Top # 15: pro și contra câini de spionare sau neuterizare

Este o afacere mare atunci când vă decideți să vă spulberați sau să vărutați câinele, Prin urmare, o mulțime de proprietari de animale de companie au multe întrebări dacă este o procedură necesară și dacă merită să merite. Care ar fi avantajele și dezavantajele câinilor de spargere sau de sterilizare? Când este cel mai bun moment pentru a vă lua canina prin această procedură?

În acest episod, explorez acest subiect în profunzime și, sperăm, va arunca o lumină asupra problemei. Voi acoperi atât avantajele pro și contra de spaying și neutering, indiferent dacă ar trebui să faceți acest lucru sau nu, iar ce animal de companie este cel mai probabil să treacăm în cazul în care alegeți să faceți operația.

De asemenea, voi împărtăși experiența mea personală (și câinii mei) de a trece prin aceasta, ceea ce vă oferă o idee mai bună despre ceea ce este vorba despre asta. Este un subiect important, deci dacă sunteți în acea poziție acum sau gândiți-vă la adoptarea unui câine cândva în curând, dați-i o ascultare și lăsați-vă propriile comentarii de mai jos, astfel încât să putem discuta acest lucru.

Ascultați episodul din videoclipul de mai sus și găsiți transcrierea completă de podcast mai jos. Pentru mai multe, vizitați postul acestui episod pe teoria oficială a site-ului web al animalelor de companie.

Argumente pro și contra de câini de spionare sau neutring
(transcrierea podcast brut)

Argumente pro și contra de câini de spionare sau neutring

În această săptămână vreau să vorbesc cu voi despre avantajele și dezavantajul de a vă spua și a neuterându-vă animalul, acesta este ceva ce este un subiect pentru mine recent în viața mea personală și este un subiect atât de important pentru a vorbi despre și discutați că am vrut cu adevărat să ajung la voi, împărtășiți un pic de informație, poate să obțineți și un feedback de la dvs.

Spaying-ul și neuteringul este ceva care în domeniul veterinar, împreună cu proprietarii de animale de companie este ceva care este foarte larg & # 8230; există o mare discrepanță acolo, unii oameni sunt toți pentru spaying și sterilizare, veterinari și animale de companie incluse, unele sunt pentru mai devreme & # 8230; Cu atât mai bine, cu atât mai bine, unii sunt pentru mai târziu în viața animalului. Unii oameni sunt complet împotriva ei și cred că nu ar trebui să fie ceva făcut pe o bază normală și # 8230, cu excepția cazului în care există un fel de urgență pe care trebuie să o facă. Deci, există o mulțime de discrepanță în domeniu atât profesional, cât și cu proprietarii de animale de companie. Așa că am vrut doar să o discutăm astăzi, să vă spun că unele pro și contra.

Sunt unul dintre acei oameni care se simte ca animalele de companie ar trebui să fie spayed sau sterilate și cel mai mare motiv pentru a gândi că și numărul unu de pe lista mea pentru profesioniști este suprapopularea animalelor de companie chiar acum și cred că spun spaying și neutering câinele tău dar ar trebui să spun spargerea și neuterizarea animalelor de companie, este într-adevăr o suprapopulare a animalelor de companie, totul de la câini și pisici la animalele mai mici, cum ar fi iepurii și alte animale. Deci, într-adevăr, spargerea și neuterizarea este extrem de importantă, iar oricine poate merge la adăpostul local sau la organizarea de salvare și să găsească un adevăr la acest lucru. Există un număr masiv de animale fără adăpost în lume, nu este nici măcar în țara noastră, ci de pretutindeni și unul dintre singurele moduri este că putem preveni acest lucru să spulbesc și să neutru orice animal care nu este va fi crescută.

În timp ce vorbim despre acest subiect, știți că mulți oameni vor spune că ei nu o fac, nu sunt siguri dacă vor să-și reproducă câinele sau ar putea să vrea într-o zi. Creșterea este ceva ce nu ar trebui să intrați ușor, nu este ceva pe care ar trebui să-l spuneți și să știți că avem acest frumos Labrador Retriever și este minunat și # 8230; Este deosebit de mare, ea este foarte sănătoasă, ea vine de la o linie mare de câini sănătoși și poate în viitor am putea dori să o reproducă.& # 8221; Este ceva care durează mult timp, o mulțime de gândire, o mulțime de planificare, există o mulțime de costuri implicate pentru tine, știu că unii oameni se gândesc la animalele de reproducere sau nu este un pic de o afacere laterală și pot face niște bani să o facă.

