecventă a fecalelor și dezinfecției, limitează contaminarea mediului. Chisturile sunt inactivate de majoritatea compușilor de amoniu cuaternar, abur și apă clocotită.

Tusea canisei

Canina traheobronchită infecțioasă, denumită în mod obișnuit Tusea canisei, este o altă boală extrem de contagioasă. Expunerea la un număr de organisme virale și bacteriene poate provoca tuse de canisa. Această afecțiune afectează în mod obișnuit câinii din setările de grup, cum ar fi canițele și adăposturile. Un câine infectat lansează bacterii infecțioase și / sau viruși în secrețiile respiratorii. Aceste secreții devin aerosolizate și plutesc în aerul în care pot fi inhalate de un câine sănătos.

Simptomele includ o tuse caracteristică dure, hacking. Această tuse, de obicei, nu durează mult și nu poate necesita tratament. Tusea necomplicată a canisei poate dura aproximativ o săptămână sau două. Aceasta implică tuse frecventă, dar altfel, câinele acționează și se simte bine. Uneori tusea poate progresa la pneumonia care pune viața în pericol. Simptomele, în acest caz, pot include apetitul sărac, febră și constatare. Diagnosticul este de obicei realizat folosind istoricul și simptomele. Radiografiile pot fi luate pentru a exclude pneumonia. Nutriția bună și igiena pot scurta recuperarea câinelui. În cazuri mai severe de tuse de canisa, antibioticele și suprimarea tuselor pot fi de ajutor. Cea mai bună prevenire este vaccinarea.

Parvovirus

Canin parvovirus, De asemenea, cunoscut sub numele de Parvo, este un virus extrem de contagios care afectează în principal câinii tineri. Este o cauză comună a bolii gastrointestinale acute. Dacă este lăsată netratată, poate fi fatală. Parvo este vărsat în fecalele câinilor infectați în termen de patru până la cinci zile de expunere, pe parcursul perioadei de boală și până la două săptămâni după recuperarea clinică. Puii și câinii tineri adulți care nu au fost complet vaccinați sunt cel mai expuși riscului.

Simptomele pot include depresia, lipsa apetitului, deshidratarea și febră. Pe măsură ce starea se înrăutățește, se dezvoltă diareea sângeroasă și sângeroasă, de obicei în decurs de 24 până la 48 de ore. Câinii grav afectați pot arăta semne de șoc, sepsis și chiar moarte. Diagnosticul se bazează pe istorie și simptome. Există, de asemenea, un test in-house care poate ajuta la detectarea expunerii la virus. Tratamentul este de susținere și simptomatic. Cea mai bună prevenire este vaccinarea și evitarea expunerii câinilor incomplet vaccinați la câinii nevaccinați. Deoarece parvovirusul poate rămâne viabil în mediul înconjurător timp de până la două luni, dezinfectanți cu activitate de oxidare, cum ar fi compușii de peroxid accelerați sau hipocloritul de sodiu, sunt recomandate.

Pecingine

Pecingine este o infecție a pielii, a părului sau a unghiilor cauzate de un tip de ciuperci cunoscut sub numele de dermatofit. Ringworm este zoonotic, adică, poate fi trecut la oameni. Infecția poate proveni din contactul direct cu un animal simptomatic infectat, contact direct cu un purtător asimptomatic sau contactul cu sporii din mediul înconjurător. Infecția este transmisă atunci când sporii se leagă la pielea iritată. Leziunile cutanate apar în mod obișnuit de la trei săptămâni după expunere.

Câini infectați De obicei, dezvoltați patch-uri chel, scalabile cu părul rupt. Ei pot dezvolta, de asemenea, umflături asemănătoare acneei pe piele. Cele mai comune site-uri afectate de ringworm sunt fața, sfaturile urechilor, coada și picioarele. Ringormul este diagnosticat de cultura fungică, examinarea cu o lampă ultravioletă și examinarea microscopică directă a părului sau a scalei pielii. Infecții cu ringworm adesea clare pe cont propriu. Dar, unii câini pot avea nevoie de tratament. Șampoane și scufundări medicale și medicamente anti-fungice pot ajuta la recuperarea vitezei. De asemenea, pot preveni răspândirea în continuare a ciupercii în mediul înconjurător. Bleachul diluat poate fi folosit pentru a curăța mediul de companie. Dacă bănuiți că tu sau cineva din gospodăria dvs. a devenit infectat cu viermii de apel, vă rugăm să contactați medicul pentru instrucțiuni ulterioare.

Referințe

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boli infecțioase la câini