Spacere spacere și neuterearea picilor

Astăzi, nimeni nu contestă faptul că gonadectomia (o procedură chirurgicală prin care ovarele sau testiculele sunt îndepărtate) la animalele care nu sunt destinate reproducerii nu este nici un omagiu la modă, nici un capriciu. Chiar dacă spaying-ul nu afectează starea de sănătate sau psiho-emoțională, ea ușurează remarcabil viața unei pisici. Instinctul obsesiv de reproducere este eliminat, care lasă animalul dvs. mai relaxat și pașnic.

În plus, gonadectomia este cel mai uman instrument pentru controlul populației de animale. În acest fel, numărul de animale fără stăpân este redus.

Deși acest lucru pare mai mult sau mai puțin clar, vârsta de vârstă (pediatrică) gonadectomie încă combină o mulțime de controverse.

Gonadectomia timpurie a vârstei se face de obicei la vârsta de 8-16 săptămâni. Până de curând, vârsta general acceptată în practica veterinară pentru spația de animale a fost de 6-8 luni. Nu există o justificare științifică pentru acest lucru; Este doar acceptat în general.

Proprietarii de pisici se tem că poate fi în detrimentul animalelor de sănătate sau că anestezia administrată în timpul unei astfel de proceduri ar putea fi mortale pentru tinerii pisicilor. Acest lucru este în mare măsură crezut că proprietarii de pisici sunt intimidați de mituri.

Sub legea SUA, adăposturile de animale trebuie să transfere animale spulbed / sterilate la noii proprietari. Nu este un secret că pisicile mici sunt mai probabil să găsească o casă nouă în comparație cu pisicile adulte.

În acest sens, Universitatea din Florida a efectuat cercetări ample în 1991, pentru a evalua efectele pe termen lung ale gonadectomiei timpurii. Acest studiu, împreună cu o mulțime de alte cercetări, a ajutat la respingerea multor mituri comune și credință falsă care înconjoară această procedură. Cele mai frecvente mituri de răspândire sunt:

Mitul 1: întârzierea de creștere a pisicilor după gonadectomia vârstei de vârstă

Gonadectomie, atât la 8 săptămâni, cât și 7 luni, încetinește creșterea plăcilor osoase până la vârsta de 14 luni. Ca rezultat, creșterea oaselor mai lungi durează un pic mai mult timp. Astăzi, nu există dovezi științifice care să dovedească că aceasta reprezintă o problemă.

Numeroase studii susțin această poziție. În 1987, Leo L. Lieberman, DVM, a scris în raportul său publicat în Jurnalul Asociației Americane de Medicină Veterinară (JavaMa), că pisoi după gonadectomia de vârstă timpurie nu au suferit efecte secundare medicale sau comportamentale la vârstele mai vechi.

Mitul 2: Predispozițiile la urolitiasis la pisicile masculine după gonadectomia vârstei de vârstă

Penisul pisicilor de sex masculin înainte de pubertate este infantilă, dar lumenul uretral și funcțiile urinare nu se schimbă în pisicile de sex masculin spuse, fie după 7 săptămâni sau 7 luni. Veterinările știu că problemele de piatră de rinichi depind doar de dieta și predispoziția genetică. Nu există nici un punct în așteptarea unei vârste mai înaintate pentru a vă spulda animalul de companie.

Mitul 3: Este greu pentru pisoii mici să se recupereze de la gonadectomie

Dovezile clinice arată altfel:

  • În timpul intervenției chirurgicale, sângerarea este minusculă și semnificație minoră.
  • Țesuturile tinere de pisoi este mai elastică, ceea ce facilitează munca lui Vet.
  • Sunt necesare mai puține cusături și mai puțin timp de vindecare. În plus, doza de anestezie este semnificativ mai mică și perioada de reabilitare după ce anestezia este scurtată, de asemenea.

După cum putem vedea, este mult mai rapid și mai ușor pentru ca pisicile tinere să se recupereze de la gonadectomie.

După achiziționarea unei experiențe ample în reproducerea pisicilor și a pisicilor orientale din 2010, pot confirma că majoritatea covârșitoare a pisicilor din clinica mea au fost sterilizate înainte de transferul lor într-o nouă casă.

Nu există probleme în care a fost raportat vreodată cu pisicile care au fost spuse la o vârstă fragedă. Mai mult, sunt convins că atunci când un corp al pisicii începe să producă hormoni de sex (de obicei în jurul vârstei de 6 luni) și începe să demonstreze comportamentul sexual (pulverizare, căldură, vocalizare, agresiune și dorința de a scăpa în aer liber pentru împerechere), După gonadectomie, funcția de producere a hormonilor sexuali poate trece la glanda pituitară și comportamentul sexual va fi păstrat.

Acest lucru poate fi evitat de gonadectomie înainte de pubertate (așa-numita spargere / neutring de vârstă timpurie).

În afară de a fi aprobată de Asociația Medicală Veterinară Americană, sterilizarea și sterilizarea vârstei de vârstă înainte de adopție au fost susținute de organizații precum Asociația Veterinarilor pentru Drepturile Animalelor (AVAR), Asociația Americană de Spitalul Animal (AAHA), ASPCA, SPAY / SUA și Asociația Americană Humane (AHA).

Resurse aditionale:

https: // cataristocrat.com / spayeuter /

Despre autor:

Olga Shatokhina, un crescător profesionist de pisici Bengal și Oriental. 2017. Vizitați-o site oficial

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spacere spacere și neuterearea picilor