Dog anestezie: cât de sigur este?

Câinele dvs. are nevoie de intervenție chirurgicală, iar inima ta se concentrează asupra nevoilor imediate ale animalului dvs. de companie. Chirurgia ar putea fi pentru o vătămare, o boală sau poate că este chiar o curățare dentară de rutină. Experiența poate fi copleșitoare, pentru că sunteți îngrijorat de siguranța sedarii și a anesteziei câinilor care vor fi folosite.

Deși există riscuri implicate în ambele, riscurile pot fi minimizate de către medicul veterinar prin intermediul Planificare și pregătire atentă. Odată cu utilizarea unor medicamente și protocoale de siguranță mai bune, anestezia la câini este relativ sigură, iar studiile arată că rata mortalității asociate anestezicului în rândul câinilor sănătoși este între 0.05% și 0.12% În timp ce pentru animalele bolnave este rata mortalității în jurul anului 4.77% și este de fapt mai mare la pisici decât la câini (1, 2).

Pe măsură ce tehnologia a avansat și au fost făcute mai multe cercetări, anestezia veterinară a devenit mult mai sigură decât acum mulți ani, care este în cazul în care se teme de ea. Dar stigmatul negativ atașat la procedura anestezică este încă în continuare, și o mare parte din acest lucru "# 8220; # 8221; informațiile nu sunt adevărate (3).

Dacă sunteți îngrijorat de anestezia câinilor, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să discutați cu medicul veterinar și să faceți diligența dvs. cu privire la modul în care anestezia PET vă poate afecta câinele. Un veterinar nu va recomanda nimic care va face rău animalelor de companie. Ei vor explica riscurile de anestezie de câine și vă vor ajuta să alegeți despre opțiunea potrivită.

Sedare vs. Anestezie

Câinii vor suferi fie anestezie generală cu sedare, fie doar sedarea numai (4).

Când discutați acest lucru cu medicul veterinar, puteți vorbi despre gradul de sedare sau anestezie că câinele dvs. va fi sub. Acesta va depinde de procedură, motivele pentru care se folosește oricare dintre ele și cât de invazivă va fi pentru câinele dvs.

În multe cazuri, și mai ales cu câini seniori, o doză mică de un medicament sedativ ușor, cum ar fi acepromazina va fi folosit (5). Acest lucru este de a asigura un mediu fără stres pentru animal. Sedarea poate fi utilizată pentru proceduri minore care sunt mai puțin invazive pentru câinele dvs., cum ar fi raze X, ultra-sunet și răni minore.

Uneori, una dintre cele patru opioide - morfină, petuidină, buprenorfină sau butorfanol - ar putea fi combinată cu medicamentul sedativ pentru a crește efectele sedative (6).

Intervențiile chirurgicale de urgență și procedurile mai invazive necesită o anestezie mai profundă și un tub de respirație (7). Droguri ca tiopentone și propofol va fi folosit în astfel de cazuri pentru a induce anasticia în câine.

Când câinele dvs. suferă anestezie generală, ei vor fi complet inconștienți în timpul procedurii, spre deosebire de a fi pur și simplu sedate. Veterinarul dvs. va trece peste riscurile implicate în chirurgia câinelui dvs. și riscurile de anestezie pentru câinele dvs.

Care sunt riscurile anesteziei câinilor?

Fiecare intervenție chirurgicală are riscuri proprii, dar există și riscuri implicate în medicamentele utilizate și în general inducerea anesteziei la câini. Aceste riscuri pot varia în funcție de sănătatea și condițiile medicale ale animalelor de companie și în special vârsta și greutatea câinelui.

1. Vârsta câinelui

Vârsta câinelui dvs. este cel mai mare factor în cât va fi anestezia riscantă, studiile care prezintă o mortalitate crescută în rândul vârstnicilor datorită bolilor concurente (8). Un alt motiv pentru creșterea morbidității anestezice între câinii de rang înalt se datorează unei funcții de organe slăbite sau scăzute (9).

Câinii mai în vârstă pot avea tensiune arterială scăzută sau diabet, ceea ce crește și șansele de pierdere a funcției de organ în timpul intervenției chirurgicale. Ele tind să sufere de artrită, ceea ce înseamnă că articulațiile lor trebuie protejate în timpul procedurii.

Dacă câinele dvs. este în vârstă și mai ales dacă au probleme multiple de sănătate, anestezia poate uneori să fie reconsiderată dacă riscurile depășesc beneficiile. Acesta este motivul pentru care veterinarii loc o importanță capitală asupra evaluării pre-anestezice (10).

Complicațiile pot fi evitate sau reduse prin pregătirea pentru anestezie înainte de timp, trecând peste istoricul sănătății câinelui dvs. și cu medicul veterinar să facă o sânge de bază de lucru pentru a căuta orice probleme neidentificate.

2. Conditii medicale

Condițiile medicale preexistente pot complica și a face riscurile pentru anestezie canină mai mare. Rata mortalității este foarte scăzută pentru câinii sănătoși, dar câinii cu condiții preexistente Rata mortalității crește.

