Obținerea unei curățări profesionale dinți pentru câinele dvs

câine la o curățare dentară

Câinele dvs. are nevoie de o curățare dentară? Poate că ați mirosit o respirație destul de proastă sau ați văzut o mulțime de tartr pe dinții câinelui. Poate că medicul veterinar a recomandat o curățare dentară în timpul unei bunăstări de rutină examinare. S-ar putea să fiți ezitant sau îngrijorat pentru că nu aveți toate informațiile. Sanatate dentara este o parte importantă a bunăstării fiecărui câine. Dacă medicul veterinar detectează boala dentară, poate fi recomandată o curățare profesională pentru a Păstrați câinele sănătos. Dacă observați semne de boală dentară, este important să discutați cu VET dvs.

Luați în considerare tipurile de curățare dentară profesională

Curățarea dentară profesională se numește uneori "profilaxie dentară" în cazurile de boală ușoară (deoarece este o procedură preventivă). Cand Boala dentară este semnificativă, O curățare dentară profesională poate fi considerată "tratament parodontal."Cele mai multe birouri VET vor pur și simplu porecla procedura A" Dental."

La fel ca vizitele dvs. de rutină la dentist, o curățare dentară profesională implică o scalare amănunțită a dinților, lustruirea dinților și o inspecție strânsă a dinților, gingiilor și gurii. Niciun câine nu va lăsa pe oamenii să fie în jurul gurii cu unelte de apă și metal. Prin urmare, anestezia generală este necesară pentru a face o curățare dentară adecvată și o examinare orală.

Înainte de a începe

În timp ce veterinienii se străduiesc să facă anestezie cât mai sigură, nu este fără risc. Animalele cu condiții de sănătate subiacente vor avea un risc mai mare de complicații anestezice. Prin urmare, majoritatea veterinarilor recomandă lucrările de laborator înainte de o curățare dentară.

Rezultatele obișnuite ale laboratorului vă asigură că Anestezia prezintă cel mai mic risc posibil. Rezultatele laboratorului anormal vă vor lăsa medicul veterinar să știe că protocoalele anesteziei au nevoie de ajustare sau că nu este sigur să utilizați anestezie la câinele dvs. deloc. Acest lucru va permite, de asemenea, veterinarului dvs. să înceapă tratamentul pentru o boală din care nu ați fost încă conștienți.

Pregătirea pentru anestezie

Odată ce rezultatele de laborator ți-au eliminat câinele pentru anestezie pentru a face curățarea dentară, vor fi făcute unele preparate. A tehnician veterinar va plasa probabil un cateter intravenos pentru a furniza droguri și fluide la câinele dvs. în timpul procedurii. Poate fi dată o injecție "pre-medicamente" pentru a aduce o relaxare și analgezic înainte de începerea procedurii.

Când dentarul câinelui dvs. este pe punctul de a începe, va fi injectat un medicament anestezic, determinând ca câinele să adoarmă repede. Apoi, un tub de respirație este plasat prin gura câinelui în trahee. Acest tub asigură o căi respiratorii deschise în timpul procedurii prin care pot fi livrate gazul de oxigen și anestezic. De asemenea, împiedică lichidele și bacteriile din gură să intre în caile aeriene și plămâni.

În timpul procedurii, nivelul anesteziei câinelui va fi menținut și ajustat de tehnicienii veterinari, precum și de medicul veterinar. În plus, toate semnele vitale vor fi monitorizate îndeaproape pentru a se asigura că câinele dvs. nu este expus riscului de complicații și că Pupul nu este, de asemenea, treaz sau sentimentul procedurii.

Înțelegerea curățării dentare

Unele clinici veterinare vor începe procedura dentară cu radiografiile dentare (raze X). Acest lucru permite medicului veterinar să evalueze sănătatea rădăcinilor dinților sub gingiile, nu doar partea vizibilă a gurii. Tehnicienii veterinari efectuează de obicei profilaxia dentară sau tratamentul parodontal (la fel ca un igienist dentar vă va curăța dinții). Ei fac acest lucru sub supravegherea veterinarului.

