Adevărul: este anestezia în siguranță pentru câini?

Anestezie - o teamă comună de proprietari de animale de companie, dar trebuie să vă faceți griji? O mulțime de proprietari de câini sunt mai preocupați de efectele anesteziei pe câinele lor decât efectele supuse procedurii medicale. Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Anestezie este în siguranță pentru câinele meu?,& # 8221; Trebuie să obțineți toate faptele și să luați o decizie informată.

Anestezie este în siguranță pentru câinele meuCa și în cazul oamenilor, există întotdeauna un risc atunci când este implicată anestezia. După cum a avansat tehnologia și au fost făcute mai multe cercetări, anestezia veterinară a devenit mult mai sigură decât acum mulți ani. Din păcate, stigmatul negativ atașat la procedură este încă în continuare, iar o mare parte din aceste informații nu sunt adevărate.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a obține informații despre anestezie pentru câini este să vorbești cu medicul veterinar. VET dvs. nu va lua o decizie care va afecta negativ sănătatea câinelui fără a se consulta mai întâi cu dvs.

În unele cazuri, anestezia este mai periculoasă decât altele, dar veterinarul dvs. va fi capabil să vă explice toate acestea pe baza stării de sănătate ale câinelui.

Podcast: Argumente pro și contra de câini de spionare sau neutring

Anestezie este în siguranță pentru câinele meu?

Este anestezie sigură pentru câini

Siguranța anesteziei câinilor

Primul lucru pe care veterinarul tău ar trebui să-l facă înainte de a recomanda orice procedură în care câinele dvs. va trebui să fie pus sub este dați câinelui dvs. un întreg fizic. Aceasta va include munca de sânge și ar putea descoperi problemele care să fie nesigure pentru ca animalul dvs. să primească anestezie.

VET dvs. poate fi capabil să determine imediat dacă câinele dvs. este capabil să manipuleze procedura sau nu.

Avem un câine cu o condiție de inimă. Inima ei bate prea repede pe cont propriu, așa că este pe mai multe medicamente antiaritmice pentru a-l controla, ceea ce înseamnă că nu poate fi pusă în siguranță.

Câini de rang înalt și puii foarte tineri pot fi, de asemenea, mai probabil să fie considerați incapabili pentru anestezie.

Ce ar trebui să știți despre anestezia câinilor

Câine anestezie sigură sau nuDacă chiar vrei să știi, & # 8220 este sigură pentru câinele meu?,& # 8221; Trebuie să înțelegeți procesul de procedură medicală pe care câinele dvs. îl va avea.

Dacă pooch-ul dvs. are nevoie doar de o curățare dentară rapidă, procesul va fi mult mai rapid și mai ușor decât dacă are o obstrucție intestinală.

Este dreptul tău să știi ce se va întâmpla în timpul procedurii - tot ce trebuie să faceți este să întrebați. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie va fi intubat în timp ce se află sub anestezie.

Aceasta înseamnă că VET va pune un tub de respirație prin gura câinelui și în conducta lui de vânt. Îi va permite să primească oxigen suplimentar și va împiedica, de asemenea, sângele și fluidele să intre în plămâni.

De asemenea, trebuie să întrebi despre persoana care administrează anestezia și modul în care inima și plămânii din animalele de companie sunt monitorizate în timp ce este sub.

În mod obișnuit, medicul veterinar administrează anestezia, dar veți dori să știți că este cineva care este bine pregătit și știe ce să caute în timp ce monitorizează câinele.

Efectele secundare ale anesteziei pot fi ușor observate de cineva care știe ce să caute, iar biroul medicului veterinar ar trebui să aibă medicamente de urgență la îndemână în cazul în care ceva nu merge bine în timp ce animalul dvs. de companie.

Răspunzând la întrebarea & # 8220; este anestezia sigură pentru câinele meu?& # 8221; este la fel de mult despre medicul veterinar ca și despre anestezia în sine. Unele întrebări pe care ar trebui să le întrebi înainte de a fi de acord cu anestezia pentru cainele dvs. includ:

  • VET va necesita munca de sânge înainte de evenimentul anestezic? Dacă da, cât de departe în avans?
  • Care este dedicat monitorizării câinelui meu în timp ce este sub anestezie? Persoana credelată? Ce antrenament are cu anestezie?
  • Ce metodă este utilizată pentru a monitoriza câinele în timp ce este sub?
  • Câinele meu va avea fluide și un cateter IV în timpul procedurii?
  • Care este procedura de monitorizare și de observare a câinelui meu în timp ce se recuperează?

Luați în considerare toate cele de mai sus și discutați aceste lucruri cu medicul veterinar.

Urmăriți și: 3 cele mai bune purici și bifați tratamente pentru câini comparativ

Faptele despre anestezia câinilor

Potrivit unui A Studiu efectuat de dr. David C. Brodbelt, Un anestezist veterinar certificat de consiliu în Anglia, rata mortalității câinilor sub sedarea sau anestezia medii despre 0.15%.

Studiul a fost efectuat folosind 98.000 de câini, un număr extrem de mare pentru un studiu veterinar. Vârsta medie a pacienților a fost de 8 ani.

Riscurile anesteziei au crescut cu anumite variabile. Studiul a constatat că:

  • Pacienții bolnavi aveau de 7 ori mai multe șanse de a avea complicații
  • Anestezia de urgență a crescut riscul de 3 ori
  • Mai multe intervenții chirurgicale au crescut de 5 ori
  • Pacienții cu vârsta de peste 12 ani au fost de 7 ori mai multe șanse de a avea complicații
  • Pacienții care cântăresc mai puțin de 10 kilograme au fost de 8 ori mai multe șanse de a avea complicații
  • Brachycefalii rase au fost de 8 ori mai multe șanse de a avea complicații.

Această cercetare a constatat, de asemenea, că majoritatea pacienților care au trecut au trecut după procedură și nu în timpul anesteziei.

Studiul a considerat o moarte care va fi legată de anestezie dacă a apărut în termen de 48 de ore de la câinele pus sub. Peste jumătate din decesele înregistrate au avut loc în primele trei ore după recuperarea de la anestezie.

Să vorbim despre anestezie pentru câini

Anestezie pentru câini și animale de companie - în siguranță sau nu

Care sunt gandurile tale?

Aceste informații nu sunt menite să vă sperie și mai mult.

Pur și simplu am vrut să împărtășesc aceste informații (1) educați proprietarii de câini cu privire la îmbunătățirea anesteziei veterinare în ultimii ani și riscul scăzut pentru majoritatea câinilor și (2) pentru a explica importanța unei conversații deschise cu medicul veterinar înainte de a vă semna Off pe orice procedură medicală care necesită anestezie.

Dacă veterinarul dvs. ecranează animalul dvs. de companie și urmați instrucțiunile date, anestezia este probabil să fie foarte sigură pentru câinele dvs. Majoritatea poveștilor de groază pe care le auziți provin de la proprietarii de animale de companie care nu au urmat instrucțiunile date.

Câinele dvs. trebuie să fie rapid înainte de a fi pus sub anestezie și, dacă nu aderați la acea politică, câinele dvs. ar putea vomita în timpul procedurii și a sufocului sau vărsăturile ar putea intra în plămâni.

Sper că am ajutat la răspunsul la întrebarea dvs. & # 8220; este anestezie în siguranță pentru câinele meu?& # 8221; Dacă aveți o poveste personală sau un sfat despre anestezie canină, mi-ar plăcea să citesc despre el în comentarii!

Citiți următorul: Îngrijirea câinilor holistică - Ghidul final bazat pe dovezi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adevărul: este anestezia în siguranță pentru câini?