Există o mulțime de costuri implicate, există o mulțime de timp implicat, așa că atunci când vă gândiți la cât de mult veți face să vindeți aceste pui sau să vândă aceste pisoi, trebuie să vă gândiți și la timpul dvs. care să meargă pentru a fi cheltuit. Și de multe ori pentru majoritatea oamenilor, factorii să fie ceva ce nu este doar merită costul pentru a face bani de pe câini. Dar, cu siguranță, dacă vă gândiți la reproducere, este un subiect pentru o altă zi, este ceva ce trebuie să cercetați. Am vorbit despre reproducerea responsabilă pe o podcast anterioară; Există o mulțime de informații minunate pe internet despre asta. Dacă este ceva ce credeți că sunteți interesat să discutați cu un profesionist, discutați cu un crescător profesionist, discutați cu medicul veterinar, discutați cu ce intră în ea înainte de a face acest lucru să vă gândiți la reproducerea câinelui.

Și dacă sunteți ca mine, sunteți un iubitor de câine, îmi place câini, I & # 8230; două motive pe care nu le reproduc câini, un timp pentru a pune în ea că nu am. Nu am timp să-mi pasă de cățeluși așa cum ar fi un așternut de pui, poate șase sau opt câini, uneori mai mult, uneori mai puțin. Pisicii sunt în același mod, nu am timp să ia grijă de acele animale timp de opt săptămâni până când pot merge la noua lor casă, așa că este numărul unu pentru mine.

Numărul doi pentru mine și motivul pentru care nu cresc este pentru că îmi place animalele. Creșterea animalelor timp de opt săptămâni, pui sau pisoi, iepurași pentru copii, orice ar putea fi, opt săptămâni mai târziu, voi fi atât de atașat de acele animale pe care nu le voi dori să le re-acasă. Astfel încât acestea sunt cele două motive importante pe care le cunosc personal că nu voi rupe niciodată animalele pe care le am.

Deci, dacă sunteți ca mine și știți că nu vă veți întoarce câinele, spargerea și neutering-ul există o mulțime de pro, există și unii contra, dar numărul unu motiv pentru care aș spune să reproducă & # 8230; Pentru a spay sau neutru, știi că nu te vei întoarce animalul tău, este de a controla populația de companie. S-ar putea să credeți că vă puteți păstra câinele în curte, veți păstra câinele cu dvs. dacă o femeie știi când este în căldură pe care o veți ține departe de alte animale sau dacă Este bărbat știi că vei fi mereu în jurul lui și că nu va avea niciodată șansa de a obține un alt câine însărcinată; sau pisici în același mod în care aveți o pisică interioară, astfel încât să nu credeți că va rămâne însărcinată sau nu credeți că sunteți în interior pisica masculină va fi capabilă să impregneze o altă pisică.

Accidentele se întâmplă, animalele de companie scapa și pisicile de interior se află afară pentru o după-amiază și se termină să se întoarcă, fie câinele dvs. # 8230; câinele feminin care este în căldură se termină părăsind curtea. Animalele acționează diferit când vor să se împerecheze, așa că câinele dvs. care rămâne mereu în curte religioasă, nu pleacă, ar putea merge rătăcitor, ar putea să aibă acea dorință de a vrea să se rătăcească atunci când caută un partener, așa că nu este ceva că puteți controla întotdeauna și singura modalitate de a fi siguri o sută la sută că nu veți contribui la suprapopularea animalelor de companie este prin spaying sau neuterând câinele. Deci, asta e motivul numărul unu pentru mine.