Tehnicianul începe prin clătirea gurii și făcând o inspecție generală. Apoi, placa dentară și tartrul sunt îndepărtate folosind unelte de mână și scaler ultrasonic. Un scalator parodontal special este folosit pentru a curăța și chiar sub linia gingiilor, deoarece aceasta este locul în care bacteriile orale pot face cele mai multe daune.

După ce scalarea este completă, tehnicianul va folosi o probă parodontală pentru a căuta semne de boală parodontală și orice alte anomalii. Veterinarul va examina radiografiile și va examina vizual gura.

Dacă nu există extracții sau tratamente speciale necesare, tehnicianul va continua să lustru dinții cu un instrument de lustruire rotativă din cauciuc și o pastă (la fel ca și igienistul dentar). Lustruirea netedă a suprafeței dintelui pentru a face mai dificilă aderarea plăcii. În cele din urmă, gura este clătită și uscată. O spumă de fluorură poate fi plasată pe dinți la sfârșitul procedurii. Câinele dvs. va intra apoi la recuperarea anesteziei, unde va fi monitorizată îndeaproape până se trezește.

Extracții dentare și tratamente speciale

În unele cazuri, medicul veterinar va determina că unul sau mai mulți dinți sunt prea bolnavi și trebuie îndepărtate. Aceasta include dinții care sunt liberi, fracturate sau altfel nesănătoase. Extragerea unui dinte poate fi rapid și simplu, mai ales dacă dintele este deja slăbit. O extracție dentară ar putea fi, de asemenea, o procedură chirurgicală extinsă dacă dintele bolnav nu este slăbit.

Medicul veterinar poate găsi zone de boală dentară care nu sunt suficient de grave pentru a justifica extragerea. În aceste cazuri, un antibiotic special sau alt tratament poate fi aplicat în zonă în încercarea de a salva dintele. Veterinarul dvs. vă va informa despre recomandările sale pentru câinele dvs. după ce examinarea dentară completă este completă. Puteți fi siguri că un fel de ingrijirea casei va fi recomandat.

Costul unei curățări dentare profesionale

Costul unei curățări dentare profesionale variază în funcție de regiune și veterinar. De asemenea, depinde de cantitatea de lucru dentar are nevoie de câine. În general, ar trebui să vă așteptați ca costurile totale ale unei curățări dentare să scadă între 300 de dolari și 700 de dolari în funcție de severitatea bolii dentare și de vârsta / mărimea câinelui. Fiți conștienți de faptul că extracțiile și tratamentele speciale vor adăuga la costul total, uneori cu câteva sute de dolari.

Costul poate părea o mulțime, dar majoritatea proprietarilor de animale de companie și experți sunt de acord că, pe termen lung, sunt banii bine cheltuiți. Boala dentară poate duce la multe probleme sistemice de sănătate la câini, cum ar fi bolile inimii și renale.

Prevenirea problemelor în timpul unei curățări dentare

Curățarea obișnuită și igiena orală adecvată la domiciliu sunt esențiale și pot împiedica necesitatea unui examen dentar mai aprofundat pentru câinele dvs. Periajul dinților câinelui În mod regulat, poate ajuta, de asemenea, să se obișnuiască cu inspecțiile dentare, făcând curățarea mai ușoară pentru toți cei implicați.

Deoarece câinele dvs. va fi sub anestezie, este rar că vor apărea probleme în timpul examenului. VET poate găsi rezultate neașteptate odată ce intră în gura câinelui, dar va discuta orice opțiuni înainte de a lua măsuri.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: elementele de bază ale pedepsei

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala parodontală la câini. Verticul de uși mici

  2. Dog Dental CareHudson animal spital, 2020

  3. Ce să vă așteptați la curățarea dinților animalului. Kulshan Vet

  4. Ce este o curățare dentară profesională veterinară? American Veterinar College Dental, 2020

  5. Boala parodontală la animale miciManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Obținerea unei curățări profesionale dinți pentru câinele dvs