Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Acesta este modul în care câinii de leuting pot duce la deficiențe cognitive

Alegerea neuteringului unui câine nu este una ușoară de făcut. Puteți petrece ore nesfârșite care navighează pe web, cântărind argumente pro și contra, decid dacă este o decizie demnă, dar, în cele din urmă, nu veți fi niciodată 100% sigur. Unii proprietari de câini sunt nervosi despre punerea animalelor de companie printr-o intervenție chirurgicală care nu este absolut necesară.

Deși există unele dezavantaje pentru a neuitra un câine, această procedură va avea și multe beneficii. Dacă vă decideți să mergeți pentru aceasta, veți observa cel mai probabil că canina dvs. nu va părea atât de agresivă și va reduce ostile comportament sexual, Care este cel de-al doilea motiv cel mai frecvent pe care oamenii neutru câini (primul fiind reducerea populației câinilor).

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitivePe lângă aceste schimbări vizibile, neuterizarea unui câine de sex masculin va reduce riscurile tulburări de prostată și cancer testicular, În timp ce spargând câinele dvs. de sex feminin va reduce infecțiile uterine și, evident, împiedică sarcini nedorite.

Dar, câinii de sterilizare nu este toată lumina lunii și trandafirii. Complicațiile de sănătate apar destul de des. Potrivit o mulțime de studii recente, problemele de sănătate ar putea include o șansă sporită de obezitate canină, cancer osos și hipotiroidism, ca să nu mai vorbim de intervenția chirurgicală Complicații asociate cu anestezia.

Recent, demența de câine a fost, de asemenea, adăugată la lista posibilelor complicații care rezultă din neuterizarea unui animal de companie. În acest articol, voi împărtăși câteva cercetări cu dvs. care leagă această operație comună de câine cu deficiențe cognitive la câinii de sex masculin. Este cu siguranță ceva de luat în considerare înainte de a lua decizia de a avea câinele dvs. și # 8216; fix."

De asemenea, vă recomandăm să citiți o amănunțită Articolul științific pe argumente pro și contra de câini de sterilizare sau de spionare care va avea Majoritatea informațiilor pe care trebuie să le cunoașteți. În acest articol, aș dori să mă concentrez în mod specific asupra aspectului mental al câinilor neutering.

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Insuficiență cognitivă la câini

Este deja cunoscut faptul că câinele dvs. mai în vârstă devine, cu atât mai probabil va fi afectat de schimbările cognitive legate de vârstă. Cunoașterea se referă la procesul mental asociat cu memoria, învățarea și conștiința, care în câinii de rang înalt este adesea deranjată.

Numărul de câini cu deficiențe cognitive este în creștere, în principal datorită creșterii în durata de viață a caninului; o creștere a numărului de câini mai în vârstă înseamnă, de asemenea, o creștere a numărului de câini cu Demență legată de vârstă.

Dar vârsta nu este singurul determinant în insuficiența cognitivă a câinelui. Neuterizarea câinelui dvs. poate, de asemenea, prompta demență.

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitiveCând cercetătorii au comparat câinii de rang înalt, cu cele intacte, au descoperit că au avut câinii castrați Pierderea mai mare a formării casei, unul dintre cele mai frecvente simptome de insuficiență cognitivă. Deficiențele cognitive la câini pot duce, de asemenea, la dezorientare În casă sau în curte, se schimbă interacțiune socială cu membrii familiei umane și modificările în Cicluri de somn.

Chiar dacă nu se pare că nu există diferențe în ceea ce privește dobândirea deficiențelor cognitive, există disparități semnificative în ceea ce privește evoluția bolii, între câinii neuterate și intacte. În aceleași condiții, câini non-castrați Nu afișați semne de progresie a bolii, În timp ce un procent semnificativ de câini de caini a evoluat de la a fi ușor afectat să fie grav debilitat, conform studiilor.

În același timp, un studiu similar a arătat că insuficiența cognitivă este mai frecvente în bărbații castrați decât în ​​femelele spulberate.

Alte abilități cognitive, cum ar fi viziunea sau auzul, nu sunt afectate de procesul de sterilizare, dar sunt cu siguranță afectate de vârstă - la fel ca la om.

RECOMANDAT: Adevărul - este anestezia în siguranță pentru câini

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive

Alzheimer legate de demența la câini

Se știe că câinii mai în vârstă întâmpină adesea schimbări comportamentale progresive care se traduc în perturbări ale proceselor de memorie și de învățare.

Aceleași simptome sunt observate la om cu demență legate de Alzheimer, cum ar fi acumularea de Plăci beta-amiloid din creier.

Agregarea plăcilor amiloid din creier a fost propusă pentru a declanșa boala Alzheimer, deoarece distruge celulele nervoase ale creierului.

Hormoni sexuali la câini

Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitiveDar de ce este acumularea acestei acumulări de plăci beta-amiloid mai pronunțate în câinii de cauciuc? Cea mai plauzibilă explicație se află în hormonii sexuali ai câinelui.

Estrogen, hormonul sexual feminin, îmbunătățește cunoașterea și memoria, în timp ce testosteronul pare să protejeze bărbații în vârstă de la dezvoltarea bolii Alzheimer.

Procesul de sterilizare reduce în mod dramatic nivelurile de hormoni sexuali care circulă în câini, adresându-se astfel câinii de la efect de protectie.

Ca o consecință, plăcile beta-amiloid vor depune mai frecvent, ducând la demența legate de Alzheimer la câini, precum și la alte afecțiuni cognitive.

Creșterea probabilității progresiei demenței poate părea ca un preț mic care să plătească pentru avantajele de a șterge câinele. Din nou, totul se reduce la măsurarea pro și contra, cântărind beneficiile și riscurile de sterilizare sau de spaying un câine. Ceea ce pare incontestabil este că sunt necesare mijloace alternative de control al fertilității.

Tratamente alternative la neutering

O alternativă propusă la neuterizarea unui câine este că glandele, organele care produc hormoni sexuali sunt lăsați intacte în procesul de sterilizare. Terapia de înlocuire hormonală poate fi, de asemenea, un substitut pentru efectele naturale de protecție ale hormonilor sexuali.

Aceste alternative sunt deosebit de importante pentru câinii de lucru, cum ar fi câinii de poliție sau câinii asistent cu dizabilități, care se bazează puternic pe abilitățile cognitive pentru a-și îndeplini sarcinile.

Înainte de a trece prin procedură, trebuie, de asemenea, să stabilim vârsta corectă a neuteringului sau spionajului unui câine. Se pare că majoritatea dezavantajelor de la castrarea unei canine sunt mai des legate de vârsta câinelui atunci când procedura se face mai degrabă decât operația în sine.

Doar asigurați-vă că discutați în detaliu aceste opțiuni cu medicul veterinar înainte de a decide ce traseu este cel mai bun pentru FIDO. Educarea mai întâi în această chestiune, deci aveți unele argumente în această discuție cu veterinarul.

Podcast legat: Pro / Contra de spaying și neuterând câinele

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum pot duce câinii de leuting la deficiențe cognitive