Ce trebuie să știți despre anestezie pentru pisica voastră

Anestezie de pisici

Mulți proprietari de companie sunt înfricoșătoare de anestezie. Anestezia, definită ca o "pierdere de sentiment sau senzație", este utilizată în mod obișnuit în practicile veterinare și oferă un instrument esențial pentru proceduri chirurgicale sau alte proceduri dureroase care sunt recomandate pentru sănătatea pisicii dvs. Anestezia este de așteptat să fie folosită atunci când pisica ta este spayed sau neutered, în curățarea dentară și mai mult. Iată câteva informații care vă ajută să vă dați o mai bună înțelegere a unor tipuri de anestezice utilizate în mod obișnuit pe care le folosim pentru animalele de companie.

Sedarea înainte de anestezie

Pisicile sunt, în general, administrate sedative sau tranchilizante înainte de anestezie. Aceste medicamente se vorda și se vor liniști pisica, astfel încât să poată fi relaxați și dat o mască sau tubul traheal necesar pentru anestezie inhalatorie. Veterinarul dvs. va folosi diferite combinații pentru a ajuta la reducerea riscurilor de anestezie în timp ce susțineți durerea și nivelul de sedare al animalului dvs. necesar pentru procedurile care acceptă sănătatea animalului dvs. de companie. Drogurile sedative sunt administrate o varietate de moduri, cum ar fi subcutanat (sub piele), intramuscular (în mușchi) sau intravenos.

Anestezice injectabile

Există multe tipuri diferite de agenți anestezici injectabili și vom acoperi câteva cele obișnuite. Fiecare dintre acești agenți are argumente pro și contra. Vorbiți cu dvs medic veterinar despre riscurile de utilizare a anumitor anestezice pentru procedura pisicii tale. Medicul vă poate ușura mintea despre tipul de anestezic care va fi folosit și de ce.

Opioide: Opioidele sunt una dintre cele mai frecvent utilizate premedicări la pisici și câini. Acestea oferă atât controlul durerii, cât și reacții relativ scăzute asupra sistemului cardiovascular, făcându-le medicamente de alegere pentru multe animale de companie cu boală respiratorie sau cardiacă. Opioide diferite durează durata de timp în corp. Multe opioide pot fi combinate cu alte medicamente, făcându-le cu ușurință o alegere ideală pentru premedicarea în multe pisici.

Benzodiazepines: Această clasă de medicamente este considerată una dintre categoriile mai sigure de medicamente pentru pacientul veterinar și este în mod obișnuit un medicament de alegere pentru geriatrie. A avut popularitate în creștere în medicina veterinară. Această clasă de medicamente poate provoca un efect excitator la unii pacienți rar. De asemenea, are efecte anti-criză și include medicamente precum midazolamul și diazepamul.

Ketamine: Ketamina este un anestezic disociat utilizat pe scară largă ca un medicament pre-anestezic, cât și în combinație cu alte medicamente. Este, de asemenea, utilă pentru controlul suplimentar al durerii la pacientul sub anestezie. Ketamina este folosită în multe situații și este o componentă cheie pentru anestezie în pisica care devine fracțiune la medic veterinar, ajutând la asigurarea că au grijă de care au nevoie.

Propofol: Propofolul este un hipnotic nonarbiturat. De asemenea, este numit Propoflo, Rapinovet și Dipravan. Propofolul este unul dintre cei mai frecvenți agenți de inducție utilizați în medicina veterinară. Acesta este rapid, oferă o perioadă de recuperare rapidă și rareori provoacă efecte de droguri.

Inhalant anestezics

Izofluoran este un gaz inhalant utilizat în mod obișnuit în medicina veterinară. Majoritatea procedurilor veterinare utilizează gazul izofluran sau sevofluran în timpul anesteziei pentru a ajuta la menținerea pacienților la un grad adecvat de sedare și analgezie.

Există argumente pro și contra la fiecare dintre sedativele injectabile menționate mai sus. Este întotdeauna un risc potențial atunci când utilizați anestezie pentru orice animal de companie, indiferent de vârstă sau condiție. Totuși, anestezia este o parte importantă pentru a permite procedurile care să susțină sănătatea, confortul și longevitatea animalelor de companie. Cereți medicului veterinar să facă o screening de sânge pre-anestezic. Această precauție va ajuta medicul veterinar să determine cel mai bun anestezic sau o combinație de anestezice pentru pisica ta.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Robertson, Sheilah A et al. ALEFP Orientările anesteziei felineJurnalul de Medicină și Chirurgie Feline, vol 20, nu. 7, 2018, pp. 602-634. Publicații salvie, DOI: 10.1177 / 1098612X18781391

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să știți despre anestezie pentru pisica voastră