Să vorbim: rahocefalice rase - care este diferența?

Totul despre rasele brahycefalice

Brachycefalii raseBrachycefalii rase sunt câini cu împins în nas. Mulți oameni cred că trăsătura îi face să pară adorabilă, dar poate provoca, de asemenea, unele probleme de sănătate unice.Unele dintre cele mai frecvente rase brahycefalice sunt Terrierii Boston, buldogi englezi, buldogi francezi, pugs și boxeri. Aceste rase au un cap unic, o formă și o formă de gât, care este diferită de alte canini, ceea ce poate provoca probleme de respirație și probleme cu creierul, ochii și urechile. 

Brachycephaly poate fi tradusă la capul scurt. Cuvântul grecesc & # 8216; Brachy "înseamnă scurt, și" cefalic "înseamnă cap. Această condiție se datorează de fapt Creșterea selectivă, sau practica câinilor de reproducere pentru a îmbunătăți caracteristicile specifice. Băierii de rahocefalici se concentrează asupra scopului de a produce descendenți cu cranii foarte scurți, în special în ceea ce privește regiunea și nasul inferior. Acest lucru se va asigura că catelul nu crește din aspectul snub-noss, deoarece devine adult.

Cele mai multe rahocefalice rase au câteva condiții subtile de sănătate, dar nimic care pune viața în pericol. Cu toate acestea, brachycefalia extremă este o afecțiune moștenită care a fost făcută de om prin procesul de reproducere selectivă exagerată. Brachycephaly extreme poate duce la probleme de sănătate pe tot parcursul vieții pentru câine și, în cele din urmă, își pot scurta viața.

Brachycefalice rase - Care este diferența?

Brachycefalii rase

Dacă urmați coloanele mele, știți că avem un boxer de 5 ani. Am salvat boxerii de mai mulți ani, dar înainte de adoptare primul meu boxer pe care nu l-am deținut niciodată o rasă brahycefalică. Nu a durat mult să-și dea seama că există unele diferențe vizibile.

LEGATE DE: Op-Ed: Genetică Canine - Cum să faci un câine

Când mi-am luat primul boxer de salvare către medicul veterinar pentru o verificare, ea a vorbit cu mine despre rasele brahycefalice și cu diferențele dintre ele și câinii cu o formă tradițională a capului și a puțului. Mi-a spus că, datorită construcției lor faciale modificate, toate suferă de o condiție cunoscută ca Sindromul respirator brahicefalic (BRS) la o diplomă variată.

Pentru a înțelege această condiție, aveți nevoie de prima dată a întelege nasul animalului tău. Dacă dețineți un câine înfricoșător, veți observa că nările sale sunt mai mici decât cele ale unui câine cu un bot tradițional. Ele sunt scrolate foarte strâns, făcând nările înguste. Acest lucru va face mai greu ca câinele dvs. să miște aerul în și să iasă.

BRS este, de asemenea, caracterizată printr-un palat moale alungit. În termenii lui Layman, aceasta înseamnă că are o clapetă mare de piele situată în apropierea spatelui gâtului, ceea ce provoacă o mulțime de caracteristici comune ale rahocifiei, inclusiv snorting.

Dacă aveți o rasă brahycefalică, asigurați-vă că medicul veterinar verifică dacă respirația sa este suficientă înainte de a face orice tip de intervenție chirurgicală.

Animalele cu BRS au, de asemenea, tind să aibă o vânt care este mult îngust în unele locuri decât altele. Aceasta se numește stenoză traheală sau o îngustare a traheei. Nu toate rasele brahycefalice au această condiție, dar dacă câinele dvs. face, poate provoca multe probleme cum ar fi problemele cu anestezie. În cazuri severe, acesta poate duce la colaps traheal.