Expunere de motive Numărul doi, avem toți câinii de sex feminin și avem două pisici de sex feminin, avem patru pisici două dintre ele sunt femele. Dacă aveți un animal de sex feminin și ați spay-o, nu trebuie să vă ocupați de ciclurile de căldură, nu mai există cicluri de căldură mai murdare. De fapt, avem un puțină cățeluș de beagle care tocmai a trecut prin primul ei ciclu de căldură, ea este de fapt "# 8230; Un alt motiv pentru care mă gândeam la subiectul spargerii este că merge în luna viitoare să fie spayed și tocmai am trecut prin primul ei ciclu de căldură, trebuia să purtăm și să păstrăm scutecele pe ea, ea ar mesteca scutecele off. De fapt, a trebuit să tăiem o gaură de coadă într-o pereche de lenjerie de corp a fiului meu și slide-o, am pus un scutece pe ea și apoi am pus micuța fiului meu peste scutecul ei și trag coada, astfel încât ea nu ar fi nu pot mesteca scutecele.

A fost într-adevăr & # 8230; Au fost săptămâni de mizerie. Când va scoate scutecul, atunci există o mizerie în casa ta. Nu vă pot spune de câte ori în ultimele săptămâni am spălat foile pe patul nostru, pentru că câinii noștri dorm pe patul nostru, așa că spălau așternuturi când va scoate scutecul în mijlocul nopții ; Am spălat tapițeria noastră mai mult decât o dată pentru că se află și pe mobilierul nostru; așa că este ceva care este într-adevăr o durere în gât pentru a petrece câteva săptămâni cu o femeie în căldură dacă nu doriți să o reproducă. Bineînțeles, dacă doriți să o reproduceți așa, din nou, este o altă problemă, dar dacă nu faceți "# 8230; Dacă nu vă veți rasa câinele și ea este o femeie sau pisica voastră și o femeie și nu doriți să faceți aceste cicluri de căldură, spionajul are grijă de asta, care este imens.

Unul dintre lucrurile pe care majoritatea oamenilor le sunt preocupați și acum cred că aș spune că carnea și cartofii acestui podcast este problemele de sănătate care înconjoară oamenii de spay și neutering și asta de la care provine discrepanța. Există noi cercetări făcute tot timpul. Este benefică pentru Spay sau Neuter Sănătate înțeleaptă? La ce vârstă este cea mai bună vârstă de a sparge și neutru?

Ceea ce se întâmplă cu adevărat este că ar trebui să aveți un medic veterinar care să lucreze cu animalul dvs. de companie în care aveți încredere și unul pe care îl cunoașteți păstrează în continuarea lor educația lor. Deci, atunci când există noi cercetări acolo, păstrând filele pe care le-ați păstrat în știință când vine vorba de lucruri de genul asta. Deci, într-adevăr trebuie să aveți o conversație cu medicul veterinar și să le spuneți ce sunt preocupările dvs., am o femeie "# 8221; sau am un câine de sex masculin, vreau să-l aduc pe el sau ei spayed sau steril și acestea sunt preocupările mele. Există preocupări de sănătate spaying o femeie sau neutering un bărbat? Există un timp în care vă simțiți mai bine despre spaying sau neutering în viața animalului?& # 8221;

Știți înainte de un an vechi este destul de comună, asta este cea mai mare parte a timpului în domeniul medicului veterinar care este numit un spay timpuriu și este înainte de un an, o mulțime de veterinari nu vor sparge sau nu vor mai într-un animal înainte de șase ani luni, dar între șase și un an, șase luni și un an este în regulă. Unii veterici vă vor încuraja să așteptați puțin mai mult decât asta. De fapt, este cercetarea care arată că unul din patru, când un câine nu este spayed sau șezut, ei îl numesc intact, deci pentru restul acestui podcast când auziți cuvântul "Intact, & # 8221; Asta înseamnă că câinele nu este spayed sau sterilizat.

Așadar, există cercetări care arată că unul din patru femele intacte va dezvolta de fapt o infecție numită Pyometra și ceea ce este atunci când uterul se umflă cu niște toxice, cum ar fi puss și singurul lucru pe care îl puteți face pentru a vindeca asta O spay de urgență făcută. Dacă uterul se rupe înainte de a fi capabil să facă acest lucru, așa cum am spus că este plin de acea puss toxic și poate duce la moarte dacă nu este tratată rapid, și este foarte periculos, este ceva care este foarte & # 8230; Este un proces teribil pentru ca câinele să treacă. Și apoi spația de urgență, vor trebui să fie spionați oricum și vor trebui să treacă prin procesul de vindecare. Așa că este ceva ce o mulțime de veterinari vor vorbi despre femele spaying. Din nou, vârsta pe acel fel de varieri, dar unii veterici vor spune ca dacă câinele dvs. este spayed de obicei înainte de a fi de doi sau doi ani și jumătate, sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta tumori mamare.