Unele dintre condițiile legate de funcționarea corpului câinelui care pot fi afectate negativ de anestezie și, în special, în câinii seniori, includ:

  • Sistemul respirator (11, 12, 13)
  • Sistemul cardiovascular (14, 15, 16)
  • Sistem nervos central (17, 18)
  • Sistem renal (19, 20)
  • Sistem hepatic (21)
  • Lupta sau răspunsul de zbor și # 8221; (22)

Ar trebui să discutați cu medicul veterinar toate condițiile preexistente. Întrebați dacă există un anestezist în personal, sau găsiți un birou de specialitate dacă câinele dvs. are orice tip de inimă, căii respiratorii sau alte boli grave și va necesita o procedură mai lungă.

Veterinarul dvs. vă va ajuta să obțineți condiții medicale actuale sub control înainte de intervenția chirurgicală (23). O linie de bază completă a sângelui se va face înainte de intervenția chirurgicală pentru a determina dacă câinele dvs. are alte condiții și permite anesteziologului să obțină o determinare exactă a stării de sănătate a câinelui dvs.

3. Greutatea câinelui

Câinele dvs. trebuie să fie cântărit pentru a obține o greutate exactă înainte de operație, deoarece. Dozele de droguri pentru anestezia generală sunt determinate de greutatea și sănătatea generală a câinelui dvs. (24, 25).

Dacă aveți un câine mai mic, anestezia poate dura mai mult timp să se poarte. Medicamentele creează un efect mai profund asupra câinelui dvs. și durează mai mult deoarece există mai puțină grăsime pentru a distribui medicamentul. Câinele dvs. poate fi mai rece și va fi important să vă păstrați câinele cald în timpul intervenției chirurgicale din cauza unei presiuni arteriale și a ratei metabolice.

Dacă câinele dvs. este supraponderal, chirurgia sub anestezie poate avea un risc mai mare. Câinii care sunt grei pot fi greu de poziționat în timpul procedurilor și pot avea dificultăți în respirație. În multe cazuri câinii mai mari nu vor putea să respire singuri și să aibă tuburi de respirație introduse.

4. Rasă

Rasa câinelui dvs. poate avea un risc mai mare pentru complicații în timpul anesteziei sau intervențiilor chirurgicale decât alți câini (26, 27). Veterinarul dvs. va fi capabil să discute aceste tipuri diferite de riscuri cu dvs. și să treacă peste istoricul medical al câinelui dvs. cu dvs.

Unele rase cu nasuri mai scurte, ca o peziune sau un pug, sunt mai dificil de sedate. Acest lucru se datorează formei nasului lor mai scurt și a pasajelor nazale mai mici. Acest lucru poate duce la problemele aeriene în timpul intervenției chirurgicale.

Alte rase de câine pot avea o istorie a ceea ce este cunoscut ca Colapsul traheal. Poodles și Pomeranii sunt atât rase de risc ridicate pentru această afecțiune. Medicul veterinar va fi capabil să-ți trateze câinele cu medicamente după operație pentru a reduce șansele de infecție.

Colapsul traheal este considerat o condiție progresivă cronică, astfel încât medicul veterinar va observa acest lucru pentru viitor. Dacă câinele dvs. necesită o intervenție chirurgicală din nou, va fi lăsată intubată după operație cât mai mult posibil pentru a permite o mai bună șansă de recuperare cu mai puține probleme.

Ce să fie conștienți de

Unul dintre primele lucruri care se gândesc la luarea în considerare a riscurilor implicate cu un câine care suferă de anestezie este care va sedura animalul dvs. de companie?

Când te duci la spital pentru chirurgie, ai un specialist, dar când câinele tău merge la medicul veterinar, poate fi doar medicul și personalul lor. Este important să știți cine va anesteza câinele dvs. și ce sunt acreditările lor.

Veterinarul dvs. poate avea tehnicieni certificați care sunt instruiți să se ocupe de anestezia veterinară. Ele sunt instruite pentru a monitoriza semnele vitale, respirația, oxigenarea și ritmul inimii. Dacă există o schimbare a semnelor vitale, ele sunt capabile să o manipuleze imediat.

Dacă sunteți îngrijorat, puteți Cereți medicului veterinar acreditările a persoanei care va monitoriza anestezia câinelui. Puteți cere un specialist sau anestezist.

Recuperarea câinelui post-anestezie

De asemenea, puteți dori Urmăriți-vă cu un veterinar În ceea ce privește perioada de recuperare. Întrebați unde va fi câinele dvs. în timpul operației post-chirurgie și cum va fi ca câinele dvs. Câinele tău va fi în orice durere? Veterinarul dvs. va recomanda și va începe un program de gestionare a durerii pentru câinele dvs. imediat.

În timpul recuperării, o asistentă medicală sau un tehnician va monitoriza tensiunea arterială a câinelui, respirația și nivelul de oxigen. Acest lucru se face aproximativ la fiecare 10 minute până când câinele dvs. este gata să meargă acasă. Veterinarul dvs. poate recomanda îngrijire, medicamente, terapie fizică și vizite de întoarcere.

Odată ce câinele dvs. este acasă, luați-l lent este cheia. Permiteți-vă animalului de companie spațiul necesar pentru a vă recupera și păstrați alte animale de companie. Este posibil să trebuiască să-i izolezi câinele într-o cameră singură pentru a da-o timp și liniștea trebuie să se vindece și să se recupereze.

Citiți următorul: Cum să verificați ritmul cardiac al câinelui acasă

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Siguranța anesteziei câinilor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog anestezie: cât de sigur este?