Pericole de căldură pentru rasele brahycefalice

După cum știți, câinii nu pot transpira să se răcească ca și cum putem. Ei pantaloni, care funcționează cu același principiu. Pentru noi, transpirația se evaporă din piele, ceea ce, la rândul său, ajută la răcirea noastră. Câinii cu un bot tradițional au o suprafață mai mare în interiorul nasului lor care este acoperit cu mulți turbinatori.

Brachycefalii rase

LEGATE DE: 9 rase de câine de lup: cunoașteți diferența și alegeți cu înțelepciune

Turbinele sunt ținute umede prin secreții glandulare. Când aerul este inhalat, acesta călătorește pe aceste structuri mici, iar răcirea are loc în exact același mod ca sudoarea care se evaporă din pielea noastră. Din păcate, în rahocefalii, pasajele nazale sunt mai mici și este mai greu pentru ei să tragă într-un aer suficient pentru a permite termoregularea normală.

Cu alte cuvinte, rachii brahicalice au un timp mai greu, controlând temperatura corpului, astfel încât acestea sunt mult mai susceptibile la boli legate de căldură. Este important ca fiecare proprietar de câine să fie conștient de pericolele de accident vascular cerebral termic, dar proprietarii câinilor nunți trebuie să aibă o precauție specială pentru a-și păstra poochesul răcoros în vreme caldă.

Alte probleme de sănătate

Problemele oculare sunt, de asemenea, o preocupare pentru rasele brahycefalice. Din cauza formei capului, ochii nu se potrivesc corect în cap. Prizele de ochi sunt mai superficiale, ceea ce face ca ochii să pară bulgii. Acest lucru face mai probabil ca ei să aibă un ochi care a ieșit din soclu.

Uneori rasele brahycefalice au și problemele pleoapelor. Deoarece ochii lor au tendința de a umple mai mult, uneori pleoapele nu se închid complet. Acest lucru lasă o mulțime de oportunități pentru daunele oculare și iritarea corneei. De asemenea, va duce la probleme cronice de ochi uscate.

Brachycefalii rase

VET dvs. poate fi capabil să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a fixa pleoapele câinelui dacă acesta este cazul. Asigurați-vă că ați verificat cu ei dacă suspectați că există o problemă.

Brachycefalii rase au, de asemenea, linii mai scurte decât majoritatea câinilor. Acest lucru poate duce la aglomerarea dinților, ceea ce poate provoca probleme dentare și gumă. Din acest motiv, este vital să se efectueze ingrijire dentara La domiciliu pentru acești câini.

Când este o problemă BRS?

După cum am menționat, toate rasele brahycefalice suferă de un anumit grad de BRS. În cea mai mare parte, nu este niciodată o problemă. BRS poate deveni progresiv mai rău în timp, dar dacă nu devine o problemă severă, nu există tratamentul necesar. Braciurile brahycefalice fac zgomote diferite (snorturi, grunturi și snores) decât alți câini, deci va trebui să acordați atenție zgomotului pe care îl face animalul dvs. de companie.

LEGATE DE: Infecții ale ochilor la câini: diagnosticarea și tratarea problemelor legate de câine

Dacă zgomotele se schimbă în timp, veți dori să programați o întâlnire cu veterinarul dvs. pentru a fi în siguranță. O creștere a numărului de zgomote diferite pe care le face câinele dvs., trebuie remarcat intensitatea zgomotului sau orice altă schimbare semnificativă. Dacă BRS începe să provoace probleme serioase, poate fi necesar ca intervenția chirurgicală.

Acum e rândul tău!

Aveți o rasă brahycefalică? Ce diferențe ați observat? Aveți vreun sfat sau trucuri pentru a împărtăși despre îngrijirea unui câine cu nopți? Ne-ar plăcea să auzim experiența dvs. personală cu aceste tipuri de câini, deci nu ezitați să ne lăsați un comentariu de mai jos sau să postați o imagine a rasei dvs. brahycefalice pe pagina noastră Facebook. Să vorbim!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Să vorbim: rahocefalice rase - care este diferența?