De ce există mucus în scaunul câinelui meu?

Chihuahua ședința în fața fundalului Teal

Majoritatea proprietarilor au o idee despre ceea ce arată în mod normal scaunul câinelui și orice altceva anormal poate cauza ei o îngrijorare sau confuzie. În timp ce mucusul într-un scaun de câine este o constatare destul de comună și nu este întotdeauna în privința, uneori poate însemna că există o problemă de a avea nevoie de abordare.

Știind mai multe despre ce mucus în scaunul câinelui tău poate însemna vă poate ajuta să le păstrați sănătoși și regulați.

De ce câinii au mucus în scaunul lor?

Mucusul poate apărea într-un scaun de câine în mod natural de lubrifierea intestinelor. O cantitate mică de mucus din când în când este complet normală, deoarece permite fecale să alunece prin colon. Dacă mai mult mucus este văzut în scaun în mod regulat, totuși, poate indica o problemă.

Prea mult mucus în scaun înseamnă cel mai adesea că există inflamație excesivă în colonul câinelui tău și această condiție se numește colită.

Colonul este ultima parte a tractului intestinal care scade scaunul înainte de a ieși din corpul câinelui. Când colonul devine inflamate, apare colita și mucusul excesiv poate acoperi scaunul câinelui.

Motivele acestei inflamații ale colonului includ diverse paraziți intestinali cum ar fi viermii de viermi și Giardia, stres, infecții bacteriene, cum ar fi E. coli și Salmonella, ingestie de alimente stricate sau contaminate, Boala inflamatorie intestinală (IBD), alergii și traume.

Diagnosticarea de ce un câine are mucus în scaunul lor

Testele de diagnosticare vor trebui să fie executate pentru a determina cauza mucusului în scaunul câinelui. Veterinarul dvs. vă va vorbi despre orice stresori potențiali și despre indiscreția dietetică și apoi începeți cu unele teste de bază pentru a exclude unele probleme comune.

Examinările fecale microscopice vor fi ecranate pentru paraziți intestinali, iar culturile și citilele fecale vor căuta infecții bacteriene. Dacă aceste teste sunt negative și nu există nicio indicație a indiscreției, stresului sau traumei dietetice, vor fi explorate motive mai cronice pentru inflamație. Alergiile și IBD pot fi mai dificil de diagnosticat și pot implica diete de eliminare a alimentelor.

Aceste teste diferite de diagnosticare vor asigura, de asemenea, că ceea ce vedeți este de fapt mucus și nu grăsime. Grăsimea poate arăta asemănătoare cu mucusul, deoarece oferă o acoperire grasă scaunului. Dar motivele pentru care un câine are grăsime în scaun, este diferit de motivele pentru care poate avea mucus. Este posibil ca câinele dvs. să mănânce pur și simplu prea multă grăsime sau ar putea însemna un problema cu vezica biliară, pancreas sau alte lucruri.

Tratamentul mucusului în scaun

Tratamentul pentru mucusul excesiv din scaunul câinelui dvs. va depinde de motivul principal al acesteia. Paraziții și infecțiile pot fi tratate cu paraziticide și antibiotice. Probioticele și dietele speciale ar putea fi necesar să fie consumate, iar inflamația din intestine poate fi abordată cu steroizi.

Unele cauze ale mucusului în scaun, cum ar fi alergii și IBD, sunt cronice și vor necesita o gestionare continuă.

Cum de a preveni mucusul într-un scaun de câine

Deoarece mucusul din scaun poate să apară uneori datorită paraziților intestinali, este important să vă oferiți câinelui dumneavoastră prevenirea parazitului pentru a reduce probabilitatea apariției acestei probleme. Aceste medicamente sunt adesea găsite alături de preventivii de vierme și sunt de obicei date lunar. Sunt recomandate și examinările fecale anuale de verificare a paraziților și se fac adesea atunci când vă aduceți câinele în veterinar pentru examinarea fizică anuală.

Probioticele și prebiotica pot contribui la facilitarea unui tract intestinal normal, sănătos și, prin urmare, descurajează infecțiile și inflamația. Din acest motiv, poate fi de asemenea util să se administreze un amestec de aceste produse, numit un synbiotic, la câinele dvs. zilnic. Aceste produse vin în diferite forme și arome, iar multe sunt concepute special pentru câini. Unii conțin chiar și alte ingrediente utile, cum ar fi beta-glucani, vitamine și multe altele.

În cele din urmă, asigurându-vă că câinele dvs. nu mănâncă alimente contaminate sau expirate și nu trăiește cu stres cronic poate ajuta la prevenirea mucusului să apară în scaunul său. Aceste lucruri nu sunt întotdeauna ușor, dar fiind conștienți de cauzele potențiale ale mucusului excesiv din scaun, vă pot ajuta să vă împiedicați să se întâmple în câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce există mucus în scaunul câinelui meu?