Ce este o uretrostomie perineală?

O pisică de ghimbir care iese dintr-o cutie de gunoi acoperită

A blocaj urinar este o urgență care amenință viața, indiferent de specie. Caturile de sex masculin, totuși, sunt cele mai frecvent văzute cu această problemă în medicina veterinară. Dacă pisica dvs. sa luptat cu un blocaj urinar sau blocaje multiple, veterinarul dvs. poate recomanda o procedură numită uretrostomie perineală.

Ce este o uretrostomie perineală?

Pisicile masculine, în special, au o uretra care devine incredibil de îngustă, deoarece se apropie de exteriorul corpului. Acesta este motivul pentru care acestea sunt cel mai frecvent tip de pacient pentru un blocaj urinar.

Pisicile pot fi predispuse la ceva numit tulburare a tractului urinar inferior (Flutd) și acest lucru poate implica infectii ale tractului urinar, Formarea cristalului urinar și inflamația vezicii urinare. Dacă pisica dvs. are flutd, cristalele urinare și cheagurile de sânge sunt expuse riscului de a rămâne blocat în cazul în care uretra îngustă.

O uretrostomie perineală, uneori pur și simplu numită o intervenție chirurgicală PU, este o procedură chirurgicală în care uretra de pisică este scurtată prin îndepărtarea acestei porțiuni înguste. Făcând acest lucru înseamnă că sunt mai puțin probabil să obțină un blocaj în viitor.

Când ar fi recomandată o uretrostomie perineală?

Nu toate pisicile de sex masculin care au un blocaj urinar vor necesita o chirurgie PU. Dacă pisica dvs. suferă doar de un blocaj, recuperează și nu blochează din nou, probabil că vor face bine fără unul. Cu toate acestea, în cazul în care pisica dvs. are un blocaj urinar eliminat de veterinarul dvs. și apoi re-blochează prompt, sau dacă se luptă cu blocaje cronice, ele pot fi un candidat pentru o intervenție chirurgicală PU.

Deoarece aceasta este o procedură care necesită anestezie generală, există și alte considerații care trebuie luate în considerare înainte de programarea pisicii dvs. pentru chirurgie. Vârsta lor, rezultatele muncii de sânge și funcția de inimă vor fi priviți de medicul veterinar. Factorul de risc al pisicii pentru anestezie generală va fi cântărit împotriva beneficiilor operației.

Poate veterinarul meu regulat să efectueze o uretrostomie perineală?

Din păcate, operațiile PU nu sunt la fel de în mod obișnuit ca spars și neutere. Dacă această intervenție chirurgicală este recomandată pentru pisica dvs., poate doriți să vă uitați să o efectuați de un chirurg veterinar certificat de bord, deoarece vor avea mult mai multă experiență efectuând această intervenție chirurgicală.

Desigur, cu acreditări mai mari vine cheltuieli mai mari, iar costul total poate fi mai mult decât dacă VET-ul dvs. regulat a efectuat-o. Este posibil să aveți, de asemenea, unele dificultăți de a găsi un chirurg certificat de bord "local" pentru dvs. Acești specialiști veterinari lucrează, de obicei, din spitale mari, de trimitere.

Având veterinarul dvs. obișnuit efectuează procedura poate însemna că puteți rămâne mai aproape de casă și nu va fi la fel de scump. Tu și veterinarul tău va trebui să decidă ce ar fi mai practic pentru tine și pentru pisica ta.

Urethrostomia perineală

Nu este neobișnuit ca o pisică să rămână în spital în prima noapte după operație. Veterinarul dvs. va dori să vă asigurați că pisica dvs. este capabilă să producă urină și urina. Odată ce ați dori să vă limitați pisica într-o cameră mică, unde vă puteți monitoriza îndeaproape obiceiurile cutiei de gunoi.

Veți dori să utilizați o gunoi cu praf scăzut și fără argilă până când pisica dvs. este complet recuperată de la intervenția chirurgicală. Sunt făcute comercial, hârtie pe bază de pisici pe bază de hârtie care sunt cel mai bun substrat de utilizat după o intervenție chirurgicală PU. De asemenea, veți dori să vă păstrați pisica cât mai liniștită și calmă posibilă, inclusiv încercarea de a le împiedica sărituri și pe suprafețe mari.

Pisica dvs. va trebui să poarte un guler electronic pentru a le împiedica să lingă la incizia lor. Din păcate, chirurgia se potrivește cu faptul că unii oameni folosesc pentru recuperările de spay pot să nu fie practice pentru acest tip de procedură, deoarece acestea nu pot acoperi pe deplin incizia pisicii.

Dacă pisica voastră experimentează orice roșeață, umflături, ooing sau durere la locul lor de incizie, dacă par să aibă probleme de urinare sau dacă nu par să se comporte ca și în câteva zile după ce au venit acasă de la spital, au le văzuți de medicul veterinar.

Dacă pisica dvs. este tratată pentru flutd sau orice alt fel tulburare urinară, Este important să continuați acest lucru tratament Post-Chirurgie. Chiar dacă o intervenție chirurgicală PU reduce drastic șansele unei pisici având un blocaj urinar, aceasta nu o îndepărtează complet.

O operație de uretrostomie perineală nu este o procedură comună la majoritatea spitalelor veterinare de practică generală. Dacă credeți că pisica dvs. ar beneficia de această procedură, discutați cu medicul veterinar. Ei pot răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre procedură, precum și asumarea oricărei îngrijorări pe care le puteți avea despre punerea pisicii dvs. sub anestezie generală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este o uretrostomie perineală?