Deci, unii veterici vor spune că o fac înainte de doi, unii veterici vor spune că am spus că șase luni până la un an decalaj, într-adevăr depinde de veterinarul dvs., depinde de așa cum am spus, vrei să lucrezi cu un medic veterinar pe care tu încredere, cineva care este actualizat cu toate cele mai recente cercetări.

Există anumite tipuri de cancer pe care le spun că sunt și # 8230; câinele dvs. este mai puțin probabil să obțină dacă sunt spionați sau sterilați și există anumite tipuri de cancer pe care sunt mai multe șanse de a obține când sunt spuse sau sterilate. De obicei ceea ce arată cercetarea acum este că este de fapt mai sănătos pentru ca câinele dvs. să fie spayed sau netered. Există mai multe probleme de sănătate pe care ele sunt mai puțin susceptibile de a contracta dacă sunt spuse sau sterilizate. Deci, așa că este într-adevăr felul în care cercetarea conduce chiar acum că spargerea sau neuterizarea îți păstrează câinele mai sănătos, așa că este cu siguranță unul dintre motivele de top pentru mine să mă gândesc la asta.

Au fost cercetări pentru câinii de sex masculin, de fapt, un studiu efectuat la Școala Veterinară Davis, care se află la Universitatea din California care arată & # 8230; Ei au făcut studiul privind retrieverii de aur de sex masculin, a fost un studiu mai mic acolo, grupul de câine au fost mai puțin de 800 de câini pe care au studiat-o și, bineînțeles, în aceeași zonă. Deci, nu fiecare expert din industrie ia această cercetare în inimă, există cu siguranță mai mult care trebuie făcute pe această temă. Dar ceea ce a arătat practic a fost că displazia de șold a avut loc de două ori mai des decât în ​​acești retrieve de aur de sex masculin care au fost sterilate înainte de vârsta de una. Deci, din nou, că spargerea sau neutringul timpuriu există unele coborâri acolo, ca să doriți să doriți să vorbiți cu veterinarul dvs. despre cel mai bun moment, ceea ce ar fi cel mai bun moment pentru a sparge sau neuter animalul tău.

Spălarea și neuterizarea, evident, împiedică orice problemă în jurul sarcinii, nu trebuie să vă întrebați dacă câinele dvs. de sex feminin a ieșit, ar putea fi însărcinată. Nu se întreabă dacă câinele tău de sex masculin a ieșit și brusc câinele cuiva în cartier este însărcinată, doamna mea ar putea să fie cățelușele lui? Nu există niciunul dintre acele lucruri, nu aveți riscuri implicate în sarcină. Deci, există o mulțime de profesioniști. Există câteva dezavantaje și este cu siguranță din nou că este ceva de a vorbi cu medicul veterinar și de a lua această decizie informată.

Unul dintre cele mai mari riscuri asociate cu spargerea și neuterizarea este crește șansele de obezitate ale câinelui. Este un fel de ajutor să-i calmeze, ceea ce este un frumos pro, mai ales dacă aveți un câine mai hiperactiv. Ceea ce face este modifică echilibrul hormonilor din sistemul câinelui dvs., astfel încât să le ajute să le calmeze, dar cu această pierdere a energiei își măresc și șansele de obezitate. Deci, pentru mine este cu siguranță un dezavantaj, dar nu este un întrerupător pentru mine, pentru că obezitatea vine cu o dietă și un exercițiu adecvat, așa că dacă ai avea un câine înainte de a-l putea hrăni cu el și ei tocmai au alergat în tine curte de câteva ori pe zi și erau întotdeauna sănătoși până la greutatea corporală, asta este mare.

Spaying sau steriling Acum, s-ar putea să nu le puteți hrăni liber, poate că le hrăniți doar două mese pe zi dimineața și noaptea și vă măsoară mâncarea și, în loc de a fi doar romping în jurul curții de câteva ori a zi, de fapt, trebuie să mergi la o plimbare sau să te duci la parcul câinilor și să joci puțin timp sau ceva de genul asta. Deci, este cu siguranță un dezavantaj și înțeleg că, în același timp, este ceva care poate fi ușor fixat doar prin schimbarea comportamentului dvs. și modul în care vă pasă de câinele dvs. Controlul sumei pe care îl hrăniți și adăugați într-un anumit exercițiu va anula acest risc de obezitate. Atâta timp cât sunteți conștienți de faptul că rămâneți pe partea de sus, nu văd multe probleme, dar spaying sau neutering crește acest risc.

De asemenea, așa cum am spus, crește riscul unor câteva & # 8230; O selecție câteva tipuri de cancer, și există unele cercetări despre acest lucru, și este diferit pentru femele și bărbați. Deci, din nou, vorbiți cu veterinarul dvs., acesta este singurul lucru pe care îl pot recomanda și vă pot explica. Mi se pare că profesioniștii depășesc Contra, dar s-ar putea să nu fie, s-ar putea să nu simți același lucru.

Unul dintre lucrurile pe care o mulțime de oameni nu le place să trebuiască să se spună sau să neutru un câine este că câinele lor trebuie să se supună unei intervenții chirurgicale majore. Este o intervenție chirurgicală majoră, câinele dvs. trebuie să fie pus sub anestezie. De cele mai multe ori puteți să le lăsați la veterinar dimineața și să le ridicați în după-amiaza, dacă totul merge bine, ei ar putea fi nevoie să-și petreacă noaptea la biroul lui Vet. Unii oameni nu-i place asta, nu-i plac cainele lor sa mearga sub anestezie, nu este nevoie de o suta la suta necesara; ei nu-i place să-și pună corpul câinelui printr-o astfel de intervenție chirurgicală imensă. Ei au tăiat în câinele dvs. și există un proces de vindecare îndelungat.

Știu când am avut câinele nostru spayed în trecut, au trebuit să fie leșie, a mers timp de o săptămână și ne putem lua doar în afară să folosim baia. Nu este într-adevăr o mulțime de libertăți în ceea ce privește cât de mult pot juca, nici scările de alpinism, nici sărituri, lucruri de genul asta. Deci este un pic de o perioadă de recuperare și este ceva ce trebuie să luați în considerare când vă gândiți la asta. Dar din nou, o conversație rapidă cu medicul veterinar vă poate spune exact ce să vă așteptați. Într-adevăr, în ceea ce mă privește spargerea sau neuteringul este singura modalitate de a ajuta la controlul populației de animale de companie, eliminând complet riscul de sarcină în câinele dvs. sau câinele dvs. obținerea unui alt câine însărcinat.

Din nou, avem toți câinii de sex feminin, astfel încât acele cicluri de căldură care anulează cu adevărat acest lucru este un pro un pro pentru mine. Cu câini de sex masculin există și beneficii, testiculele lor sunt îndepărtate, astfel încât unii oameni nu-i place acest lucru, cred că modifică aspectul câinelui. Pentru mine, de fapt, # 8230; Îmi place aspectul unui câine de sex masculin mai bun fără testicule. Deci, există argumente pro și contra, unele dintre ele sunt cu siguranță o alegere personală cât mai departe ca și cu câinii de sex masculin, aspectul estetic al acestora după ce au fost modificați este pur și simplu o preferință personală. Dar vorbiți cu medicul veterinar, discutați despre unii dintre aceștia, preocupările reale de sănătate, lucrurile care au o importanță pe termen lung pentru câinele dvs.

Este posibil ca medicul veterinar să recomande spaying și neutering, majoritatea veterinarilor. De fapt, nu am vorbit cu un veterinar care nu. Și din nou dacă vă veți întoarce câinele, o mulțime de veterinari vor recomanda spaying sau steriling după ce ați făcut reproducerea. Deci știi să spui că ți-ai creat câinele de sex feminin până când e de cinci sau șase ani, odată ce ai terminat și nu o vei mai rasa ei, ei recomandă Spaying imediat. Deci, este ceva de discutat cu medicul veterinar, este ceva de făcut o cercetare și să privești, există cu siguranță argumente pro și contra pentru ambele părți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top # 15: pro și contra câini de spionare sau neuterizare